Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη και Ελενα Ζαφειρίου: «Κλικ» σε δύο σπουδαίες Σαλονικιές

Στο ρεστοράν Οβάλ

Must Read

Δυο κομψές Ελληνίδες, Θεσσαλονικιές μάλιστα, η Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη και η Ελενα Ζαφειρίου, είχαν τη χαρά να βρεθούν μαζί στην παρουσίαση του βιβλίου «Γιαβόλ!» του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά, που έγινε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και πλήθους κόσμου.

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Μάλιστα η Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, η πρώτη Ελληνίδα πρύτανης, εκλεγμένη τρεις φορές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ήταν βασική ομιλήτρια στην παρουσίαση του βιβλίου.

Με τα λεγόμενά της επικρότησε την άποψη του συγγραφέα Χαρβαλιά που καταρρίπτει με εντυπωσιακή τεκμηρίωση τους δημοφιλείς αστικούς μύθους που έχουν χτιστεί γύρω από το σημερινό πρόσωπο της «καλής» δημοκρατικής Γερμανίας, και επίσης μίλησε και εκείνη, για το ηθικό χρέος των ελληνικών κυβερνήσεων να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη και η Ελενα Ζαφειρίου

Αμέσως μετά την παρουσίαση του βιβλίου οι δύο σπουδαίες -καθεμιά στον χώρο της- κυρίες της δημόσιας ζωής της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν στο ρεστοράν Οβάλ, στην εκδήλωση που ακολούθησε, εκεί δηλαδή όπου τις συνέλαβε και ο φακός της «Espresso».

Αλλωστε η Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη και η Ελενα Ζαφειρίου γνωρίζονται από ετών, καθώς ανήκουν στην ελίτ της πόλης. Και μόνο το γεγονός ότι η Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρύτανης στη χώρα μας τα λέει όλα. Ομως εκείνη συνεχίζει να έχει παρουσία στην ελληνική καθημερινότητα, πολιτική και μη, μέσω του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη, του οποίου είναι πρόεδρος. Επίσης έχει στενές σχέσεις με το γαλλικό κράτος, όπου σπούδασε και έκανε τις επιστημονικές διατριβές της. Το 2008 το γαλλικό κράτος, με διάταγμα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, της απένειμε το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής για την επιστημονική συνεργασία της με τη Γαλλία.

Η ωραιότατη, εντυπωσιακά ανανεωμένη συμβολαιογράφος Ελενα Ζαφειρίου, από την άλλη, είναι μία από τις σημαντικότερες νομικούς της βόρειας Ελλάδας, με σημαίνουσα επιστημονική δραστηριότητα. Το γραφείο της λειτουργεί εδώ και μία εικοσαετία, από το 1996, στη Θεσσαλονίκη και είναι από ένα από τα πιο καταρτισμένα συμβολαιογραφεία της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This