Τι απάντησε η Μαρία Κορινθίου για τη φωτογραφία της με την Παναγία

«Έχουμε μπερδέψει το να εκφέρουμε την γνώμη μας, με το να πετάμε χολή, κακία και μισογυνισμό»

Must Read

Αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσίευση της Μαρίας Κορινθίου στο Instagram, με την ηθοποιό να ποζάρει δίπλα σε τοιχογραφία της Παναγίας και λεζάντα «η μία Μαρία είναι δίπλα στην άλλη (Μαρία Maria Mare)».

Μετά την έκταση που πήρε η ανάρτησή της, η γνωστή ηθοποιός θέλησε να απαντήσει. Επανήλθε λοιπόν και έγραψε στους επικριτές της:

«Σε ένα κόσμο, σε μια περίοδο μεγάλης παγκόσμιας κρίσης για την ανθρωπότητα και βλέποντας την ψυχική κατάσταση όλων να κλονίζεται, σε μία περίοδο που όλοι έχουμε ανάγκη την αλληλεγγύη και την αγάπη, έρχεται μία φωτογραφία , άνευ σημασίας να «συνταράξει» την κοινή γνώμη. Ακούγεται τραβηγμένο; Ναι είναι,αλλά αν «κοιτάξεις» στο βάθος του, είναι δυστυχώς, η λυπηρή αλήθεια.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι δεν είναι αγιογραφία (δεν είναι διαβασμένη), δεν βρίσκεται σε ιερό, είναι η μορφή της καθολικής εικόνας της παναγίας (δεν κρατάει το βρεφος, δεν υπάρχουν σταυροί, στην καθολική εκκλησία δεν υπάρχουν επίσης εικόνες αλλά αγάλματα) αλλά στον υπέροχο χώρο του @noah.athens

Σε μια εποχή του #metoo, της υποτιθέμενης αλληλεγγύης, που καιρό βροντοφωνάζω ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι υποκριτικό, έρχεται να με επιβεβαιώσει αυτή η φωτογραφία και την έκταση που πήρε, με μισογυνισμό και ανθρωποφαγία, όχι μόνο από θρησκευτικά ανίδεους αλλά και μέσα δημοσιογραφικά και κοινωνικης ενημέρωσης, εκμεταλλευόμενοι το «ανοιχτό μέτωπο», σιγοντάρουν στο παραλήρημα αυτό, με «επικίνδυνους» χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.

Λυπηρό, απογοητευτικό, να γνωρίζεις και να ζεις μία ανέλπιστη επίθεση προσβάλλοντας σε, απογυμνώνοντας σε, αντιμέτωπη στην κρίση του κάθε κριτή, επιτηδευμένου ή όχι, με την δικαιολογία είσαι δημόσιο πρόσωπο και θα πρέπει να δέχεσαι τα σχόλια και την κριτική. Σας πληροφορώ λοιπόν, σε όλους εσάς τους «καλοπροαίρετους», ευσεβής συνανθρώπους και «ενημερωμένους», ότι δεν είναι εντάξει, αυτού του είδους κριτική, σχόλια, επίθεση, απαράδεκτη συμπεριφορά σε κανέναν είτε δημόσιο πρόσωπο είτε όχι. Δυστυχώς έχουμε μπερδέψει το να εκφέρουμε την γνώμη μας, με το να πετάμε χολή, κακιά, μισογυνισμό (γιατί κοιτάει έτσι;γιατί έχει μεγάλο στήθος;γιατί φαίνεται το δέρμα;γιατί είναι βαμμένη;Τι θέλει να μας πει; Πάλι θέλει να προκαλέσει; Δε βαρέθηκε;).

Ναι λοιπόν, είμαι η Μαρία Κορινθίου, γυναίκα, μάνα, σύζυγος, αδερφή και παιδί των γονιών της. Ναι, είμαι ηθοποιός, σπουδαγμένη στην Αμερική 4 χρόνια και ματωμένη για όλα αυτά τα 25 χρόνια. Ναι έχω μεγάλο στήθος, μεγάλο πωπό, έντονο βλέμμα, έντονο παρουσιαστικό.

Ναι, είμαι ηθοποιός και έχω κάνει ερωτικές σκηνές και γυμνές (όπως οι περισσότεροι ηθοποιοί). Ναι είμαι χριστιανή καθολική στο θρήσκευμα, έχω κάνει κατηχητικό, πιστεύω στα θεία, στην Παναγία που συνδέομαι πνευματικά πολύ μαζί της και αυτό δεν θα μου το στερήσει κανένας. Ο καθένας έχει τον Θεό του, την πίστη του, την ενέργεια του, τη ψυχή του που την καταθέτει όπου ακριβώς γουστάρει.

Και τέλος, ναι, 20 χρόνια, «μαστιγώνομαι» από καλοθελητές, «φίλους», «κόλακες», «ουρές», «συναδέλφους» και πολλούς μη εξαιρετέους, αλλά επιβιώνω και μάχομαι απολύτως μόνη μου χωρίς να έχει κανένας να μου προσάψει απολύτως, μα απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This