Χριστίνα Πάγκαλη: «Η παχυσαρκία είναι νόσος»

Η καμπάνια «Μην το 'χεις βάρος», η πάλη με τα κιλά και το body shaming

Must Read

«Η παχυσαρκία έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας!» δηλώνει στην «Espresso» η ηθοποιός Χριστίνα Πάγκαλη, εκ των πρωταγωνιστών σχετικής καμπάνιας με σλόγκαν «Μην το ‘χεις βάρος», που «τρέχει» αυτή την περίοδο με τη σφραγίδα της φαρμακευτικής εταιρίας Novo Nordisk.

Στόχος της, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για το ότι η παχυσαρκία είναι νόσος και απαιτείται η βοήθεια ειδικών επαγγελματιών προκειμένου να ξεπεραστεί. «Το 32% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα είναι παχύσαρκοι, λένε τα επίσημα στοιχεία. Το μήνυμα της καμπάνιας, όπου συμμετέχουμε εγώ και ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Ζάκκας, είναι: “Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου”. Η πάλη με τα κιλά είναι συνεχής και, πέρα από τη συμπαράσταση των δικών τους ανθρώπων, οι παχύσαρκοι άνθρωποι χρειάζονται πρωτίστως βοήθεια από τους ειδικούς» επισημαίνει η Χριστίνα, την οποία απολαύσαμε φέτος στη μίνι σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Βαρδιάνος στο σπόρκα».

Με τη Ρένια Λουίζίδου στη σειρά Βαρδιάνος στα σπόρκα

Η ίδια δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη δική της εμπειρία. «Προσωπικά, το είχα αντιληφθεί από παιδί ότι πάθαινα συναισθηματικές υπερφαγίες. Αν και ήμουν αδύνατη, είχα πάντα ανασφάλεια με το βάρος μου, δηλαδή επικεντρωνόμουν πολύ σε αυτό. Κάθε φορά που έτρωγα λίγο παραπάνω, ενώ εκείνη τη στιγμή αυτό με έκανε να νιώθω όμορφα, μετά είχα τύψεις, πολλές φορές και στενοχώρια. Παρόλο που πήγαινα κολυμβητήριο, μπαλέτο και σε άλλες δραστηριότητες, δεν μπορούσα πάντα να τηρήσω ένα σωστό πρόγραμμα σε σχέση με τη διατροφή. Γι’ αυτό και η έξαρση με τα κιλά ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Εκεί αφέθηκα…» περιγράφει.

Παρ’ όλα αυτά, η Χριστίνα Πάγκαλη δεν έχει βιώσει χλευασμό για το βάρος της, το λεγόμενο «body shaming». «Εγώ ήμουν μάλλον τυχερή, δεν έχω δεχτεί body shaming, αλλά έχω δει να συμβαίνει σε άλλους. Ενδεχομένως τα τελευταία 5 χρόνια, που έχω παχύνει, να γίνεται πίσω από την πλάτη μου. Πάντως, δεν ένιωσα ποτέ να παραγκωνίζομαι εξαιτίας του σωματότυπού μου. Ομως, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Για παράδειγμα, στα μέσα μεταφοράς δεν πάνε όλοι να καθίσουν διπλά σε έναν υπέρβαρο άνθρωπο, υπάρχει ένας καλυμμένος ρατσισμός. Πολλές φορές γίνεται και ασυναίσθητα, με ένα βλέμμα ή σε σχόλια του στιλ “είσαι ωραία κοπέλα, άμα έχανες και κανένα κιλό…”» αναφέρει.

Σχολιάζοντας, τέλος, το θέμα του Τάσου Ξιαρχό, που απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα τελευταία, η ηθοποιός σημειώνει: «Προσωπικά, πιστεύω ότι η ευγένεια συνδέεται με την ψυχή των ανθρώπων. Οταν σκέφτεσαι με την καρδιά και με αγάπη τους ανθρώπους, είναι αδύνατον να προσβάλεις κάποιον άλλον. Ολοι μας έχουμε περάσει πράγματα, πρέπει όμως να υπάρχει το σωστό φίλτρο σε αυτά που λέμε ή κάνουμε. Κατανοώ φυσικά τους ανθρώπους που, επειδή υπήρξαν θύματα, γίνονται θύτες, μπορώ και να νιώσω συμπόνια γι’ αυτούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μου αρέσει η αναπαραγωγή κακών προτύπων».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This