Ντόρα Μακρυγιάννη: «Η κακοποιητική συμπεριφορά που δέχτηκα στα 18 μου με βοήθησε να πάω μπροστά» (video)

Η γνωστή ηθοποιός μιλάει για την σωματική και ψυχολογική βία που υπέστη σε ηλικία των 18 ετών.

Must Read

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα» ενώ φέτος την απολαμβάνουμε στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος».

Ο λόγος για την Ντόρα Μακρυγιάννη, η οποία σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλιότερα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, είχε μιλήσει ανοιχτά για την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε υποστεί σε ηλικία 18 ετών από τον τότε σύντροφό της.

«Ρωτήθηκα και θα ήταν μεγάλο ψέμα να απαντήσω “όχι δεν μου έχει συμβεί”. Πήρα την απόφαση να το πω γιατί -αν μη τι άλλο- όταν γίνεσαι γνωστός και ο λόγος σου είναι δημόσιος μπορεί να βοηθηθούν κάποια άτομα. Είχα υποστεί ψυχολογική και σωματική βία από κάποιο σύντροφό μου. Δεν θέλω να πάρει έκταση άλλο, γιατί ήδη σε κάθε συνέντευξη ρωτάται συνέχεια. Δεν θέλω να μιλάω για αυτό, για ένα και μοναδικό λόγο: το έχω αφήσει πίσω μου και δεν έχω καμία κακία για αυτόν τον άνθρωπο. Δεν θέλω να νιώθει άσχημα αυτός ο άνθρωπος, ακόμα κι αυτό μέσα μου κάπως το έχω δικαιολογήσει πλέον», είπε αρχικά ενώ αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να του κάνει ασφαλιστικά μέτρα.

 «Όταν συνειδητοποιείς ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, πρέπει να προστατέψεις τον ίδιο σου τον εαυτό και βγαίνεις από τη φούσκα του “εγώ φταίω για όλα”. Ξαφνικά μπορεί να χρειαστεί να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα. Βγήκα τα ασφαλιστικά μέτρα αλλά μετά λύθηκε και το θέμα. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται βοήθεια μόνο το “θύμα”, ο άνθρωπος που τα βιώνει όλα αυτά, αλλά και ο άνθρωπος που τα κάνει», τόνισε

Γι’ αυτό το πολύ προσωπικό της θέμα αναφέρθηκε η γνωστή ηθοποιός και στην εκπομπή «Πρωινό», αποκαλύπτοντας πως ο λόγος που τοποθετήθηκε δημόσια γι’ αυτό το θέμα ήταν για να βοηθήσει και άλλες γυναίκες που ενδεχομένως βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

«Υπήρχε ψυχολογική και σωματική βία σε σχέση μου παλιά, αλλά όταν βγήκα και είπα δημόσια τι πέρασα τότε, δεν ήταν επειδή ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Εγώ το είχα λύσει ήδη αυτό. Βγήκα από το βήμα που έχω για να βοηθήσω γυναίκες ότι ποτέ δεν είναι αργά.

Αρρώστησα και κάποια στιγμή είπα ότι δεν μπορεί η ζωή μου να είναι έτσι από εδώ και πέρα και ότι δεν μπορώ να ρίχνω συνέχεια τις ευθύνες πάνω μου, ότι εγώ φταίω. Βρήκα μόνη μου τη δύναμη για να ξεφύγω από αυτό και μετά απευθύνθηκα και σε έναν ειδικό», εξομολογήθηκε.

Σήμερα η νεαρή ηθοποιός βρέθηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην τραυματική εμπειρία που έζησε στα 18 της.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πώς τα περιστατικό που της συνέβη, αντί να αποδυναμώσει την έκανε πιο δυνατή βλέποντας τη ζωή με μία πιο αισιόδοξη ματιά.

«Η κακοποιητική συμπεριφορά που δέχτηκα στα 18 μου δεν έχει σταθεί εμπόδιο, αλλά το είδα ως εμπειρία για να πάω μπροστά. Ήταν πολύ δική μου δυνατή θέληση να μη με εμποδίσει. Με βοήθησαν οι φίλοι και οι γονείς μου, έκανα και ψυχανάλυση. Είναι η θέληση για τη ζωή, είναι η θέληση να βλέπω τον ήλιο και να λέω ‘τι ωραίο θαύμα και σήμερα!’», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να φανταστεί κάθε γυναίκα και κάθε άντρας τι φως μπορεί αν βγάλει από αυτή την εμπειρία όταν την ξεπεράσει. Δεν θα το πιστέψει ούτε ο ίδιος. Θα νιώσει μία δύναμη, μία απελευθέρωση, μία αγαλλίαση… Νιώθεις τέτοια δύναμη που κι αν μόνο λίγο το σκεφτείς, θεωρώ ότι σου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This