Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Ήμουν μεγάλο ψώνιο μικρός! Ήθελα να είμαι ψηλά να με ακούει όλος ο κάμπος» (video)

«Δεν έχω ξεπεράσει ακόμη την απώλεια των γονιών μου και θλίβομαι να πάω στο χωριό που έχουν ταφεί».

Must Read

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στο χωριό Βάστα Αρκαδίας, δυτικά της Μεγαλόπολης όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια (έως τα 7 του). Μερικές από τις εμπειρίες του εκεί μάλιστα τις έκανε τραγούδια, όπως τη “Σφεντόνα”.

Η αγάπη του για το τραγούδι γεννήθηκε από την μητέρα του που τραγουδούσε «σαν κελάρυσμα, δημοτικά τραγούδια και παλιά λαϊκά. Και η αδελφή μου η Αθανασία που είναι μεγαλύτερη 7 χρόνια τραγουδάει αλλά δεν ασχολήθηκε. Η μητέρα μου με νανούριζε με τραγούδια. Ήμουν μεγάλο ψώνιο μικρός. Ανέβαινα στα δέντρα και τραγουδούσα. Ήθελα να είμαι ψηλά να με ακούει όλος ο κάμπος. Έπεσα από το δέντρο και λιποθύμησα μια φορά. Την πρώτη φορά που άκουσα κλαρίνο το έβαλα στα πόδια. Ήταν σε πανηγύρι στην πλατεία του χωριού και δεν ήξερα τι να κάνω από τη χαρά μου. Στα 17 μου έκανα την πρώτη μου συναυλία στις εργατικές κατοικίες που μέναμε. Μαζεύτηκαν όλοι και μας χειροκροτούσαν. Εκεί κάτι αισθάνθηκα», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην περίοδο της καραντίνας και πως την διαχειρίστηκε.

«Στην καραντίνα λοξέψανε πολλοί άνθρωποι. Τέτοιο κλείσιμο δεν το είχαν φανταστεί. Ίσως γι’ αυτό να γίνονται όλα αυτά τα εγκλήματα τώρα.

Εγώ είμαι τυχερός που μπήκα σε ένα στούντιο με τους φίλους μου και φτιάξαμε έναν δίσκο. Αυτό κράτησε περίπου τρεις μήνες και ήταν φοβερή διέξοδος αλλιώς θα είχα τρελαθεί.

Είμαι μοναχικός αλλά και κοινωνικός. Έχω και πολλούς φίλους. Έχω την ευτυχία να έχω αυτή την οικογένεια, δεν είμαι μόνος μου» , τόνισε.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον τόπο που γεννήθηκε και στο γεγονός ότι δεν πάει στο χωριό του από τότε που έφυγαν από τη ζωή οι γονείς του

«Δεν έχω ξεπεράσει ακόμη την απώλεια των γονιών μου και θλίβομαι να πάω στο χωριό που έχουν ταφεί. Θα πάω, όμως, σίγουρα θα πάω. Είναι ο τόπος μου. Αν και πάνε αρκετά χρόνια που τους έχω χάσει, δεν το έχω ξεπεράσει ακόμη» εξομολογήθηκε.

Στην ερώτηση αν φοβάται τον θάνατο ο διάσημος ερμηνευτής απάντησε πως: «Δεν φοβάμαι τον θάνατο αυτόν καθεαυτό, ξέρω ότι θα έρθει κάποια στιγμή. Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν θα ξέρω τι γίνεται μετά, πού πάει η ανθρωπότητα, τι κάνει η κόρη μου, θα ήθελα να ήξερα για 100ο χρόνια μετά. Να είχα ένα παραθυράκι να έβλεπα. Μπανιστιρτζής του μέλλοντος» είπε με χιούμορ.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 σύντροφος του είναι η ηθοποιός Ελένη Ράντου, με την οποία παντρεύτηκαν το 1994 και δύο χρόνια μετά (1996) απέκτησαν μία κόρη, τη Νικολέτα.

Δείτε επίσης: Ελένη Ράντου: «Κάπως έτσι έγινε η πρόταση γάμου από τον Βασίλη, από οίκτο» (video)

«Την κυνήγησα την Ελένη δύο χρόνια και την κέρδισα! Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας! Με το που την είδα, κατακούτελα. Ήμουν και ευγενικός. Φρόντιζα τυχαία να είμαι μπροστά της», είπε για την αγαπημένη του σύζυγο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This