Βίκυ Πρωτογεράκη για Λιγνάδη: «Είναι πλήγμα στον πολιτισμό» – «Όταν βλέπω τον Φιλιππίδη πονάει η ψυχή μου» (video)

«Όταν ήμουν 19 υπέστη απόπειρα βιασμού»

Must Read

Εξαιτίας των καταγγελιών περί κακοποιητικών συμπεριφορών από καλλιτέχνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο χώρος του θεάτρου έχει μπει στο στόχαστρο.

Μία από τις ηθοποιούς που έχει αποκαλύψει ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από γνωστούς σκηνοθέτες ήταν και η Βίκυ Πρωτογεράκη.

Για τα δύο περιστατικά τα οποία την έχουν στιγματίσει, μίλησε η γνωστή ηθοποιός, η οποία μάλιστα είναι και δικηγόρος, στην εκπομπή «Super Κατερίνα», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ζωή μου, μου έφερνε κατάθλιψη, σπούδαζα συνέχεια για να μην σκέφτομαι. Ήταν ένα υπαρξιακό πρόβλημα αλλά μόνο μου το αντιμετώπισα», είπε αρχικά και στην συνέχεια εξιστόρησε τις τραυματικές της εμπειρίες.

«Η πρώτη ήταν στο ξεκίνημά μου. Αυτός ο άνθρωπο δεν ζει τώρα, είναι πολύ μεγάλο όνομα. Με πήρε ένα πρωί και μου λέει, “επειδή όλες έχουν περάσει από το κρεβάτι μου, πες μου πού και πότε”. Έπαιζα ήδη σε σειρά του στην τηλεόραση, ήταν άνθρωπος με μεγάλη δύναμη. Με το που το άκουσα δεν είπα τίποτα. Μετά το σκέφτηκα, του έστειλα 10 τριαντάφυλλα και ένα γράμμα και του είπα να με απαλλάξει από τον ρόλο. Δεν το έκανε. Στα γυρίσματα δεν ήταν εκεί, είχε άλλους σκηνοθέτες. Στο τέλος μίλησα με τη διευθύντρια του ΑΝΤ1, της είπα ότι έχω πρόβλημα υγείας και να μην ξαναγράψει για εμένα για να φύγω.

Η δεύτερη φορά ήταν που δεν την περίμενα ποτέ. Τον ήξερα χρόνια αυτόν τον άνθρωπο, είναι ακόμα στην τηλεόραση. Ήρθε σε μια παράσταση με είδε και μου είπε ότι μου έχει ρόλο έτοιμο. Μου είπα να πάμε για φαγητό και αφού πήγαμε μου ζήτησε να συνεργαστούμε και με τον ρόλο αλλά και σε νομικό επίπεδο. Μου είπε “θα ήθελες να κάνουμε μια σχέση;”. Λέω τι μου λέει, ήξερα και τη γυναίκα του. Με πήγε στο σπίτι με το αυτοκίνητο και την ώρα που πήγα να κατέβω μου έβγαλε τα γεννητικά του όργανα έξω. Μου ήρθε εμετός. Μου είχε δώσει διορία δύο εβδομάδες, στη μία με πήρε και με ρώτησε. Δεν φοβήθηκα. αυτούς τους θεωρώ τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Απόπειρα βιασμού

Εκτός από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που αντιμετώπισε, η ηθοποιός αποκάλυψε πως αποπειράθηκαν να τη βιάσουν σε ηλικία 19 ετών.

«Είχα μπει σε ένα αμάξι ενός ανθρώπου γνωστού μου και μου λέει “απόψε είσαι δικιά μου”. Για 4 ώρες προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι αυτό που κάνει είναι βιασμός. Μετά μου είπε ότι θα με σκοτώσει. Δεν είπα τίποτα στον πατέρα μου γιατί θα είχαμε άλλα. Δεν μίλησα για όλα αυτά γιατί πίστευα ότι μπορεί ο καθένας να το αντιμετωπίσει μόνος του. Θωρώ ότι αν θες, τους αντιμετωπίζεις», τόνισε.

Δημήτρης Λιγνάδης – Πέτρος Φιλιππίδης

Αναφορικά με τους προφυλακιστέους, Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, δήλωσε πως: «Τον Δημήτρη τον ήξερα, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Είναι πλήγμα στον πολιτισμό. Δεν έχω δει τη δικογραφία και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Σαν προσωπικότητα δεν είχε δείξει κάτι. Κάναμε και παρέα. Και ο Πέτρος δεν μου είχε δώσει τέτοια δείγματα. Αυτά τα άτομα τα ήξερα και δεν είχα τέτοια δείγματα ποτέ. Εγώ όταν βλέπω τον Πέτρο πονάει η ψυχή μου. Ξέρω πόσο καλός ηθοποιός είναι. Όποιος χρησιμοποιεί την εξουσία για να επιτύχει κάτι είναι γεννημένος δούλος».

https://vimeo.com/640333173

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This