Η σιωπή της Μαργαρίτας Θεοδωράκη μετά τη δικαστική ήττα από τον Νίκο Κουρή

Ο δημιουγός του Μikis Radio μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα «Θεοδωράκης»

Must Read

Πλήρης ανατροπή επήλθε στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κατά του Νίκου Κουρή ο οποίος δήλωνε γιος εκτός γάμου του μεγάλου μουσουργού, καθώς απορρίφθηκε τελικά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Και μπορεί τις ημέρες θανάτου του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη να δημιουργήθηκε μείζον ζήτημα για το αν πρέπει ο Νίκος Κουρής να φέρει και το όνομα «Θεοδωράκης», ωστόσο η πλευρά της κόρης του Μίκη δεν βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες για την εκδίκαση της απόφασης.

Η ιστορία αρχίζει λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, όταν η Μαργαρίτα κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητούσε να μη χρησιμοποιεί ο Νίκος Κουρής το όνομα του πατέρα της, παρόλο που ο ίδιος εμφανιζόταν ως Νίκος Θεοδωράκης και ο ίδιος ο Μίκης αρκετές φορές είχε εξάρει το έργο που τελεί για τον ίδιο και τη μουσική του, καθώς ο Νίκος Κουρής έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια το Μikis Radio, μέσω του οποίου προβάλλει το έργο του μεγάλου συνθέτη.

Η προσωρινή δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί στις 29 του περασμένου Σεπτεμβρίου έδινε το δικαίωμα στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο του Μίκη, χωρίς όμως την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του. Με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει εναντίον του η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητούσε να μη χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» και να μην επικαλείται ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη. Μάλιστα, με την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει προειδοποιούσε πως, αν αυτό επαναλαμβανόταν, θα ζητούσε 50.000 ευρώ χρηματική ποινή, προσωπική κράτηση επτά μηνών, δημοσίευση της απόφασης στον ημερήσιο Τύπο και να πληρώσει ο ίδιος τα δικαστικά έξοδα.

Επειτα από δύο αναβολές η τακτική εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 8 Φεβρουαρίου και δημοσιεύτηκε η απόφαση. Ο Νίκος Κουρής παρέστη μέσω της συνηγόρου του Φωτεινής Ροζάκη, ωστόσο η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο. Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε ως «απαράδεκτη λόγω αοριστίας, καθόσον η αιτούσα δεν επικαλείται λόγους που να θεμελιώνουν την ύπαρξη επείγουσας περίπτωσης για την επικαλούμενη προστασία του δικαιώματος της προσωπικότητάς της».

Η «Espresso» επικοινώνησε με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία πληροφορήθηκε έκπληκτη από την εφημερίδα την απόφαση του δικαστηρίου! «Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα και δεν θα ήθελα να κάνω καμιά δήλωση επί του θέματος» ήταν το σχόλιο της κόρης του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, όταν της μεταφέραμε τα… χαμπέρια!

Πλέον και με δικαστική απόφαση ο Νίκος Κουρής μπορεί να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης», αλλά μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι και γιος του Μίκη, καθώς η τελική κρίση υπερτερεί κάθε προσωρινής. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως, βάσει των στοιχείων που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας εδώ και χρόνια, ο Νίκος Κουρής-Θεοδωράκης είναι καρπός εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη με την οικιακή βοηθό του Αλεξάνδρα Σαμοΐλη, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This