Νίκος Κουρής: «Έχασα ανθρώπους, σχέσεις και φίλους λόγω του διαβήτη μου» (video)

«Βλέπω εμένα με τα ματιά της Έλενας και λέω “δεν θα σε άντεχα με τίποτα”»

Must Read

Ο Νίκος Κουρής παλαιότερη συνέντευξη του είχε αναφερθεί στο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί από την ηλικία των 13 ετών.

συγκεκριμένα ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε πως είναι διαβητικός έχοντας σαν αποτέλεσμα η διάθεσή του να αλλάζει περίπου 7.000 φορές την ημέρα, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος χαρακτηριστικά, γεγονός το οποίο δημιουργεί μία δυσθυμία στους άλλους ανθρώπους.

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Παμε Δανάη» αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει καθημερινά με τον διαβήτη, αποκαλύπτοντας πως τον έχει ρυθμίσει και πλέον έχει βελτιώσει κατά πολύ τη συμπεριφορά του απέναντι στους άλλους ανθρώπους.

«Ήμουν πολύ παιδευτικός στο παρελθόν και με τους άλλους και κυρίως με μένα, αλλά έχει αλλάξει και η επικοινωνία μου με τους ανθρώπους και η σχέση μου με τη ζωή και την καθημερινότητα. Πλέον έχω όρεξη να ζήσω, που παλιά δεν την είχα, λόγω των δυσκολιών του διαβήτη και του χαρακτήρα μου», είπε αρχικά.

Μιλώντας για την πάθησή του εξήγησε: «Ο διαβήτης είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας γιατί το πρακτικό κομμάτι το έχω λύσει εδώ και χρονιά και το παλεύω σωστά (ινσουλίνη, διατροφή και ενέργεια). Είναι μια εξίσωση που δεν θέλω να την πω. Η ζωή του διαβητικού είναι δύσκολη και υπάρχουν άνθρωποι που δεν το λένε ότι είναι διαβητικοί, όπως έκανα και εγώ για πολλά χρονιά».

Στην ερώτηση γιατί δεν αποκάλυπτε ότι είναι διαβητικός απάντησε: «Δεν το έλεγα γιατί το έφερα ως μεγάλο βάρος μέσα μου, νόμιζα ότι θα θεωρήσουν πως δεν είμαι ικανός για κάποια πράγματα, φοβόμουν… Ο διαβήτης είναι μια έλλειψη που πολλές φορές σε καθιστά ανίκανο να είσαι κύριος του εαυτού σου. Κάνω πενταπλάσιο κόπο από έναν άνθρωπο που δεν έχει διαβήτη και πρέπει να υπολογίσω τα πάντα και την ενέργειά μου. Το να είσαι ηθοποιός και διαβητικός είναι πολύ απαιτητικό και είμαι υπερήφανος που τα έχω καταφέρει και είμαι και πολύ δυνατός πια. Κάθε μέρα είναι μια άλλη ρύθμιση, άλλος υπολογισμός, αλλά φαγητά, άλλες δόσεις… κάθε μέρα η ζωή μου είναι εάν κουίζ. Έχασα ανθρώπους, σχέσεις και φίλους λόγω του διαβήτη μου, και εκείνοι δεν άντεξαν αλλά και εγώ είχα αποκλείσει τον εαυτό μου από ενοχές».

Όσον αφορά το πως το διαχειρίζεται η σύντροφός του Έλενα Τοπαλίδου, δήλωσε πως: «Eάν ακούσει το ρήμα “βασανίστηκε”, θα πει επ’ ουδένι, αλλά εγώ ξέρω ποσό δύσκολο είναι να είσαι με έναν διαβητικό. Νιώθω ότι η Έλενα αγαπάει κομμάτια της προσωπικότητας μου, αλλά υπάρχουν και κομμάτια απλά ανυπόφορα ακόμη και για μένα τον ίδιο. Ως σύντροφος ή γονιός ενός διαβητικού πρέπει να έχεις υπομονή, αγάπη και σωστούς χειρισμούς, να ξέρεις ακριβώς ποτέ θα κάνεις πίσω. Βλέπω εμένα με τα ματιά της Έλενας και λέω “δεν θα σε άντεχα με τίποτα”».

Για τον γιο του, αλλά και την πατρότητα γενικά, ο Νίκος Κουρής είπε: «Όταν γεννήθηκε ο 14χρονος σήμερα γιος μου, Πέτρος, άλλαξε κάτι αμετάκλητα αλλά δεν σημαίνει ότι ήρθα κατευθείαν από το σκοτάδι στο φως. Δεν έχω σκεφτεί αν θα ήθελα να βιώσω ξανά την πατρότητα, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από αυτό, εάν έρθει είναι σίγουρο ότι θα μετακινηθώ».

https://vimeo.com/641922222

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This