Βασιλικός γάμος για τον γόνο της οικογένειας Θερμιώτη με την πριγκίπισσα Ιμάν

Χρυσά κουφέτα για τον γόνο επιχειρηματικής οικογένειας Δημήτρη Θερμιώτη, που από χριστιανός ορθόδοξος έγινε μουσουλμάνος για να παντρευτεί την πριγκίπισσα Ιμάν

Must Read

Η πριγκίπισσα Ιμάν μπιν Αμπντουλάχ της Ιορδανίας, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και της βασίλισσας Ράνια, παντρεύεται τον ελληνικής καταγωγής Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτη αύριο, Κυριακή 12 Μαρτίου, σε μια τελετή που αναμένεται να συγκεντρώσει εστεμμένους και γαλαζοαίματους από όλο τον πλανήτη.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

H βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας είναι γνωστή για την ιδιωτικότητα και την προστασία της προσωπικής της ζωής, γι’ αυτό δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη οι λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία του γάμου, τη λίστα των επίσημων καλεσμένων, τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, που θα την εκπροσωπήσουν, το υπερπαραγωγή σκηνικό της τελετής, αλλά και ο διάσημος σχεδιαστής που ετοίμασε υπό άκρα μυστικότητα το haute couture νυφικό της πριγκίπισσας.

Η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια με την κόρη της Ιμάν στο pre wedding party

Για την ιστορία, πάντως, στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου το «παρών» έδωσαν η πρώην βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας, τέταρτη σύζυγος και χήρα του βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας, και η κόρη της, πριγκίπισσα Ράγια, ετεροθαλή αδερφή του βασιλιά Αμπντάλα. Στα social media, ωστόσο, η μέλλουσα νύφη εμφανίστηκε πρώτη φορά να ποζάρει φορώντας τη διαμαντένια τιάρα, οικογενειακό κειμήλιο, την οποία θα φορέσει στη γαμήλια τελετή, που πιθανότατα θα τελεστεί στο παλάτι Amman Zahran, που είναι η παραδοσιακή επιλογή της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας, καθώς εκεί είχαν παντρευτεί οι γονείς της νύφης, στις 10 Ιουνίου 1993, σε μια μεγαλοπρεπή τελετή που άφησε εποχή στην Ιορδανία, κλέβοντας την παράσταση με την ομορφιά της η 22χρονη τότε κοινή θνητή Ράνια, με το νυφικό του Βρετανού σχεδιαστή Bruce Oldfield.

Αξιαγάπητη μητέρα

Τριάντα χρόνια μετά το ίδιο μεγαλοπρεπές σκηνικό, με ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση, θα επαναληφθεί στον γάμο της πρωτότοκης κόρης της, όπου η βασίλισσα Ράνια, η ιδανική σύζυγος και αξιαγάπητη μητέρα, που με το κοινωνικό της έργο κατάφερε να γίνει η νέα Νταϊάνα της Μέσης Ανατολής, αποκάλυψε ότι η 26χρονη κόρη της παντρεύεται αύριο, Κυριακή 12 Μαρτίου, στη λεζάντα ενός τρυφερού βίντεο που ανέβασε στο Instagram, αναφέροντας: «Την πρώτη φορά που κράτησα στην αγκαλιά μου το κοριτσάκι μου ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Σε μια εβδομάδα θα γίνει νύφη. Πολύτιμη Ιμάν μου, είμαι τόσο χαρούμενη για σένα και τόσο περήφανη για όλα όσα είσαι». Το βίντεο περιλαμβάνει ενσταντανέ με τη βασίλισσα να κρατά αγκαλιά την Ιμάν στο νοσοκομείο μετά τη γέννησή της και πλάνα της Ιμάν με τον βασιλιά Αμπντάλα. Περιλαμβάνει ακόμα μία φωτογραφία της Ιμάν και του αρραβωνιαστικού της Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης, να ποζάρουν σε ένα χωράφι με λεβάντες, ενώ σε άλλα πλάνα φαίνεται η βασίλισσα Ράνια να παρακολουθεί χαμογελαστή κάτι που μοιάζει με πρόβα νυφικού. Το βίντεο τελειώνει με την εικόνα της πριγκίπισσας Ιμάν να φοράει τιάρα -την τριγωνική διαμαντένια τιάρα της βασίλισσας Ράνιας-, «σημάδι» ως προς την επιλογή της τιάρας της για τον γάμο, την οποία η κομψή βασίλισσα Ράνια είχε ξαναφορέσει σε δύο δεξιώσεις κατά την επίσκεψή της στο Λονδίνο το 2001, καθώς και σε ένα επίσημο πορτρέτο της.

Η πριγκίπισσα Ιμάν μπιν Αμπντουλάχ με τον πατέρα της βασιλιά Αμπντάλα

Οι εορτασμοί του γάμου στο παλάτι της Ιορδανίας άρχισαν από την Τρίτη 7 Μαρτίου, με το πάρτι-έκπληξη που ετοίμασε στη μέλλουσα νύφη η μητέρα της βασίλισσα Ράνια, αποκλειστικά για τις κυρίες των τιμών και τις γυναίκες φίλες του παλατιού που ήθελαν να ευχηθούν στην πριγκίπισσα. Μάλιστα, στις φωτό που ανέβασε στo Instagram η βασίλισσα, που επιμελείται με το προσωπικό της γούστο τις ετοιμασίες του γάμου, φαίνεται η ίδια συγκινημένη να τοποθετεί μια ζώνη στο λευκό φόρεμα της κόρης της, την οποία η Ράνια φορούσε στον γάμο της με τον βασιλιά Αμπντάλα!

Το προσκύνημα σε μοναστήρι προτού ασπαστεί το κοράνι και η… μακαρονάδα από τον καλόγερο πνευματικό της Μενεγάκη

Ο Δημήτριος Θερμιώτης, πρωτότοκος γιος του Αλέξανδρου Θερμιώτη και της Κορίνα Χερνάντεζ, γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας το 1994 και είναι ελληνικής καταγωγής, συγκεκριμένα από την Ανδρο. Φέρει το όνομα του Ανδριώτη παππού του Δημήτρη Θερμιώτη, ο οποίος μαζί με τις εφοπλιστικές οικογένειες Κα ρη, Καμπάνη και Πολέμη έχει συμβάλει στην ίδρυση της Καϊρείου Βιβλιοθήκης.

Η οικογένεια Θερμιώτη στο μοναστήρι του Παναχράντου

Ο ευπατρίδης Δημήτρης Θερμιώτης τον Αύγουστο του 2015, από τις τελευταίες επισκέψεις του στο νησί με την οικογένειά του, και ο 21χρονος τότε εγγονός του και μέλλοντας γαμπρός του βασιλιά Αμπντάλα, επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Παναχράντου, αναβαίνοντας με τα πόδια το μονοπάτι από τη Χώρα, προσκύνησαν την τιμία κάρα του αγίου Παντελεήμονος και στη συνέχεια δοκίμασαν την παραδοσιακή μακαρονάδα του γέροντα ηγούμενου Ευδόκιμου, πνευματικού και της Ελένης Μενεγάκη, που γνώρισε στο νησί από τον σύζυγό της Ματέο.

Ο Jimmy αποφοίτησε το 2015, με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το διεθνές πανεπιστήμιο της Φλόριντα, προτού ηγηθεί της δικής του εταιρίας επιχειρηματικών κεφαλαίων Outbound Ventures LLC, που ιδρύθηκε το 2015. Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ. Το όνομα Jameel, όπως τον αποκάλεσε η μέλλουσα πεθερά του, βασίλισσα Ράνια, όταν ανακοίνωσε τους αρραβώνες της κόρης της, οφείλεται στο γεγονός πως ο Τζίμι, λόγω της χριστιανικής του πίστης αλλά και της σχέσης του με την πριγκίπισσα, θα έπρεπε να εξισλαμιστεί.

Ο παππούς του Δημήτρη Θερμιώτη με τον ηγούμενο Ευδόκιμο

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και τρία χρόνια, ενώ γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη. Η πριγκίπισσα Ιμάν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Georgetown στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και ο πατέρας της. Η σχέση του ζευγαριού αποτέλεσε έκπληξη, μέχρι τη στιγμή που ο Jimmy Θερμιώτης αποφάσισε να της κάνει πρόταση γάμου. Σε μια σεμνή τελετή μεταξύ των δύο οικογενειών, το καλοκαίρι του 2022 ο νεαρός άνδρας ζήτησε το χέρι της πριγκίπισσας, φορώντας της ένα δαχτυλίδι από λευκό χρυσό με ένα πολλών καρατίων σμαραγδί διαμάντι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This