Συγκλονίζει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο: «Βάζαμε ταινίες στα παράθυρα»

«Με ρωτούν καμιά φορά σε ποια γενιά ανήκεις και λέω στου πολέμου»

Must Read

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έζησε την φρίκη της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Έζησε στιγμές πολέμου και τρόμου στην πιο τρυφερή ηλικία, στιγμές που ο ίδιος δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα εμφανιστεί σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ1 και μεταξύ άλλων θα μιλήσει για τα δύσκολα χρόνια που έζησε στον τόπο του:

«Όταν έγινε το πραξικόπημα κι όσα ακολούθησαν μετά, ήμουν σχεδόν 5 χρονών. Είναι οι πρώτες καθαρές μου αναμνήσεις. Έχω πολύ ζωντανές εικόνες όταν κλείνουν τα μάτια μου και τα θυμάμαι. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο καθοριστική για την πορεία της ζωής μου από τον ίδιο τον πόλεμο γιατί το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα μεταπολεμικό τοπίο, σε ένα νησί απροστάτευτο, μοιρασμένο κι ημικατεχόμενο με τον μισό πληθυσμό προσφυγοποιημένο, με αγνοούμενους, με συμμαθητές των οποίων οι γονείς δεν ξέραμε αν ζούσαν. Είχαμε ταινίες από τον τουρκικό στρατό που μας έστελναν από τις φυλακές για να δούμε αν είναι ζωντανοί και δεν επέστρεψαν ποτέ» περιέγραψε ο γνωστός και αγαπητός καλλιτέχνης.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, θυμάται τα παράθυρα των σπιτιών να είναι καλυμμένα με ταινίες προκειμένου να μην υπάρχουν τραυματισμοί καθώς έπεφταν οι βόμβες: «Το να μεγαλώνεις με χιαστί ταινία στα παράθυρα γιατί πολύς κόσμος είχε τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς από τα τζάμια που έσπαγαν. Με ρωτούν καμιά φορά σε ποια γενιά ανήκεις και λέω στου πολέμου. Σε αντίθεση με τους Ελλαδίτες συναδέλφους μου, που ανήκετε σε μια γενιά ειρήνης» πρόσθεσε στην συγκλονιστική περιγραφή του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

https://vimeo.com/662571939

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This