Ξένια Ζερβού: Παιχνίδια της μοίρας με την κόρη του Παντελή Ζερβού

Οσα εξομολογείται (με πόνο ψυχής και δάκρυα) για τη μητέρα της η εγγονή του τεράστιου ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου

Must Read

Τραγικά παιχνίδια της μοίρας πίσω από τον θάνατο της κόρης του Παντελή Ζερβού, Ξένιας, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε ηλικία 77 ετών, με τη δυσάρεστη είδηση να κάνει γνωστή στα social media ο πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας γράφοντας χαρακτηριστικά:

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

«Εφυγε από κοντά μας η αγαπημένη σεμνή συνάδελφος που την είχαμε απολαύσει σε τόσους ιδιαίτερους χαρακτηριστικούς ρόλους στο θέατρο. Η Ξένια Ζερβού, λατρευτή κόρη του σπουδαίου μας ηθοποιού Παντελή Ζερβού. Γεννημένη στις 3 Αυγούστου 1946, υπηρέτησε με πολλή αγάπη την τέχνη μας. Καλό ταξίδι, πάντα χαμογελαστή Ξένια μας… Από όλους εμάς συλλυπητήρια στην οικογένειά σου…» Το τραγικό, όμως, πίσω από τον θάνατό της είναι, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, πως η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ημέρες προτού δοθεί το όνομα του πατέρας τη και μεγάλου Ελληνα ηθοποιού σε θέατρο της γενέτειρας πόλης του, το Λουτράκι, κάτι που η ίδια περίμενε πώς και πώς!

Η Ξένια Ζερβού

Η κόρη της Μαρία, μιλώντας στην «Espresso», απαρηγόρητη, δεν μπορεί να πιστέψει τον απρόσμενο θάνατο της μητέρας της. «Η μητέρα μου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μέσα στο νοσοκομείο “Σωτηρία” στο οποίο νοσηλευόταν για έναν μήνα. Πήγαινε πολύ καλύτερα τις τελευταίες ημέρες με το αναπνευστικό της, αλλά τελικά δεν άντεξε και υπέκυψε» λέει με πόνο ψυχής η πολυαγαπημένη της κόρη και εγγονή του τεράστιου Παντελή Ζερβού.

«Μπήκε μέσα με κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα, έγινε καλά και πιστεύαμε ότι θα βγει έξω και θα γυρίσει σπίτι μας. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όμως, ήταν πολύ δύσκολα για εκείνη. Μας παρακαλούσε να πεθάνει. “Αφήστε με να πεθάνω” μας έλεγε. Δεν άντεξε και πήγε να βρει τον παππού μου» λέει κομπιάζοντας από λυγμούς. Ωστόσο, το χειρότερο όλων σενάριο ήταν ότι την ημέρα που η πολυαγαπημένη κόρη του Παντελή Ζερβού, Ξένια, ξεψυχούσε, πολίτες από τον Δήμο Λουτρακίου, από που κατάγεται η οικογένεια Ζερβού, τους ανακοίνωναν ότι στις 4 Ιουλίου θα γίνει ονοματοδοσία ενός δημοτικού θεάτρου προς τιμήν του μεγάλου Ελληνα ηθοποιού. «Δεν μπορώ να πιστέψω πως η μοίρα έπαιξε ένα τόσο τραγικό παιχνίδι και η μητέρα μου δεν πρόλαβε να δει αυτό που ονειρευόταν: να δοθεί στο όνομα του παππού μας ένα θέατρο προς τιμήν του. Εφυγε με αυτό το παράπονο, αν και οι άνθρωποι στο Λουτράκι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να γίνει αυτό που έπρεπε προς τιμήν του» λέει συγκινημένη η Μαρία Ζερβού.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ξένια Ζερβού είχε δώσει εντολή να αποτεφρωθεί, κάτι που σεβάστηκε η οικογένειά της. «Εχω εδώ δίπλα μου την τέφρα της μητέρας μου. Μιας υπέροχης μάνας και συζύγου, που πάτησε στα χνάρια του υπέροχου πατέρα της και παππού μας και δίδαξε στην κοινωνία ήθος και ταπεινότητα. Θα την ευγνωμονούμε για πάντα» καταλήγει συγκλονισμένη από τον απρόσμενο θάνατο της μητέρας της!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This