Ζέτα Δούκα για τη νευρική ανορεξία: «Είχα φτάσει να ζυγίζω 42 κιλά! Σταμάτησα να έχω περίοδο για 9 μήνες»

«Πέρασα δύσκολα! Εξαντλήθηκα, εξουθενώθηκα συναισθηματικά»

Must Read

Η Ζέτα Δούκα έχει μιλήσει κατά καιρούς ανοιχτά για τη διατροφική διαταραχή που την ταλαιπώρησε. Η γνωστή ηθοποιός είχε αποκαλύψει στο παρελθόν πως είχε νευρική ανορεξία.

Η ίδια μάλιστα, ούσα ευαισθητοποιημένη με το συγκεκριμένο θέμα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram είχε αναρτήσει μία φωτογραφία όπου πόζαρε με μαγιό, θέλοντας να περάσει το δικό της μήνυμα για το body shaming.

Η ηθοποιός και συγγραφέας βρέθηκε σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και μίλησε στην Μπέτυ Μαγγίρα για την δύσκολη μάχη της ζωής της.

«Έφτιαξα μία μη κερδοσκοπική οργάνωση την “Ανάσα” η οποία είναι 14 χρόνια για ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Το ξεκίνησα γιατί κι εγώ αντιμετώπιζα πρόβλημα στην εφηβεία μου και στα μετεφηβικά χρόνια», είπε για την οργάνωση που δημιούργησε η ίδια.

«Είχα φτάσει να ζυγίζω 42 κιλά. Ήταν μια περίοδος στην οποία νόσησα κι εγώ από νευρική ανορεξία και όταν μετά από πολλά χρόνια το ξεπέρασα και ερωτήθηκα ως ηθοποιός αν έπασχα από διαταραχές πρόσληψης τροφής, είπα ναι. Το σώμα μου, σταμάτησε να έχει περίοδο για 9 μήνες. Το σώμα πάντοτε σε προειδοποιεί και ο οργανισμός σου για οτιδήποτε σου συμβαίνει. Το θέμα είναι πώς θα το αντιληφθείς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

https://vimeo.com/649518232

Αναφορικά με το ελληνικό κίνημα #metoo που πρωτοστάτησε υποστήριξε πως: «Άντλησα δύναμη από τη Σοφία Μπεκατώρου και αισθάνθηκα ότι η κοινωνία είναι πιο έτοιμη. Αισθάνθηκα μέσα μου πιο έτοιμη και ότι είναι σημαντικό να μιλήσουμε καθαρά και ονομαστικά γιατί μόνο αυτό θα έκανε τη διαφορά όπως και έγινε. Πέρασα δύσκολα και πέρασα πάρα πολλά μονοπάτια συναισθηματικά. Εξαντλήθηκα, εξουθενώθηκα συναισθηματικά. Επειδή είμαι άνθρωπος της ευθύνης, δεν φοβάμαι να την παίρνω και δεν φοβάμαι να βγαίνω μπροστά και να μιλήσω για άλλους που δεν έχουν φωνή, αισθάνθηκα το βάρος της απόφασης μου. Ο καθένας από το μετερίζι του και ιδιαίτερα άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη επιρροή στο κοινωνικό σύνολο πρέπει να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τον εαυτό μας σε σχέση με αυτό»

https://vimeo.com/649525600

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This