Πέθανε ο θρυλικός Κώστας Γκουσγκούνης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Έλληνα «βασιλιά του πορνό»

Must Read

Σε ηλικία 92 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο θρυλικός ηθοποιός και πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών, Κώστας Γκουσγκούνης.

Έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Χαρούλα, τον γαμπρό του Αργύρη και τα εγγόνια Δημήτρη και Κώστα, ο «βασιλιάς του ελληνικού πορνό», έσβησε μετά από ανακοπή καρδιάς, στο Θριάσειο νοσοκομείο.

Στο πλευρό του βρίσκονταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και Κώστας.

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Κώστα Γκουσγκούνη σήμερα στην Αρτέμιδα.

«Δεν το βάζω κάτω»

Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, ο ίδιος είχε μιλήσει στην εφημερίδα Espresso, από την Λάρισα, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια. «Είμαι καλά, παρά τα 90 μου χρόνια. Δεν το βάζω κάτω» είπε ο θρυλικός «βασιλιάς του πορνό» στον Νίκο Νικόλιζα, κάνοντας γνωστό πως -ακόμη και σ’ αυτή την ηλικία- το τηλέφωνό του χτυπούσε από ανθρώπους που του έκαναν επαγγελματικές προτάσεις.

«Φυσικά και έχω προτάσεις ακόμα και σήμερα για να παίξω στον κινηματογράφο, αλλά δεν πάω. Γιατί εγώ ζητάω τα χρήματα μπροστά, ενώ εκείνοι θέλουν να πληρώσουν αφού βγει στις αίθουσες η ταινία» είχε πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

«Φυσικά και έχω το κουράγιο. Γιατί όταν κατέχεις τη δουλειά τεχνικά και ως ηθοποιός, συμβιβάζεσαι με τον σκηνοθέτη. Εγώ έπαιξα και σε ποιοτικές ταινίες και σε αισθησιακές. Και, δεν σου κρύβω, ο κινηματογράφος με βοήθησε σε όλα τα είδη του. Ήταν για μένα βιοποριστικό επάγγελμα. Στην ουσία, ήταν μια καλή περιπέτεια μέσα στη ζωή μου το σινεμά».

Ο Κώστας Γκουσγκούνης έμεινε στην ιστορία και για τις ατάκες τις οποίες έλεγε στις αισθησιακές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε. «Αυτά όλα ήταν δικά μου τεχνάσματα» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Ποιος ήταν ο Κώστας Γκουσγκούνης

Ο Κωνσταντίνος Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα, στις 21 Μαρτίου 1931. Έγινε γνωστός κυρίως για τις ταινίες με ερωτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο στις οποίες πρωταγωνίστησε μεταξύ 1965 και 1984. Στα ΜΜΕ αναφέρεται ως «θρυλικός», «βασιλιάς του σεξ», «cult», «σύμβολο του σεξ».

Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας στη Λάρισα κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη και στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου αργότερα άνοιξε φωτογραφείο στο Χολαργό. Εκεί έγινε γνωστός όχι μόνο για τις συμμετοχές του σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αλλά και για τις ατάκες του σε αυτές. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα, το ότι είχε πάντα ξυρισμένο το κεφάλι του.

Αρχικά έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (Η Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε) και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές αλλά και αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984 με γνωστότερες τις: Ήταν Άξιος, Ηδονοβλεψίας, Σεξ…13 Μποφώρ κτλ. Έχει επίσης παίξει σε θεατρικό έργο, αλλά και στην τηλεόραση, όπως στο Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στην ΕΡΤ (1975). Λόγω της φήμης του, το 2010, σε ηλικία 79 ετών, έγινε ξανά πρωταγωνιστής σε ερωτική ταινία.

Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ο Κώστας Γκουσγκούνης υπήρξε γνωστός υποστηρικτής και οπαδός του Έλληνα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Μάλιστα είχε συνδεθεί φιλικά μαζί του, δηλώνοντας ότι «δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοιον άνθρωπο, ακομπλεξάριστο, έξυπνο, ευφυή», ενώ ο Παπανδρέου με τη σειρά του είχε προτείνει στον Γκουσγκούνη να πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ, πρόταση που ο ηθοποιός αρνήθηκε ευγενικά.

Διακρίσεις – Αφιερώματα

Στο 1ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2003 προβλήθηκε ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε με σημαντική απήχηση. Βραβεύτηκε στο 3ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου 2005. Ήταν τιμώμενο πρόσωπο στο 8ο Ελληνικό Cult Film Festival, τον Ιανουάριο του 2010.

Η εκπομπή Cinemania, που προβαλλόταν στην ΕΤ3, είχε αφιέρωμα στον Κώστα Γκουσγκούνη με τίτλο «Cult αλά Ελληνικά 2: Κώστας Γκουσγκούνης». Επιπλέον, είχε χρησιμοποιήσει τον Γκουσγκούνη στο trailer για το τέταρτο έτος της εκπομπής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This