Το «κυνήγι» του μεγάλου «θησαυρού» της Μαίρης Χρονοπούλου

Μέγα μυστήριο για το τι θα απογίνει η τεράστια και σπάνια κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου

Must Read

Εχοντας περάσει τρία 24ωρα από τη στιγμή που η Μαίρη Χρονοπούλου έγινε στάχτες, έωλο παραμένει το ερώτημα της κινητής περιουσίας της μεγάλης σταρ, με τον δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγο Δημήτρη Χατζημιχάλη να δηλώνει στην «Espresso»: «Πρέπει να σφραγιστεί το σπίτι και να καταγραφούν όλα τα αντικείμενα της ηθοποιού!»

  • Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

Σήμερα, λοιπόν, που τα γεγονότα έχουν κάπως καταλαγιάσει, αν και οι τοποθετήσεις του δικηγόρου για έναρξη -ενδεχομένως- προκαταρκτικής εξέτασης με κλήση μαρτύρων για τη διαλεύκανση των αιτίων της θανατηφόρας πτώσης της Μαίρης Χρονοπούλου πυροδότησαν πολλές απορίες, το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα σφραγιστεί το σπίτι της στην Παιανία! Και αυτό έως τη στιγμή που θα ξεκαθαριστεί σε ποιον ή σε ποιους θα μεταβιβαστεί η κινητή περιουσία της.

Οσα είχε πει

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει η Χρονοπούλου, το σπίτι όπου διέμενε το είχε παραχωρήσει στο Χαμόγελο του Παιδιού. Ελεγε μάλιστα ότι είναι φιλοξενούμενη στο σπίτι της και το χαιρόταν απίστευτα αυτό. Αδιευκρίνιστο όμως παραμένει ακόμη (κι εδώ απαιτούνται παραστατικά και επίσημα έγγραφα πιστοποίησης, τα οποία πρέπει να προσκομιστούν στις αρμόδιες Αρχές) πού ανήκει το πολύ μεγάλης αξίας περιεχόμενο του σπιτιού της!

Τι «κρύβει»

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του βρίσκονται σπάνιες αγιογραφίες τεράστιας αξίας, πίνακες ζωγραφικής και έργα τέχνης, συλλεκτικά αντικείμενα (όπως οι ασημένιες ταμπακιέρες της), μεγάλης αξίας αντίκες και αντικείμενα συλλογής, έπιπλα, μία τεράστια συλλογή βινιλίων και CD –για τα οποία η Μαίρη ήταν περήφανη-, αλλά και μια απίστευτη γκαρνταρόμπα, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μεταγενέστερα, εάν υπάρχει πρόβλεψη για ένα μουσείο αφιερωμένο σ’ εκείνη! Ενα μουσείο το οποίο θα έδινε τη δυνατότητα στους θαυμαστές της και τους θαυμαστές του ελληνικού κινηματογράφο να «αγγίξουν» τη σταρ μέσα από τα μεγάλης αξίας αντικείμενά της!

Επίσης, στο τεράστιο υπόγειο (το οποίο είναι όσο η έκταση του σπιτιού της) βρίσκονται πολύτιμα αντικείμενα τα οποία είχε στοιβάξει η ηθοποιός γιατί δεν είχε πού να τα τοποθετήσει μέσα στο σπίτι! Αντικείμενα όμως τα οποία έχουν επίσης μεγάλη αξία. Να σημειωθεί ότι το υπόγειό της είναι τόσο μεγάλο, που είχε μεταφέρει εκεί τα πιο πολύτιμα αντικείμενά της, όταν είχε υπογράψει συμφωνία παραχώρησης του σπιτιού της για τα γυρίσματα του σίριαλ «Αυτή η νύχτα μένει»!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Δημήτρη Χατζημιχάλη, το Ειρηνοδικείο υποχρεούται να σφραγίσει το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου «με αίτηση παντός έχοντος έννομο συμφέρον, και στη συνέχεια θα πρέπει να διοριστεί εκκαθαριστής κληρονομιάς που θα αναλάβει την αναζήτηση των κληρονόμων και την απόδοση σε αυτούς των κληρονομιαίων», μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των αντικειμένων της και να ξεκαθαριστεί -με έλεγχο των εγγράφων, τα οποία θα προσκομιστούν, για την αυθεντικότητά τους- σε ποιους θα περάσουν.

Οι συγγενείς

Οπως επίσης θα πρέπει να ελεγχθεί αν ο βαθμός συγγένειας που προκύπτει από την έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών καθιστά τις εξαδέλφες της αποδέκτες της κινητής περιουσίας της ηθοποιού.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Espresso», οι ενέργειες για τη σφράγιση του σπιτιού της Χρονοπούλου αναμένεται να γίνουν μέσα στις ερχόμενες δύο ημέρες. Φίλοι της Μαίρης Χρονοπούλου, τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στη διάθεση της «Espresso» για το ασφαλές της υπόθεσης, έχουν ήδη βιντεοσκοπήσει και φωτογραφίσει το σπίτι της Μαίρης γωνιά προς γωνιά και αντικείμενο προς αντικείμενο, προκειμένου να μη λείψει το παραμικρό. Αυτό μάλιστα έγινε την ίδια μέρα που εκείνη μεταφέρθηκε στην Εντατική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Προς το παρόν στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου παραμένει η οικιακή της βοηθός, Νίνο, η οποία λύγισε και σπάραξε πάνω από τη σορό της ηθοποιού, η οποία τώρα φέρει το βάρος της προστασίας και της ασφάλειας του σπιτιού και των αντικειμένων του.

Οι απουσίες από το τελευταίο «πάρτι» της σταρ που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη ένταση των γεγονότων γύρω από τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου, την τελετή της κηδείας και την αποτέφρωσή της, ο στενός φιλικός κύκλος της αείμνηστης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Μαίρης Χρονοπούλου αλλά και οι θαυμαστές της αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν την αποχαιρέτησαν οι φίλοι που η ίδια αγάπησε και στους οποίου αναφερόταν συνεχώς σε συνεντεύξεις της, αλλά και σε αναρτήσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό marychronopoulou_official στο Instagram (σ.σ.: θα παραμείνει ενεργός με διαχειριστή τον διαπιστευμένο από εκείνη δημοσιογράφο Γιάννη Αρμουτίδη).

Απουσίες που σχολιάστηκαν ακόμα και σε πάνελ πρωινών εκπομπών, όπως αυτή της Κατερίνας Καινούργιου με τον Χάρη Λεμπιδάκη, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης και του σχολιασμού της κηδείας-πάρτι στο σπίτι της πρωταγωνίστριας. Την ώρα λοιπόν που σχολιάζονταν οι προσωπικότητες που είχαν προσέλθει -έως εκείνη τη στιγμή- στο σπίτι της Χρονοπούλου στην Παιανία, αναρωτήθηκε στον αέρα αν οι μοναδικοί της φίλοι ήταν τελικά ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Μάκης Δελαπόρτας!

Σημειώνουμε ότι έως εκείνη τη στιγμή δεν είχαν φτάσει ο Γιάννης Στάνκογλου (ο οποίος υπήρξε υποδειγματικός καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής και συνόδευσε τη σορό της μέχρι τη Ριτσώνα), η Νάντια Μουρούζη, η Λένα Αλκαίου και η Λίνα Νικολακοπούλου. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της «Espresso», δυστυχώς δεν κατόρθωσαν να παραστούν -για δικούς τους σημαντικούς λόγους– αγαπημένοι της φίλοι, τους οποίους σίγουρα θα «αναζητούσε» η Μαίρη Χρονοπούλου στο τελευταίο σε εκείνη «αντίο»!

Οπως η Μιμή Ντενίση, την οποία η λαμπερή πρωταγωνίστρια αγαπούσε και εκτιμούσε βαθιά και ήταν μάλιστα πολύ περήφανη για την τελευταία της επιτυχία. Αλλά και ο βαφτισιμιός της Αλκης Κούρκουλος, τον οποίο λάτρευε, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας, για τον οποίο ήταν περήφανη και τον θεωρούσε λόγιο και φίλο της, ή ακόμα και τα στελέχη της τηλεοπτικής παραγωγής «Αυτή η νύχτα μένει» που για έναν χρόνο μπαινόβγαιναν στο σπίτι της, το οποίο είχε παραχωρηθεί για τα γυρίσματα της σειράς και επέμενε να λέει η ίδια ότι ήταν φίλοι της.

Ντενίση

Από τις απουσίες που σχολιάστηκαν από παρισταμένους στο «πάρτι» της Παιανίας ήταν και αυτή της Ζωζώς Σαπουντζάκη, παρότι η «βασίλισσα της νύχτας» ποτέ δεν υπήρξε φίλη με τη Χρονοπούλου. Παρ’ όλα αυτά, όταν η Μαίρη βρισκόταν διασωληνωμένη στην Εντατική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, η Ζωζώ ανάρτησε βίντεο από συνάντησή τους έπειτα από θεατρική πρεμιέρα στο ίδιο μαγαζί (στο Αυγό του Κόκορα, στο Μεταξουργείο, με κοινό συνδετικό κρίκο του τετ α τετ τον σκηνοθέτη Ομηρο Ευστρατιάδη).

Τσαφούλιας

To βίντεο (το οποίο ανέσυρε από τον λογαριασμό της Χρονοπούλου στο Instagram και το ανάρτησε σε δικό της εκείνες τις δύσκολες ώρες για τη Χρονοπούλου στην Εντατική) εκτιμήθηκε από το περιβάλλον της ως μία ευγενική πράξη συναδελφικής αλληλεγγύης. Η αγαπημένη φίλη, όπως έλεγε σε τηλεοπτικές εκπομπές, της Μαίρης, που λύγισε πάνω από το φέρετρο της Μάρθας Καραγιάννη, δεν έστειλε ούτε ένα λουλούδι, γεγονός που σχολιάστηκε σε πολλά πηγαδάκια στο σπίτι της μακαρίτισσας στην Παιανία!

Κούρκουλος

Και πολλοί ακόμα υποτιθέμενοι φίλοι, τους οποίους η Μαίρη εκτιμούσε και τους χάρισε τη φιλία της, αλλά και τη λάμψη της δημοσιότητά της, ήταν απόντες. Φανερό παράδειγμα της κάστας των ετερόφωτων και συμφεροντολόγων, που ζουν μέσα από τη λάμψη των προσωπικοτήτων, υποδυόμενοι και υποκρινόμενοι τους φίλους, νομίζοντας ότι ποτέ δεν θα αποκαλυφθούν. Αυτό έλεγε και η Χρονοπούλου όταν ήταν στη ζωή: «Το ψώνιο είναι η μεγαλύτερη κατάρα!» Βεβαίως, σε κάθε γενικότητα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ασφαλώς και εδώ θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά στο σύνολό τους τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφει το ρεπορτάζ της «Espresso»!

Σαπουντζάκη

Τι θα γίνει με την τέφρα της

Σε ολόλευκη τεφροδόχο, με ζωγραφισμένο ένα πανέμορφο λουλούδι -στο εσωτερικό της οποίας βρίσκεται η κάψουλα με την τέφρα της-, από την Παρασκευή στις επτάμισι το βράδυ η Μαίρη Χρονοπούλου!

Την παραλαβή της τέφρας υπέγραψε από το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας ο συντονιστής της ομάδας φίλων της και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος ο οποίος, αφού την παρέλαβε με απόλυτη διακριτικότητα και ασφάλεια, ανέλαβε τη φύλαξή της από κοινού με τον επίσης στενό φίλο της Χρονοπούλου, τον σκηνοθέτη Νίκο Σέκερη. Στην Αθήνα βρίσκεται, λοιπόν, η αείμνηστη σταρ! Εκεί όπου, όπως είχε αποκαλύψει στην τελευταία της συνέντευξη, ήθελε να μετακομίσει για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της, φεύγοντας από το σπίτι της -που λάτρεψε- στην Παιανία. Τελικά, ό,τι δεν πρόλαβε να υλοποιήσει εν ζωή το «πέτυχε» τουλάχιστον μετά θάνατον!

Σούνιο ή…

Εκεί λοιπόν θα βρίσκεται για αρκετό καιρό ακόμη, τουλάχιστον έως το 40ήμερο μνημόσυνό της, ίσως και περισσότερο. Και γράφουμε ίσως και περισσότερο, γιατί απομένει να αποφασιστεί οριστικά αν τελικώς θα διασκορπιστεί η τέφρα της στο Σούνιο (όπως ήταν η αρχική της επιθυμία, την οποία συνέταξε εγγράφως το 2019) ή αν θα γίνει εναπόθεσή της σε λιτό μνημείο που θα ανεγερθεί στο σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της, στην Παιανία, και στο οποίο θα υπάρχει η επιγραφή που επιθυμούσε: «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά».

Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διαμοιραστεί η τέφρα της ώστε να εκπληρωθούν και οι δύο επιθυμίες της. Η Μαίρη Χρονοπούλου, όπως και να έχει, είναι πλέον ελεύθερη! Και το σημαντικότερο, τελικά η Μαίρη, όταν ήθελε κάτι, το κέρδιζε και, όπως απέδειξε, το κέρδιζε και μετά θάνατον, αφού κατάφερε να υλοποιήσει την επιθυμία που δήλωσε στην τελευταία της συνέντευξη: να μετακομίσει από το σπίτι της στην Παιανία στην Αθήνα! Μια συνέντευξη που έγινε viral και παραχώρησε στον φίλο της και υπογράφοντα για την πρωινή εκπομπή του Open «Πρωινό ΣουΣου» με την Ελένη Τσολάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This