Άρης Σερβετάλης: Οι αντιδράσεις των ηθοποιών για την απόφασή του να σταματήσει τις παραστάσεις μόνο για τους εμβολιασμένους

Must Read

Η απόφαση του Άρη Σερβεταλη να αποχωρήσει από την παράσταση που πρωταγωνιστούσε, διότι δεν ήταν σύμφωνος με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους πολίτες από τον πολιτισμό και τα θέατρα, προκάλεσε αντιδράσεις.

Πολλοί από τους συναδέλφους του δεν ενστερνίζονται αυτή την άποψη όπως για παράδειγμα ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος θεωρεί πως είναι απαράδεκτο, καθώς φάνηκε να αγνόησε το γεγονός ότι δούλευαν και άλλοι άνθρωποι για την παράσταση.

Φαίη Κοκκινοπούλου

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που ξέσπασαν κατά του Άρη Σερβετάλη ήταν και η Φαίη Κοκκινοπούλου η οποία έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ότι: «Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει.

Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν!

Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι.

Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι.

Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε»

 

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Την πυρά του στον Άρη Σερβετάλη πέταξε και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη – πως να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό»

Θάνος Μπίρκος

O Θάνος Μπίρκος μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» αποκάλυψε πως: «Ο Άρης Σερβετάλης έχει τα πιστεύω του. Υπήρξαν συζητήσεις και γνωρίζαμε τις απόψεις του Άρη. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις απόψεις. Είχαμε ενημέρωση για τις απόψεις του. Επίσημα γνωρίζαμε ότι και εσείς. Δεν γνωρίζω κάτι για αντικατάσταση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην παραγωγή και τον σκηνοθέτη μας.

Εγώ οφείλω αν θέλω να λέγομαι καλλιτέχνης να σεβαστώ την άποψή του και εκείνος πρέπει να σεβαστεί τις επιπτώσεις της απόφασής του απέναντι στους συναδέλφους του»

https://vimeo.com/649026028

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This