Ευγενία Σαμαρά: Η επιτυχία της δεν… είναι «Ράδιο Αρβύλα»

Πώς η Ευγενία Σαμαρά βρέθηκε από τα αμφιθέατρα του ΑΠΘ, στο Τμήμα Γεωπονίας, στο πλατό της εκπομπής του Κανάκη και σε σειρές

Must Read

Μπορεί στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Σασμός» να υποδύεται μια Κρητικιά δικηγόρο που παλεύει να βρει την ευτυχία στην προσωπική της ζωή, στην πραγματικότητα όμως η Ευγενία Σαμαρά είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και βρίσκεται σε σταθερή σχέση εδώ και περίπου οκτώ χρόνια.

«Μεγάλωσα όμορφα στη Θεσσαλονίκη. Οι μνήμες μου είναι πολύ γλυκές, θετικές, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στο οικογενειακό πλαίσιο. Ημασταν πολύ δεμένοι όλοι. Η μητέρα μου προέρχεται από μια οικογένεια Ποντίων και οι Πόντιοι είναι πολύ της οικογένειας» έχει δηλώσει η 35χρονη ηθοποιός σε συνέντευξή της. Ο πατέρας της ήταν τυπογράφος, μια δουλειά που συνεχίζει πλέον ο αδελφός της.

Η Ευγενία Σαμαρά σε παιδική ηλικία με τον πατέρα της

Η μητέρα της είχε μαγαζί με ρούχα, ασχολιόταν πολύ με τη μόδα και το ιδιαίτερο γούστο της «κληρονόμησε» μεγαλώνοντας και η Ευγενία. «Αυτό που λέγεται για τις Θεσσαλονικιές στέκει, κι εγώ το κουβαλάω. Μ’ αρέσει η μόδα, όχι για να την ακολουθώ, αλλά γιατί μ’ αρέσει η αισθητική. Εχω μια δική μου αισθητική, τη στηρίζω» έχει παραδεχτεί η ίδια δημόσια.

Με τη μητέρα της

Στο σχολείο ήταν ιδιαίτερα επιμελής. Δεν είχε πάει ποτέ αδιάβαστη ούτε έκανε σκανταλιές. Ολοι τη φαντάζονταν λαμπρή επιστήμονα στο μέλλον. Το θέατρο όμως ήταν ο χώρος που την τράβηξε σαν μαγνήτης από τα έξι της χρόνια. Κι αυτό γιατί είχε την τύχη να υπάρχει θεατρικό κλαμπ στο εκπαιδευτήριο όπου φοιτούσε.

Η πρώτη φορά που συμμετείχε σε παράσταση ήταν στο δημοτικό και δεν σταμάτησε μέχρι την αποφοίτησή της. Μέσα της είχε πάρει από νωρίς την απόφαση ότι ο δρόμος της υποκριτικής ήταν αυτός που ήθελε να ακολουθήσει.

Σπουδές

Επηρεάστηκε ωστόσο από τους ισχυρισμούς των γονιών και των καθηγητών της ότι πιθανότατα δεν θα μπορούσε να βιοποριστεί μόνο από το συγκεκριμένο επάγγελμα. Ετσι, όταν πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ξεκίνησε δυναμικά τις σπουδές της με απώτερο στόχο να κάνει μεταπτυχιακό στο σχέδιο, όπου ήταν πάντα πολύ καλή, κι έπειτα να πάρει πτυχίο στην Αρχιτεκτονική.

Το σχέδιό της ναυάγησε έπειτα από έξι μήνες, οπότε συνειδητοποίησε πια πως μόνο με το θέατρο ήθελε να ασχοληθεί και έδωσε εξετάσεις στη δραματική σχολή του Διαμαντόπουλου, παίρνοντας μάλιστα και υποτροφία. Δεν άφησε παρ’ όλα αυτά τις σπουδές της στη Γεωπονική.

Τις συνέχισε παράλληλα με τα βήματά της στο καλλιτεχνικό μονοπάτι και πήρε κανονικά το πτυχίο της και από το ΑΠΘ έπειτα από πέντε χρόνια. Στο μεταξύ είχαν μπει στη ζωή της οι «Ράδιο Αρβύλα», αρχικά στο πεδίο του ραδιοφώνου και κατόπιν στο τηλεοπτικό. «Ηθελα να μετακομίσω και δεν ήθελα να πάρω χρήματα από τους γονείς μου. Επρεπε να βρω δουλειά. Τότε μαθαίνω ότι ανοίγουν τα παιδιά της “Αρβύλας” ραδιόφωνο και πάω. Αγνοια κινδύνου. Μου λένε τι θέλουν, το κάνω, φεύγω και μου λένε “σε πήραμε”. Ετσι ξεκίνησα. Κάναμε μια απογευματινή εκπομπή στο ραδιόφωνο με την Αλεξάνδρα Κοσμά, ένα νέο κορίτσι επίσης» έχει περιγράψει σε συνέντευξή της.

Από την εποχή των «Ράδιο Αρβύλα»

Το επόμενο βήμα ήταν η παρουσίας της Ευγενίας στην εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα». Εμφανιζόταν εναλλάξ με τη Χριστίνα Μουστάκα, παρουσιάζοντας τα βίντεο των τηλεθεατών. Για την ίδια αυτό δεν ήταν δουλειά, αλλά «τι ωραία περνάμε και βγάζουμε λεφτά… και καλά λεφτά» σε μια εποχή που ζούσε μόνη της. Το έβλεπε σαν ένα μεταβατικό στάδιο για την υποκριτική.

Με τον Ορφέα Αυγουστίδη

Παράλληλα, είχε αρχίσει να δουλεύει και στο θέατρο, στη Θεσσαλονίκη, αποκτώντας έτσι τις πρώτες εμπειρίες της στο σανίδι. Αυτό μέχρι που της έγινε η πρόταση να παίξει στη σειρά μυστηρίου του ΑΝΤ1 «Εκδρομή», το 2013, οπότε όλα άλλαξαν. Πήρε την απόφαση να αφήσει τη συμπρωτεύουσα και την εκπομπή του Αντώνη Κανάκη, και να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα. Στα γυρίσματα της «Εκδρομής», μάλιστα, γνώρισε τον Γιάννη Ποιμενίδη, με τον οποίο ερωτεύτηκαν κι έγιναν ζευγάρι.

Στο μυαλό της

«Δεν πιστεύω ότι θα δω κάποιον στον δρόμο και θα πέσω κάτω. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά δεν μου έχει τύχει, δεν μπορώ να τον καταλάβω. Είμαι ένας άνθρωπος αρκετά εγκεφαλικός» έχει εξομολογηθεί η ίδια. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Γιάννης ιντρίγκαρε το μυαλό της, αφού το ειδύλλιό τους έμελλε να εξελιχθεί σε σχέση ζωής που κρατάει μέχρι σήμερα, με τους δυο τους να συμβιώνουν πια κάτω από την ίδια στέγη. «Με τον Γιάννη είμαστε μαζί εφτά χρόνια και ούτε που το έχω καταλάβει. Δεν πιστεύουμε στον γάμο ως θεσμό, τουλάχιστον όπως υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι κάτι που αποζητάμε ούτε κάτι που νιώθουμε ότι πρέπει να δηλώσουμε.

Με τον σύντροφό της Γιάννη Ποιμενίδη

Δεν έχουμε καμία τέτοια ανάγκη, κανένας από τους δυο μας. Για εμένα, ούτως ή άλλως, η οικογένεια δεν σημαίνει γάμος. Δεν το είχα έτσι στο μυαλό μου, παρόλο που μεγάλωσα με παντρεμένους γονείς» θα δηλώσει η Ευγενία σε συνέντευξή της στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς. Μαζί με τον Γιάννη Ποιμενίδη, μάλιστα, πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια και στην Κύπρο, καθώς έτυχε το ίδιο χρονικό διάστημα να δεχτούν προτάσεις για σίριαλ που γυρίζονταν στη Μεγαλόνησο.

 

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, οι προτάσεις για την ανερχόμενη τότε ηθοποιό άρχισαν να έρχονται η μία μετά την άλλη. «Παρθένα Ζωή», «Οσο έχω εσένα», «Ερωτας μετά» και τώρα ο «Σασμός», όπου υποδύεται τη Στέλλα για δεύτερη σεζόν. «Ο “Σασμός” ήταν τρία σκαλιά παραπάνω. Τότε κατάλαβα ότι κάτι απότομα άλλαξε. Φανταζόμουν πως θα πιάσει αλλά όχι αυτό που έγινε… Μ’ αρέσει η Στέλλα γιατί από γραφής δεν είναι των κλισέ.

Είναι δυναμική, χειραφετημένη…» έχει δηλώσει για την ηρωίδα της η Ευγενία Σαμαρά, συμπληρώνοντας: «Εύχομαι κάποια στιγμή να ευτυχήσει, γιατί έχει ταλαιπωρηθεί πολύ». Παράλληλα με τον «Σασμό» η ηθοποιός κρατάει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και στον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου που ανεβαίνει στο θέατρο Εμπορικόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This