Μελωδία της ευτυχίας πριν από τη Eurovision

Must Read

Η Αμάντα Γεωργιάδη είναι μία πολύ υποσχόμενη ερμηνεύτρια η οποία θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η Κύπρος από την μεριά της θα στείλει στο Τορίνο την πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια Ανδρομάχη Δημητροπούλου.

Ποια είναι όμως η μέχρι τώρα πορεία των δύο ταλαντούχων τραγουδιστριών;

Αμάντα

Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 9 Ιανουαρίου 1997 και όταν ήταν 3 ετών η οικογένειά της μετανάστευσε στην πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο. Εκεί, σε ηλικία 5 ετών, άρχισε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική.

Σπουδές κι επιτυχίες

Στα 18 της μπήκε στην Ιατρική και παράλληλα πήρε μέρος σε φεστιβάλ της χώρας της. Σε ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας δισκογραφικής, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ.

Τα τραγούδια

Το «Die together» αποτελεί μια συναισθηματική μπαλάντα, σε σύνθεση της ίδιας της Αμάντα και του Νορβηγού Bjorn Helge. Την εμπνεύστηκε μετά τον χωρισμό της από τον πρώτο της σύντροφο.

On Eurovision stage

Θα εμφανιστεί φορώντας ένα εντυπωσιακό αιθέριο λευκό-ασημί φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη. Στο σκηνικό θα υπάρχουν τρεχούμενα νερά που θα θυμίζουν καταρράκτες, ενώ στο concept που έχει επιμεληθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός τα μάτια της ερμηνεύτριας θα βρίσκονται σε… πρώτο πλάνο!

Προγνωστικά

Θα διαγωνιστεί για την Ελλάδα την Τρίτη 10 Μαΐου, στον πρώτο ημιτελικό της 66ης Eurovision, και τα στοιχήματα τη θέλουν να περνάει εύκολα στον μεγάλο τελικό και να μπαίνει άνετα στην πρώτη δεκάδα. Μετά τη δεύτερη πρόβα της φιγουράριζε στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Προσωπική Ζωή

Η 25χρονη είναι (ξανά!) ερωτευμένη με τον Erlend Iversen Nakken. Γνωρίστηκαν στη διάρκεια των σπουδών τους στην Ιατρική και τη συνόδευσε στη Σύμη για τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ του «Die together».

Ανδρομάχη

Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στη Γερμανία στις 12 Οκτωβρίου του 1994 και στα 10 χρόνια της μετακόμισε στην Ελλάδα μαζί τους γονείς της. Μεγάλωσε στα Λεχαινά της Ηλείας, όπου τελείωσε το σχολείο. Με τη μουσική ασχολιόταν από παιδί. Ο παππούς της ήταν ψάλτης και ο θείος της ρεμπέτης.

Σπουδές κι επιτυχίες

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Στα 19 της συμμετείχε με επιτυχία στο «The Voice of Greece 2», στον ΑΝΤ1, και δύο χρόνια μετά κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι της με τίτλο «Το φεγγάρι».

Τα τραγούδια

Το «Ela» είναι ένα τραγούδι με ελληνικό και αγγλικό στίχο και διάχυτο το έθνικ στοιχείο, που αποτελεί δημιούργημα μιας μεγάλης ομάδας διακεκριμένων συνθετών απ’ όλο τον κόσμο.

On Eurovision stage

Θα εμφανιστεί ως αναδυόμενη Αφροδίτη, με φόντο ένα μεγάλο κοχύλι, πάνω στο οποίο θα βρίσκονται δύο χορεύτριες. Η παρουσίαση του «Ela» φέρει τη σφραγίδα των Dietmann και Shipton και το outfit της Ανδρομάχης έχει την υπογραφή του Στέλιου Κουδουνάρη.

Προγνωστικά

Θα διαγωνιστεί για την Κύπρο στον δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη 12 Μαΐου, και, σύμφωνα με τους bookmakers, περνάει οριακά στην τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς βρίσκεται στην ένατη θέση της λίστας. Οσο για τον τελικό της 14ης Μαΐου, «παίζει» στη 17η θέση.

Προσωπική Ζωή

❱❱Τους τελευταίους μήνες ζει έναν νέο έρωτα. Ο άντρας που έχει κλέψει την καρδιά της 27χρονης λέγεται Ανδρέας, είναι 25 ετών και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες τους από βραδινή τους έξοδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This