Κάθριν Ράιλι: H πρώτη τρανσέξουαλ καθηγήτρια στην Ελλάδα

Πρωινά μαθήματα σεξουαλικού προσανατολισμού στην ελληνική TV μέσα από την ιστορία «κυρίας των Αγγλικών» στο πλατό του «Πρωινού» στον Αντ1

Must Read

Η Ελλάδα απέκτησε την πρώτη τρανς καθηγήτρια, με την ίδια να βγαίνει και σε πρωινή εκπομπή και να λέει ότι, παρότι θα μπορούσε να της αρέσουν οι άνδρες ή οι γυναίκες, εκείνης της αρέσουν οι άνδρες!

Η ελληνική τηλεόραση, που πλέον έχει γίνει πολύ «προχώ», έζησε άλλο ένα κεφάλαιο της σύγχρονης Ιστορίας της, καθώς η εκπομπή «Το πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα φιλοξένησε την πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα, η οποία ονομάζεται Κάθριν Ράιλι και διδάσκει αγγλικά σε φροντιστήριο της Αττικής.

Οι τηλεθεατές και οι τηλεθεάτριες την ώρα που έπιναν τον καφέ τους ή την ώρα που έφτιαχναν το φαγητό στο σπίτι άκουγαν την προσωπική ιστορία της κυρίας καθηγήτριας που γεννήθηκε στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών από Ελληνες γονείς.

«Αισθάνθηκα διαφορετικά»

«Σε ηλικία 8-9 ετών αισθάνθηκα διαφορετικά, όχι μόνο τι ρούχα ήθελα να φορέσω ή με τι παιχνίδια θα παίξω, αλλά πώς αισθανόμουν μέσα μου. Την εποχή εκείνη είχα μπερδέψει την ταυτότητά μου. Σε μικρή ηλικία η μαμά μου με κούρευε και έλεγα “θέλω να έχω μακριά μαλλιά, όπως τα κορίτσια”. Ήθελα να φορέσω ένα ωραίο φόρεμα που έβλεπα και γενικώς να κάνω ό,τι κάνουν τα κορίτσια. Αυτό είναι η ταυτότητα φύλου. Σε ό,τι αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό, θα μπορούσαν να μου αρέσουν οι άνδρες ή οι γυναίκες ή να μου αρέσουν και τα δύο φύλα. Εμένα μου αρέσουν οι άνδρες και είμαι straight. Θα μπορούσαν να μου αρέσουν οι γυναίκες και να είμαι λεσβία» ανέφερε και συνέχισε την εξιστόρησή της: «Όταν έκανα τη φυλομετάβασή μου, πάρα πολλοί συγγενείς με έκαναν πέρα. Είπα θα πρέπει να βάλω πίσω το παράπονό μου και να συνεχίσω. Είχα έναν παιδικό φίλο που με στήριξε πάρα πολύ, σε περίοδο που είχα υποστεί μεγάλο bullying. Σκοτώθηκε σε τροχαίο, και ουσιαστικά πήρα την ευχή των γονιών του και πήρα το επώνυμό τους, μια και το Ράιλι δεν είναι το οικογενειακό μας όνομα».

Η Κάθριν μέσα σε όλα τα άλλα πρωινιάτικα εξομολογήθηκε πως δεν είχε τα καλύτερα σχολικά χρόνια, καθώς έφαγε πολύ bullying, ενώ είπε πως οι γονείς της το έμαθαν στα 30 της και με βίαιο τρόπο.

«Έκανα διπλή ζωή τότε, το έμαθαν κάποια ξαδέλφια μου και το είπαν στους γονείς μου. Η μαμά μου το πήρε πιο βαριά, για έξι μήνες ήταν σε κατάθλιψη. Με αγαπάει πολύ. Φοβόταν πολύ για μένα, πώς θα με αντιμετωπίσει η κοινωνία. Ο μπαμπάς μου με στήριξε, αλλά με ρώτησε “τι δουλειά θα κάνεις; Πώς θα ζήσεις;”, και προβλημάτισε και μένα. Αλλά ευτυχώς δεν αντιμετώπισα πρόβλημα να βρω δουλειά», λέγοντας πως τα παιδιά ξέρουν πως είναι τρανς και πως την αγαπούν γιατί είναι καλή κυρία.

Και κάπως έτσι τελειώσει το πρωινό μάθημα σεξουαλικού προσανατολισμού στην ελληνική τηλεόραση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This