Τετάρτη 4/8/2021

Μαρία Κορινθίου: «Δεν κουβαλάω την επιλόχειο κατάθλιψη, κουβαλάω τα σημάδια που μου άφησε»

Στην επιλόχειο κατάθλιψη και στον γάμο της με τον Γιάννη Αΐβάζη έκανε αναφορά η Μαρία Κορινθίου, σημειώνοντας, παράλληλα, πως όταν πήγε στην Αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος της, υπήρξαν άνθρωποι της τηλεόρασης που την χλεύασαν.

«Όταν είσαι με έναν άνθρωπο 14 χρόνια, είναι φυσικό να υπάρχουν προστριβές, όπως μπορεί να συμβεί με την μητέρα σου, τον αδερφό σου, οποιονδήποτε δικό σου άνθρωπο. Κατά την επιλόχειο, αν δεν ήταν ο Γιάννης και η πεθερά μου, η μαμά του Γιάννη, μπορεί να μην το είχα συνειδητοποιήσει. Με στήριξαν απίστευτα. Η επιλόχειος είναι ένα πολύ, μα πολύ σκοτεινό κομμάτι της γυναίκας το οποίο δεν μπορούμε να συζητήσουμε επιφανειακά θέλει πολλή δουλειά με τον εαυτό σου. Είναι σκοτάδι. Είναι κατάθλιψη. Υπάρχουν επίπεδα στην επιλόχειο κατάθλιψη» εξήγησε και συνέχισε: «Είναι οι γυναίκες που το περνούν ελαφρά, οι γυναίκες που ακολουθούν κάποια αγωγή, οι γυναίκες που μπορεί να μπουν σε ψυχιατρείο. Υπάρχουν και οι γυναίκες που ακολουθούν άλλους δρόμους επειδή στο μυαλό τους εκείνη την ώρα επικρατεί σκοτάδι. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Μέχρι και μητέρες που βιώνουν την μητρότητα, δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Ταράζομαι όταν μιλάω γι ’ αυτό, γιατί είναι ένα κομμάτι που θέλει πολλή βοήθεια και δυστυχών μία γυναίκα το κουβαλάει εφ ’ όρου ζωής. Εγώ το κουβαλάω, αλλά έχω μάθει να το διαχειρίζομαι, επειδή είχα την τύχη να έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στήριζαν».

Στην ερώτηση αν έχει ακόμη μνήμες από τα συναισθήματα της κατάθλιψης, η ηθοποιός απάντησε ότι δεν κουβαλάει την επιλόψειο, αλλά κουβαλάει τα σημάδια που της άφησε. «Κουβαλάς τα συναισθήματα, κουβαλάς τις πληγούλες που έχουν μείνει. Είναι σαν μία ουλή, που την έκανες και σου έχει μείνει το σημάδι. Εγώ, όμως ως ηθοποιός το γύρισα σε θετικό όλο αυτό. Τα συναισθήματα και τα βιώματά μου τα αφουγκράζομαι, τα παίρνω μέσα μου, τα λειτουργώ, τα χαλιναγωγώ και τα ισορροπώ. Ακόμη και για το “Τζόρνταν”, το θεατρικό, αυτή είναι η δύναμή μου» τόνισε.

«Ο Γιάννης είναι ο άνθρωπος της ζωής μου»

Η Μαρία Κορινθίου μίλησε και για τον γάμο της, δηλώνοντας πως ο Γιάννης Αΐβάζης είναι ο άνθρωπος της ζωής της. «Όλοι μας λένε ότι έχουμε πολλή πλάκα. Καυγαδίζουμε, αλλά σαν παιδάκια. Δεν μπορώ να το πω καυγά. Ο Γιάννης είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Είναι το άλλο μου μισό, είναι άλλα δέκα πράγματα, αλλά πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Μοιράζομαι την ζωή μου μαζί του, είναι το άλλο μου μισό. Δεν είναι μόνο ο φίλος μου, ο άντρας μου, η οικογένειά μου, ο Γιάννης είναι “εγώ”» είπε.

«Χλευάστηκα από εκπομπές όταν πήγα στην Αστυνομία και κατήγγειλα περιστατικό παρενόχλησης»

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μέσα σε όλα για τις δύσκολες στιγμές στην αρχή της καριέρας της αλλά και στο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε πριν τρία χρόνια.

Στην ερώτηση αν έπεσε από τα σύννεφα όταν έγιναν γνωστά τα περιστατικά από τον χώρο του θεάτρου, η Μαρία Κορινθίου απάντησε αρνητικά. «Φυσικά και όχι. Δεν ξέρω ακριβώς ποιοι έπεσαν από τα σύννεφα. Σκέψου ένα κοριτσάκι 23 χρονών να έρχεται από την Αμερική και να μη ξέρει κανέναν, με την εικόνα που είχα τότε και με τον τίτλο του “sex symbol” , τον οποίο μου είχαν προσάψει αρκετά νωρίς, που εν μέρει ήταν τιμητικός αλλά όχι καθοριστικός. Εγώ ήμουν ένα κορίτσι που είχα φάει τα μούτρα μου στην Αμερική, είχα σπουδάσει αυτό που έκανα. Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα “α έχω ωραία μάτια, ας γίνω ηθοποιός”. Το έχω σπουδάσει έχω φτύσει αίμα. Ερχόμενη στην Ελλάδα, αντιμετώπισα πολλές καταστάσεις. Παρόλα αυτά είχα το σθένος να τις αντιμετωπίσω. Τις επιλογές μου τις έκανα από τότε και πολεμήθηκα γι’ αυτό. Ποτέ όμως δεν συμβιβάστηκα, γιατί αυτό μου έλεγε η ιδιοσυγκρασία μου. Δεν ήθελα να ήμουν δέσμια σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν τις γουστάρω» επεσήμανε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο περιστατικό που βίωσε πριν από τρία χρόνια, στην πιλοτή του σπιτιού της. «Χλευάστηκα από κάποιες εκπομπές όταν πήγα στην αστυνομία και κατήγγειλα το περιστατικό. Την επόμενη μέρα με έπαιρναν οι δημοσιογράφοι από τις 8 το πρωί και ορισμένοι κορόιδευαν. Υπήρχαν κάποιοι δημοσιογράφοι σε εκπομπές που ειρωνευόντουσαν κι έλεγαν “καλά πια, όλα συμβαίνουν στην Κορινθίου;”. Μπροστά μου κορόιδευαν το περιστατικό. Όμως, άλλα κοριτσάκια που μπορεί να τους συμβεί κάτι αντίστοιχο, με τι σθένος θα πάνε να το καταγγείλουν όταν βλέπουν αυτές τις αντιδράσεις; Προκλητικές καταστάσεις. Πολλά πράγματα έχουν επίπτωση στον κόσμο που ακούει. Πρέπει να σκεφτόμαστε τι λέμε και πώς το λέμε» κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ