Δημήτρης Κοντομηνάς: Έρωτες και πάθη για… δέκα ζωές

Οι γυναίκες και οι μεγάλες προσωπικότητες που σημάδεψαν την παντοδυναμία του businessman που «έφυγε» στα 83 του

Must Read

«Μια μεγάλη προσωπικότητα. Ένας πολύ ωραίος άνθρωπος, σοφός, γενναιόδωρος, ο οποίος άντεξε τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια μια σκληρή αρρώστια και μοναξιά με ηρωισμό και μεγαλείο, που τον ανέβασαν ακόμα περισσότερο στα μάτια αυτών που καθημερινά φρόντιζαν την υγεία του, είτε ήταν νοσηλευτικό είτε ιατρικό προσωπικό». Με αυτά τα λόγια αγάπης αποχαιρέτησε συγκινημένος τον Δημήτρη Κοντομηνά ο καθηγητής και προσωπικός του φίλος Δημήτρης Λινός, ο άνθρωπος που τον κούραρε σε καθημερινή βάση τα τελευταία χρόνια, μαζί με τη μοναχοκόρη του Μαρία Κοντομηνά και τον γαμπρό του, καθηγητή Αριστοτέλη Τζιαμπίρη.

  • Από τον
    Δημήτρη Λυμπερόπουλο

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι πιστεύουν πως θα συναντηθούν κάποια στιγμή μετά θάνατον θα είναι δίπλα μας με το ίδιο χαμόγελο, την ίδια χάρη και αισιοδοξία» δήλωσε ο γιατρός αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του.

Τραγική ειρωνεία για τον επιχειρηματία-θρύλο, να φεύγει χθες μόνος στα 83 του χρόνια, όταν πριν από μερικά χρόνια, την περίοδο της παντοδυναμίας του, στα πόδια του «υποκλινόταν» όλη η Αθήνα – αλλά και σταρ όπως ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Ουίλσον. Σύμπτωση; Και πριν από 47 χρόνια, Μάρτιος ήταν, όταν έφευγε από τη ζωή ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο κροίσος τον οποίο ο Κοντομηνάς θαύμαζε απεριόριστα! Μάλιστα, είχε αγοράσει την Cadillac του Ωνάση, ενώ η συλλογή του διέθετε και τη Mercedes του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Σε όλη του τη ζωή πάντως κυκλοφορούσε με μία BMW 730, ενώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσε και μια θωρακισμένη Porsche Cayenne. Λάτρευε το καλό φαγητό (ένα από τα πάθη του στο οποίο δεν μπορούσε να αντισταθεί ήταν η σοκολάτα), τα σπάνια κρασιά, ενώ διέθετε μεγάλη συλλογή από ρολόγια και κεχριμπαρένια κομπολόγια!

Τελευταία λαμπερή και μεγαλειώδης εμφάνισή του ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018, στον γάμο του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ. Τόσο το ιερό μυστήριο όσο και η υπερπαραγωγή γαμήλια δεξίωση έγιναν στο μυθικό κτήμα του στη Βαρυμπόμπη, το οποίο ο κουμπάρος επιχειρηματίας το παραχώρησε στον αγαπημένο του φίλο και τραγουδιστή.

Ακόμα ένα δείγμα γενναιοδωρίας σε όσους φίλους του τον είχαν κερδίσει με την αγνή φιλία τους και, φυσικά, στις γυναίκες της ζωής του… Αγαπημένη και πιστή του φίλη μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν η Μαριάννα Λάτση, ενώ η φιλία του με τον κοσμηματοπώλη Κώστα Καίσαρη ήταν εκρηκτική, με πολλούς καβγάδες και επανασυνδέσεις.

 

Με τη Μαριάννα Λάτση και τον Πάρη Κασιδόκωστα
Κοντομηνάς, Ζησοπούλου, Καίσαρης

Στο ίδιο κτήμα τον Ιούνιο του 2015 ο Δημήτρης Κοντομηνάς, που «έφυγε» στο ΥΓΕΙΑ έπειτα από μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, είχε ζήσει μία από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής του, τη βάπτιση των δίδυμων εγγονών του, του Δημήτρη και της Courtney Τζιαμπίρη, παιδιά της μοναχοκόρης του Μαρίας, που λάτρευε όσο κανέναν άλλον άνθρωπο στη γη!

Λάτρης της καλής ζωής, αγαπούσε παλαιότερα πολύ τα μπουζούκια, τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου, της Μοσχολιού και της Μαρινέλλας, και σίγουρα ήταν ο τελευταίος «απρόβλεπτος» αυθεντικός, παλιάς κοπής bon viveur και επιχειρηματίας της Αθήνας!

Με την Μαρινέλλα στον φίλο του Αντώνη Ρέμο

Ποιος ξεχνά άλλωστε όταν το 2016, εν μέσω θυέλλης που είχε ξεσπάσει με τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος του Alpha είχε «εισβάλει» στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, για να «τα χώσει» στην τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον θάνατό του το σίγουρο είναι ότι κλείνει μία ολόκληρη επιχειρηματική εποχή…

Στο πλατό με τη Μενεγάκη

Το άλμπουμ της ζωής του είχε πολλά κεφάλαια, με τις γυναίκες να παίζουν ίσως τον πιο μεγάλο ρόλο! «Όλες οι γυναίκες της ζωής μου ήταν σημαντικές για την άνοδο και την εξέλιξή μου. Μου πρόσφεραν την παρουσία και τη συμπαράστασή τους» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η μοναχοκόρη του

Το σίγουρο είναι ότι τον λάτρεψε παράφορα η αείμνηστη πρώτη του σύζυγος Φρίντα Κοντομηνά, η οποία του χάρισε και τη μοναχοκόρη του Μαρία.

Με την κόρη του Μαρία και τον Νίκο Κούρκουλο

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο νεαρός, φιλόδοξος και γοητευτικότατος Κοντομηνάς γνώρισε, ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και παντρεύτηκε τη Φρίντα Κώνστα, κόρη καλής οικογενείας των Αθηνών, με κατακόκκινα μαλλιά και έντονη και εκρηκτική προσωπικότητα. Χώρισαν επεισοδιακά στα μέσα της δεκαετίας του ’80, καθώς ο έρωτας και ο γάμος τους είχαν πάψει να υπάρχουν.

Φρίντα Κοντομηνά

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν ήδη σφοδρά ερωτευμένος με την κοσμικότατη κυρία των Αθηνών και πρώην καλλονή αεροσυνοδό Ντίνα Πριτσιβέλη, η οποία φημολογείται ότι επίσης τον αγάπησε με πάθος, όπως και η σύζυγός του Φρίντα. Αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ, έζησαν μαζί για περισσότερα από 15 χρόνια, διατηρώντας έως το τέλος άψογες σχέσεις. Κυκλοφορούσαν σε όλα τα καλέσματα και τις δεξιώσεις μαζί, κάτι που δεν μπορούσε να χωνέψει ως το τέλος της ζωής της η εκκεντρική αλλά αξιαγάπητη πρώην σύζυγός του, η οποία «έφυγε», χτυπημένη από τον καρκίνο, στο σπίτι της μοναχοκόρης της, της Μαρίας, στη Νέα Υόρκη. Ο θάνατός της λέγεται ότι στοίχισε πολύ όχι μόνο στη μοναχοκόρη τους, αλλά και στον ισχυρό άντρα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Δημήτρης Κοντομηνάς ανέβηκε δεύτερη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας με την ιδιαιτέρα γραμματέα του, την πολύ νέα και όμορφη Μαίρη, από τη Χαλκίδα, προς έκπληξη όλων. Ο γάμος τους ήταν σύντομος και πολύ γρήγορα πήραν συναινετικό διαζύγιο. Η δεύτερη πρώην κυρία Κοντομηνά εξαφανίστηκε από την κοσμική ζωή και φημολογείται ότι, ως πολύ ευκατάστατη πλέον ζωντοχήρα, έφτιαξε ξανά τη ζωή της με τον νεανικό της έρωτα στην επαρχία, ενώ ο Δημήτρης Κοντομηνάς την ξεπέρασε στο πλευρό της γλυκιάς και low profile Πόλυς Ζησοπούλου. Ενα πρόβλημα υγείας τον έφερε κοντά με τη φυσιοθεραπεύτρια, η οποία καταγόταν από τη Λαμία και είχε κι εκείνη ένα παιδί από τον πρώτο της γάμο. Έζησαν μαζί ευτυχισμένοι και ήρεμοι για περισσότερα από επτά χρόνια.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κοντομηνάς γοητεύτηκε από την ξανθιά και δυναμική συνεργάτιδά του στον Αlpha Σίσσυ Παπαδήμα. Υπήρξαν κοσμικότατο ζευγάρι, απολαμβάνοντας πολλά ταξίδια με την πολυτελή θαλαμηγό του «Quintessa». Χάρη στη Σίσσυ Παπαδήμα, που λάτρευε την ιππασία, φημολογείται ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς αγόρασε το περίφημο κτήμα του στη Βαρυμπόμπη, ενώ ως δικό του παιδί αγαπούσε την κόρη της από τον πρώτο της γάμο.

Δημήτρης Κοντομηνάς-Σίσσυ Παπαδήμα

Έγιναν οι κουμπάροι στον γάμο του Ανδρέα Μικρούτσικου με τη Δήμητρα Ρουμπέση. Και ενώ όλοι περίμεναν ότι αυτή η σχέση θα οδηγούσε σε γάμο, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και η Σίσσυ Παπαδήμα χώρισαν, ξαφνιάζοντας τους πάντες.

Κουμπάροι με την Παπαδήμα στον γάμο του Μικρούτσικου με τη Ρουμπέση

Ακολούθησαν εφήμεροι έρωτες του γενναιόδωρου επιχειρηματία με διάφορες κοσμικές κυρίες, ώσπου στη ζωή του εμφανίστηκε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Δημήτρη Κοντομηνά με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έγινε το 2012 στη θεατρική παράσταση «Άνδρες έτοιμοι για όλα». Τότε ανάμεσα στο ζευγάρι είχε καθίσει η Ελένη Μενεγάκη.

Κοντομηνάς, Λάτση, Ψινάκης και Σπυροπούλου

Μερικά χρόνια αργότερα, το 2016, στη ζωή του μεγιστάνα εισέβαλε η Λόρι, που ήταν και το φινάλε στην προσωπική του ζωή. Με την ξανθιά εντυπωσιακή Λόρι Χόλκομπ έκαναν την πρώτη κοινή τους εμφάνιση στην παρουσίαση βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη. Η απαστράπτουσα Αμερικανίδα είχε κλέψει τις εντυπώσεις και την επόμενη μέρα όλες οι εκπομπές μιλούσαν για τη νέα σύντροφο του τότε προέδρου του Alpha. Τον συνόδευε παντού, αν και είχαν περιορίσει τις κοσμικές τους εξόδους. Μαζί με την κόρη μάλιστα της Λόρι έδωσαν το «παρών» και στον υπερπαραγωγή γάμο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα με τη Δήμητρα Μέρμηγκα στο Σορέντο της Ιταλίας, όπου τραγούδησε ο Αντώνης Ρέμος. Εκεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς σύστηνε σε όλους τη Λόρι ως σύζυγό του. Ελάχιστοι λέγεται ότι γνώριζαν πως ο Κοντομηνάς είχε υπογράψει μαζί της σύμφωνο συμβίωσης τον Μάιο του 2018. Χώρισαν επεισοδιακά, με τη Λόρι Χόλκομπ να αντιδρά έντονα και να προσφεύγει στα δικαστήρια, απαιτώντας διατροφή ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ…

Με την τελευταία γυναίκα της ζωής του Λόρι Χόλκομπ

Ο «βασιλιάς των deals»

Η ζωή δεν χαρίστηκε ποτέ στον φιλόδοξο νεαρό, που έπαιζε μπάλα, ξυπόλητο παιδάκι, στην Ακαδημία Πλάτωνος, που δεν ήθελε να γίνει ασφαλιστής, αλλά έχτισε τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα, ξεκινώντας από ένα μικρό γραφείο στην 3ης Σεπτεμβρίου, με την American Life, και στην πορεία της ζωής του έστησε δεκάδες επιχειρήσεις και μέχρι προτού καταπέσει διέθετε μια τεράστια περιουσία, η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά το μυθικό deal για την πώληση του Alpha στον τηλεοπτικό κολοσσό RTL.

Γιος εμπόρου με μαγαζί με χρώματα, αυτός και η αδελφή του Κίττυ μπορεί να μη διέθεταν οικονομική άνεση, εισέπραξαν όμως αγάπη από τους γονείς τους και ήταν πολύ δεμένα αδέλφια. Σε δήλωσή της η αγαπημένη του αδελφή ανέφερε για τον θάνατό του: «Ξεκουράστηκε, παρακαλούσα όλον τον καιρό τον Θεό… Έλεγα “Θεέ μου, αν τον αγαπάς, πάρ’ τον, γιατί ταλαιπωρείται και δεν καταλαβαίνει και τίποτα…”».

Από τα πρώτα του χρόνια στο σχολείο ήταν άριστος μαθητής, κάτι που συνεχίζεται και στη Μέση Εμπορική Σχολή, όμως το όνειρό του είναι να φύγει από την Ελλάδα για να σπουδάσει Οικονομικά στην Αμερική. Καταφέρνει να πείσει τον πατέρα του να πουλήσει ένα οικόπεδο για να εξασφαλίσει το πρώτο έτος των σπουδών του στις ΗΠΑ, λέγοντάς του ότι από το δεύτερο έτος και μετά θα κατάφερνε μόνος του να σπουδάζει και να δουλεύει. Τελικά, θα βρεθεί στο Παρίσι της Μέσης Ανατολής, τη Βηρυτό, κερδίζοντας μια υποτροφία από την αμερικανική κυβέρνηση με όλα τα έξοδα πληρωμένα και 100 δολάρια -τεράστιο ποσό στα τέλη της δεκαετίας του ’50- τον μήνα για τα έξοδά του.
Στα δεκαεννιά του χρόνια ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα μείνει πέντε χρόνια σε μια πόλη πολύ προχωρημένη για την εποχή της και γεμάτη από γοητευτικές αντιθέσεις, όπως θα εξελιχθεί στη συνέχεια και όλη η πολυτάραχη ζωή του.

Αυτοκρατορία

Όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, «η Βηρυτός είχε τα ωραιότερα καμπαρέ και σόου. Τα ζούσαμε αυτά ως φοιτητές, όσο μπορούσαμε βέβαια με το περιορισμένο εισόδημά μας. Μπορούσες να πας μια φορά στις δεκαπέντε σε κάποιο καμπαρέ να πιεις ένα ποτό στο πόδι, να καθίσεις στο μπαρ και να βλέπεις τι γίνεται».

Από μια μετάφραση στα συμβόλαια μιας ασφαλιστικής εταιρίας ο νεαρός τελειόφοιτος των Οικονομικών θα ξεκινήσει μια πορεία που θα τον οδηγήσει στο χτίσιμο μιας οικονομικής αυτοκρατορίας, με τη δημιουργία της Interamerican το 1969, σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά. Θα ακολουθήσουν business με την κινητή τηλεφωνία, τη δορυφορική τηλεόραση, ακόμα και με το ποδόσφαιρο. Όπως ανέφερε στους συνεργάτες του, δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από αυτά που είχε κάνει, για τα οποία κάποιοι άλλοι ίσως να χρειάζονταν και δέκα ζωές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This