Τετάρτη 28/7/2021

Πάνος Σταθακόπουλος για Πέτρο Φιλιππίδη: «Λεκτική βία, υπεροψία, κακές συμπεριφορές, φωνές!»

«Δεν τα έβαζες εύκολα μαζί του»

Για τις τρομερές καταγγελίες που έστειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη στη δικαιοσύνη, εξέφρασε την άποψή του ο γνωστός ηθοποιός της ελληνικής τηλεόρασης Πάνος Σταθακόπουλος.

Εκφράζοντας την στήριξή του στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ο ηθοποιός τόνισε μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν ότι αντίστοιχα αδικήματα δεν πρέπει να παραγράφονται και ότι προσωπικό δικαίωμα του καθένα να μιλήσει όταν εκείνος είναι έτοιμος: «Αν υπήρχαν από κάποιους άσχημες συμπεριφορές και κάποιες μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως βιασμοί και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σαφώς και είναι απαράδεχτες και καταδικαστέες. Αδικήματα τα οποία δεν πρέπει να παραγράφονται όσα χρόνια κι αν περάσουν. Το πότε είναι έτοιμος ο καθένας να καταγγείλει αυτό που είχε υποστεί, είναι θέμα δικό του και της ψυχής του. Όμως από την άλλη, δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε το φλερτ ή το χιούμορ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται τηλε-δίκες, γιατί ευτελίζουν το θέμα και χάνουμε την ουσία» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Λεκτική βία, υπεροψία, κακές συμπεριφορές, φωνές»

Μιλώντας για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο ηθοποιός ξεκαθάρισε: «Έχω συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη πάρα πολύ θεατρικά και τηλεοπτικά. Προσωπικά με ξεχώρισε και με βοήθησε. Μου έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο, πράγμα το οποίο με έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Δεν μπορώ να μην του το αναγνωρίσω αυτό. Δεν αντιλήφθηκα ακραίες καταστάσεις (σεξουαλικές παρενοχλήσεις), ωστόσο ήταν αρκετές οι φορές που υπερέβη τα εσκαμμένα και σε άλλους συναδέλφους- αγόρια και κορίτσια- και σε εμένα προσωπικά. Αναφέρομαι σε λεκτική βία, υπεροψία, κακές συμπεριφορές, φωνές».

Όπως αναφέρει μάλιστα, ο ίδιος μετάνιωσε που δεν αντέδρασε, ωστόσο τόνισε ότι πολλοί φοβούνται γιατί ο Φιλιππίδης ήταν ισχυρός παράγοντας στον χώρο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλα για τα οποία δεν μπορεί να μιλήσει: «Δεν αντέδρασα και το μετανιώνω. Όμως το γιατί δεν αντιδράει ο καθένας, συμβαίνει για πάρα πολλούς λόγους. Υπάρχει ο φόβος, η ανεργία, οι κλειστές πόρτες. Ήταν ένας ισχυρός παράγοντας με πολλές γνωριμίες μέσα στον χώρο. Δεν τα έβαζες εύκολα μαζί του. Δεν τολμούσες. Υπάρχουν κι άλλα, ωστόσο δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ