Βρέθηκε λύση για την Καλή Καλό – Θα βρει καταφύγιο στο Γηροκομείο Αθηνών

Must Read

Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει η δραματική ιστορία της θρυλικής θιασσάρχισσας Καλής Καλό, η οποία εδώ και έναν μήνα βρίσκεται φιλοξενούμενη σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς να μπορεί να πάρει εξιτήριο και να μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» την Τρίτη και την έκκληση του προέδρου του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα μέσω του δημοσιεύματος, προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε η 96χρονη ηθοποιός να μεταφερθεί στο Γηροκομείο Αθηνών, φαίνεται πως ξεπεράστηκε ο σκόπελος της γραφειοκρατίας.

Γυναίκα-σύμβολο

Η γυναίκα-θρύλος του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου και σύμβολο αγώνων μιας ολόκληρης εποχής, το παιδί-θαύμα, που ξεκίνησε από τη «Μάντρα του Αττίκ» παίζοντας ακόμα και με τον κορυφαίο όλων Βασίλη Λογοθετίδη σε ηλικία μόλις 6 ετών, ο άνθρωπος που έβγαλε στη σκηνή τον Κώστα Βουτσά και τη Μαρινέλλα και έδωσε δουλειά σε εκατοντάδες ηθοποιούς όλα τα χρόνια, βρίσκεται σήμερα, σε ηλικία 96 ετών, να είναι φιλοξενούμενη σε δημόσιο νοσοκομείο, και κανείς να μη γνωρίζει για πόσο χρονικό διάστημα ακόμα θα μπορεί το νοσοκομείο να τη φιλοξενεί ή αν βρεθεί ξαφνικά στον δρόμο.

Το πιο συγκλονιστικό της τραγικής ιστορίας της σπουδαίας αυτής θεατρίνας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», είναι ότι ακόμα και δημόσια γηροκομεία αδυνατούσαν να την περιθάλψουν επειδή δεν έχει κάνει δήλωση στην Εφορία τα τελευταία χρόνια, με τα οικονομικά προβλήματα να την ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα, οι απλήρωτοι λογαριασμοί σε ΔΕΗ και άλλους οργανισμούς είναι δυσθεώρητοι, με την ίδια να έχει θέμα επιβίωσης.

Οπως επεσήμανε στην «Espresso» o πρόεδρος του ΣΕΗ, αν και ο ίδιος μέσω εκπομπής είχε απευθυνθεί δημοσίως εδώ και καιρό κάνοντας δραματική έκκληση για το κοινωνικό αυτό θέμα της Καλής Καλό, ένας συγκεκριμένος παρουσιαστής θεώρησε πως δεν «πουλάει» ως θεματολογία και έτσι το έκοψε χωρίς να προβληθεί στον αέρα. Αποτέλεσμα ήταν να παραταθεί η ταλαιπωρία της υπέργηρης πρωταγωνίστριας του θεάτρου.

Τεράστια έκταση

Αμέσως μετά το δημοσίευμα της «Espresso» αλλά και την κραυγή απόγνωσης μέσα από τα social media πολλών και γνωστών καλλιτεχνών, όπως του γνωστού χορογράφου Τάκη Σαγιώρ, του Γιώργου Γεωργίου και άλλων καλλιτεχνών, αλλά και την τεράστια έκταση που πήρε η υπόθεση μετά το ρεπορτάζ της «Espresso», ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε.

«Μίλησα με τον διευθυντή του Γηροκομείου Αθηνών, ο οποίος μου μετέφερε πως λόγω της έκτακτης ανάγκης που υπάρχει για αυτή τη σπουδαία πρωταγωνίστρια ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά θέματα και έτσι θα γίνει αποδεκτή στο Γηροκομείο Αθηνών» ανέφερε συγκινημένος στην «Espresso» ο Σπύρος Μπιμπίλας, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «αν βγει κάτι στη δημοσιότητα, τότε ενεργοποιούνται οι πάντες. Αλλιώς, δεν έχεις τύχη. Αυτό είναι άδικο και πρέπει να αλλάξει, γιατί είναι μείζον κοινωνικό ζήτημα, που αφορά πολύ κόσμο».

Ο κ. Μπιμπίλας, μάλιστα, ευχαρίστησε την «Espresso» για το κοινωνικό έργο και τη βοήθεια που παράσχει σε καλλιτέχνες που τα ΜΜΕ δυστυχώς έχουν ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια!

Δείτε επίσης:

Ξεχασμένη σε νοσοκομείο η θρυλική Καλή Καλό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This