Σε μοναστήρι της Κρήτης ο Πλάθιντο Ντομίνγκο!

«Απόβαση» εφοπλιστών, επιχειρηματιών, πολιτικών για τη συναυλία του διάσημου τενόρου στη Μονή Τοπλού

Must Read

Το πολιτιστικό αλλά και κοσμικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού είναι η μετάκληση στη χώρα μας του παγκοσμίου φήμης τενόρου Πλάθιντο Ντομίνγκο, που θα δώσει την Κυριακή 9 Ιουλίου μία μοναδική συναυλία στον επιβλητικό αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Τοπλού, στη Σητεία, σε ένα από τα πιο ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του νησιού.

Σκοπός όμως της μεγαλειώδους συναυλίας είναι και η πολιτιστική αναβάθμιση της Σητείας και του νομού Λασιθίου, που διατηρεί ακόμα το αυθεντικό κρητικό άρωμα και στην οποία πολιτεύεται ο βουλευτής και πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος, με τη σύζυγό του Αφροδίτη Πλακιωτάκη, θα υποδεχτεί τον ξένο σταρ. Liar jets, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, πολιτικοί, αλλά και θαυμαστές του από όλο τον κόσμο θα «προσγειωθούν» στη Σητεία για να απολαύσουν τον ζωντανό θρύλο της μουσικής. Τη συναυλία, που θα αρχίσει το ηλιοβασίλεμα, θα παρακολουθήσουν εκατοντάδες θεατές, εκ των οποίων οι 300 θα είναι προσκεκλημένοι, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη με εγγραφή (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) σε ειδική πλατφόρμα.

Η εκδήλωση, που, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια, θα ξεπεράσει σε κόστος το 1.000.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Παγκρήτιας Τράπεζας, της Attica Bank και της Intrakat. Στη συναυλία θα συμμετέχει η διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ενώ την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο μεγάλος Ισπανός μαέστρος Jordi Bernàcer, συνδεδεμένος ως βοηθός με τους Riccardo Chailly, sir Andrew Davis, Valery Gergiev, Zubin Mehta, Georges Prêtre και ειδικότερα με τον μαέστρο Lorin Maazel, που τον ανακήρυξε αναπληρωτή μαέστρο στο Castleton Festival το 2007. Οσο για το τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών; Γνωστές άριες από όπερες, αλλά και κομμάτια που αγαπήθηκαν από τη φωνή της Κάλλας. Αλλωστε φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Αφροδίτη και Γιάννης Πλακιωτάκης

«Ο Ντομίνγκο δεν πάει παντού, είδε πού θα τραγουδήσει και συμφώνησε» είπε ο διεθνούς φήμης παραγωγός Στέλιος Κωνσταντινίδης. Οπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, του έστειλε φωτογραφίες και βίντεο από τη μονή και ο μεγάλος τενόρος το θεώρησε πρόκληση. Οι συντελεστές μάλιστα ρωτήθηκαν για την ανάμειξη του Πλάθιντο Ντομίνγκο σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης πριν από 40 χρόνια. Οι ίδιοι απάντησαν ότι ο τραγουδιστής δεν καταδικάστηκε, σημειώνοντας πως θα πρέπει «να επικεντρωθούμε στον καλλιτέχνη και όχι στον άνθρωπο».

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Κωνσταντινίδης σημείωσε πως ο σπουδαίος τενόρος κατηγορήθηκε από μία γυναίκα ότι την παρενόχλησε πριν από 40 χρόνια. Μάλιστα, όπως του είπε Ελληνίδα μέτζο σοπράνο της εποχής, «ο Ντομίνγκο εκείνα τα χρόνια ήταν ο ωραιότερος άντρας που κυκλοφορούσε στην όπερα». «Ο Ντομίνγκο κατηγορήθηκε, δεν καταδικάστηκε» κατέληξε ο παραγωγός του. Οσο για το μήνυμα του Πλάθιντο Ντομίνγκο για τη συναυλία, αυτό είναι το εξής: «Gia sas! Είμαι ο Πλάθιντο Ντομίνγκο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που θα επιστρέψω στην Ελλάδα όπου, χάρη στον πλούσιο αρχαίο πολιτισμό της, το θέατρο, η φιλοσοφία, η ιατρική και η δημοκρατία γεννήθηκαν και άνθησαν. Και αυτή η χρονιά, το 2023, σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός: τα 100 χρόνια από τη γέννηση της θεϊκής Μαρίας Κάλλας. Σας περιμένω σε μία μοναδική συναυλία κάτω από τα αστέρια, για πρώτη φορά στην ιστορική Μονή Τοπλού, στη Σητεία της Κρήτης, στις 9 Ιουλίου. Tha sas do sintoma».

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This