Ασφαλιστικά μέτρα από την κτηνίατρο που κατηγόρησε ο Καφετζής ότι σκότωσε τον σκύλο του

Must Read

Στην αντεπίθεση πέρασε η κτηνίατρος, την οποία κατηγόρησε δημόσια για τον θάνατο του αγαπημένου του σκύλου, του Φρανκ, ο πρώην παίκτης του «Survivor» Τζέιμς Καφετζής, καθώς κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του με τα οποία του απαγόρευσε να αναφέρει το όνομά της σε αναρτήσεις ή σε δηλώσεις του.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, χθες ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση της προσωρινής διαταγής. Ολα άρχισαν όταν ο «πρίγκιπας» του ριάλιτι επιβίωσης του Σκάι ισχυρίστηκε σε Instagram Stories του ότι ο σκύλος του πέθανε από τα χέρια της συγκεκριμένης κτηνιάτρου επειδή του χορήγησε λανθασμένη δόση ηρεμιστικού. «Ευχαριστώ πολύ τη “γιατρό” που έδωσε λάθος δοσολογία ηρεμιστικού στον Φρανκ μου και τον σκότωσε, ενώ πήγε για μια ενόχληση στο αυτί» έγραψε ο παίκτης του περσινού «Survivor».

Η απάντηση της κτηνιάτρου

Η απάντηση της κτηνιάτρου ήταν άμεση, καθώς κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του Ροδίτη διοργανωτή boat party, ζητώντας να παύσει η προσβολή της προσωπικότητάς της και, κυρίως, να σταματήσει οποιαδήποτε αναφορά του ονόματος και της επαγγελματικής ιδιότητάς της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακές ιστοσελίδες, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και κανάλια στο YouTube. Αν ο πρώην παίκτης του «Survivor» δεν συμμορφωθεί, κινδυνεύει να πληρώσει 5.000 ευρώ για κάθε δημοσίευση και δημόσια δήλωση σε οποιοδήποτε μέσο, αλλά και να διαταχθεί η προσωπική κράτησή του διάρκειας τριών μηνών για κάθε παραβίαση αποφάσεως που θα εκδοθεί.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κτηνίατρος, η αδελφή του Τζέιμς Καφετζή μετέφερε το σκυλάκι στο κτηνιατρείο με συμπτώματα οξείας ωτίτιδας. Παρά τις συστάσεις της, όμως, να γίνει ωτοσκόπηση με συγκράτηση του ζώου, η ιδιοκτήτριά του επέμεινε σθεναρά να υποβληθεί σε αναισθησία επειδή ήταν ιδιαίτερα ανήσυχο και δεν ήθελε να ταλαιπωρηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό ο σκύλος να αρχίσει να μην αναπνέει σωστά, με συνέπεια να γίνουν προσπάθειες ανάνηψής του επί τουλάχιστον 45 λεπτά, οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Οπως καταλήγει η κτηνίατρος, ο Τζέιμς Καφετζής προσέβαλε δημοσίως την τιμή και την υπόληψή της «χωρίς να παρίσταται, αλλά και χωρίς να έχει ουδεμία στοιχειώδη γνώση της κτηνιατρικής επιστήμης, εκμεταλλευόμενος τη φήμη και τη δημοσιότητα που υπάρχει γύρω από το πρόσωπό του λόγω «Survivor»».

Δείτε επίσης: James Καφετζής: Κατηγορεί δημόσια την κτηνίατρο ότι του σκότωσε τον σκύλο

Δελτίο τύπου από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΘΥΜΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ

Λάβαμε γνώση του περιστατικού που συνέβη στις 20/6/22 στο κτηνιατρείο συναδέλφου στη Ρόδο, καθώς και όσα επακολούθησαν και ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος είμαστε υποχρεωμένοι να παρέμβουμε ώστε να αντιληφθούν άπαντες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.

Καταρχάς όταν κάποιο ζώο εκπνέει, γεγονός σε κάθε περίπτωση λυπηρό, ο ιδιοκτήτης του, εφόσον επιθυμεί να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου, αιτείται νεκροψία νεκροτομή αυτού στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αντί αυτού η ιδιοκτήτρια του ζώου, η οποία ήταν η μόνη παρούσα στο κτηνιατρείο, προτίμησε να ενημερώσει τον αδερφό της που είναι «αναγνωρίσιμο» πρόσωπο ώστε να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα που ανέφεραν ότι η κτηνίατρος σκότωσε τον σκύλο, χορηγώντας του μεγάλη δόση αναισθησίας.

Φυσικά, ο αδελφός της ιδιοκτήτριας ουδεμία σχέση έχει με την κτηνιατρική επιστήμη. Απλά θεώρησε ορθό να εκμεταλλευτεί την «αναγνωρισιμότητά» του και να αναρτήσει τα ανωτέρω, δυσφημώντας και συκοφαντώντας μία επιστήμονα κτηνίατρο.

Πέραν της αντίδρασης της συναδέλφου διά της νομικής οδού, ο ΠΚΣ δηλώνει απερίφραστα ότι θα στηρίξει, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, κάθε συνάδελφο, του οποίου, χωρίς κανένα στοιχείο, θίγεται η αξιοπρέπειά του και η επαγγελματική του υπόσταση.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να εκμεταλλεύεται την όποια, συνήθως πρόσκαιρη, αναγνωρισιμότητα για να προσβάλει και να λοιδορεί ανθρώπους που επί χρόνια υπηρετούν την κτηνιατρική επιστήμη, να είναι βέβαιος ότι έχουμε τη βούληση και την ισχύ και το έχουμε αποδείξει σε όλα τα επίπεδα να αντιδράσουμε δυναμικά.

Τέλος θεωρούμε θλιβερό το να είναι κάποιος κρυμμένος πίσω από έναν υπολογιστή και ανωνύμως να αναπαράγει και να στηρίζει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Η άκριτη αποδοχή των θέσεων οποιουδήποτε χωρίς διασταύρωση, ανάλυση και ερμηνεία δημιουργεί ομάδες και εν τέλει κοινωνίες καθοδηγούμενες που λειτουργούν ως άβουλα πειθήνια, ετερόφωτα όντα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This