Τα κανάλια ετοιμάζουν από τώρα για του… χρόνου τις σειρές που θα τους δώσουν τις πρώτες θέσεις στη σκληρή μάχη της τηλεθέασης

Τα «βαριά χαρτιά» στη μυθοπλασία

Must Read

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Μπορεί να έχουμε ακόμη δύο μήνες ουσιαστικά για να τελειώσει το πρώτο μισό της τηλεοπτικής σεζόν, αλλά τα κανάλια προετοιμάζονται με φόρα για το τι θα μας δείξουν του… χρόνου. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και δεν τους αφήνει να πάρουν ανάσα.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κανάλια έχουν έρθει σε επαφή με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου για να τα έχουν στο δικό τους τηλεοπτικό μενού από το 2024. Με βάση λοιπόν δυνατά brand names ηθοποιών και δημοφιλών καλλιτεχνών χτίζεται το νέο πρόγραμμα του 2024 όσον αφορά τη μυθοπλασία.

Ναυαγός… θα γίνει η Ζέτα Δούκα! Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα μία νέα δραματική σειρά πρόκειται να υποδεχθεί η ΕΡΤ μέσα στο 2024, τη στιγμή που το τηλεοπτικό κοινό έχει γυρίσει την πλάτη στα ριάλιτι και ψηφίζει δαγκωτό ποιοτική ελληνική μυθοπλασία. Η σειρά θα έχει τίτλο «Η ναυαγός», σε σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου. Το σίριαλ βρίσκεται μια ανάσα από το να πάρει τελική έγκριση από το Δ.Σ. της ΕΡΤ για τη νέα χρονιά.

Ζέτα Δούκα

Πρωταγωνίστρια στη σειρά προορίζεται να είναι η Ζέτα Δούκα, ενώ το καστ θα ολοκληρωθεί μετά την έγκριση της παραγωγής. Για την ίδια σειρά ανάμεσα σε άλλα ονόματα ηθοποιών η ΕΡΤ επιθυμεί να έχει ως πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κουκουράκη, που τον βλέπουμε και στο σίριαλ «Η παραλία». Τα γυρίσματα θα αρχίσουν στο δεύτερο μισό της σεζόν. Η Μαρία Λεκάκη αναμφισβήτητα είναι μία από τις καλύτερες κωμικές ηθοποιούς του θεάτρου μας. Αυτήν, λοιπόν, βολιδοσκοπούν για τη νέα τους κωμική σειρά οι Ρέππας – Παπαθανασίου! Με γοργούς ρυθμούς κινείται για τη νέα του σειρά το συγγραφικό δίδυμο, το οποίο φεύγει από το Mega με προορισμό τον Alpha, για ένα νέο, φιλόδοξο εγχείρημα.

Μαρία Λεκάκη

Συγγραφικό δίδυμο

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Φεβρουάριο του 2024, με στόχο η σειρά να βγει τάχιστα. Μέχρι στιγμής, λοιπόν, στη νέα κωμική σειρά έχουν κλείσει ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και ο Μάνος Ιωάννου. Λέγεται ότι το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο έκανε πρόταση για πρωταγωνιστικό ρόλο και στην αεικίνητη Βίκυ Σταυροπούλου, αλλά εκείνη δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της.

Βίκυ Σταυροπούλου

Η Μαρία Κίτσου, που τη γνωρίσαμε στη σειρά του ΑΝΤ1 «Αγριες μέλισσες», ακούγεται ότι επιστρέφει με φόρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά του Alpha που θα λέγεται «Mother» (Μητέρα) και βασίζεται σε νοτιοκορεατική σειρά. Τη σειρά οκτώ επεισοδίων θα σκηνοθετήσει ο Αντώνης Αγγελόπουλος, ο σκηνοθέτης πίσω από μεγάλες κωμωδίες της ελληνικής τηλεόρασης, όπως τα «Εγκλήματα», «Είσαι το ταίρι μου», «Στο παρά 5», «Σαββατογεννημένες» και «Γοργόνες». Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης θα καταπιαστεί με δράμα. Η ιστορία της σειράς θα έχει να κάνει με μια υπόθεση παιδικής κακοποίησης. Ενα παιδί κακοποιείται από την οικογένειά του, η δασκάλα του το αντιλαμβάνεται και αναλαμβάνει να το προστατεύσει και να το βοηθήσει. Ετσι γίνεται γι’ αυτό η πραγματική μητέρα του.

Μαρία Κίτσου

Εζέλ ο… Δημήτρης Λάλος; Μια σειρά με φανατικό κοινό ετοιμάζεται να γυριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ελληνική εκδοχή της, έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστή-φωτιά, τον αγαπημένο μας Μαθιό από τη σειρά «Σασμός», τον Δημήτρη Λάλο. Βέβαια, όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν όταν τελειώσει η πολύκροτη σειρά «Σασμός» και πιαστεί ο Μαθιός ως δολοφόνος του Στεφανή.

Θυμίζουμε ότι η πρωτότυπη τουρκική σειρά «Εζέλ» είχε προβληθεί από τον ANT1 το 2013 και όχι μόνο είχε κλέψει τις εντυπώσεις, αλλά ερήμωναν και οι δρόμοι την ώρα της προβολής της! Τον Εζέλ υποδυόταν ο πανύψηλος και γοητευτικός Κενάν Ιμιρζαλίογλου, ο οποίος είναι Τούρκος ηθοποιός και πρώην μοντέλο. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το διάσημο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά «Ο κόμης Μόντε Κρίστο» και η σειρά στην Τουρκία κέρδισε εννέα τηλεοπτικά βραβεία.

Δημήτρης Λάλος

Αφορούσε έναν άντρα ο οποίος είδε την κοπέλα του και τους αδερφικούς του φίλους να τον προδίδουν με τον πιο άσχημο τρόπο: φορτώνοντάς του μια ληστεία και έναν φόνο που δεν έκανε, και στέλνοντάς τον για πολλά χρόνια στη φυλακή. Ο ίδιος όμως είχε άλλα σχέδια. Υστερα από αρκετά χρόνια βγαίνει από τη φυλακή και έχοντας κάνει πλαστική προσώπου, με μέντορα έναν σοφό γέρο, παίρνει την εκδίκησή του με πολύ σκληρό τρόπο, αν και ο έρωτας τελικά δεν τον αφήνει ασυγκίνητο και σκληροτράχηλο! Τον μαλακώνει και δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στην ωραία πλευρά της ζωής!

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη επαφές με τον Alpha, αν και βρίσκονται ακόμα σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Παρ’ όλα αυτά θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η σειρά θα βγει στην ελληνική διασκευή της. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα για μια παραγωγή που -αν μη τι άλλο- αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ίντριγκα, το πάθος, το μίσος, την πλοκή!

Αλλά και ο Πάνος Βλάχος, ο αγαπημένος ηθοποιός που απολαμβάναμε στο «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», επανέρχεται στη μικρή οθόνη. Συνεργασία-έκπληξη Μιρέλλας Παπαοικονόμου – Σωτήρη Τσαφούλια, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο, μας περιμένει στο γυαλί. Η τριάδα θα συναντηθεί στη σειρά «Δεκαεπτά κλωστές», που αναφέρεται στη μαζική δολοφονία 15 ανθρώπων στα Κύθηρα από κάποιον που είχε αδικηθεί βαθιά από την κοινωνία!

Πάνος Βλάχος

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους σκηνοθέτες της γενιάς του, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου έχει το δικό της, σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση. Αναμφισβήτητα, λοιπόν, η επερχόμενη σύμπραξή τους παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Με το «Ετερος εγώ – Νέμεσις» κλείνει ο κύκλος της σειράς μυστήριου για τον Σωτήρη Τσαφούλια στο Cosmote ΤV και ανοίγει αυτός της μεταφοράς του βιβλίου «Δεκαεπτά κλωστές» στη μικρή οθόνη, το οποίο έχει συγγράψει ο Πάνος Δημάκης που τον παρακολουθούμε τηλεοπτικά ως «Γεράκι» στο τηλεπαιχνίδι «The Chase».

Το σενάριο θα υπογράψει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η οποία επιστρέφει στην τηλεόραση ύστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας, καθώς η τελευταία της δουλειά ήταν το «Λόγω τιμής, 20 χρόνια μετά» στον Σκάι το φθινόπωρο του 2019. Με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό της («Αναστασία», «Η ζωή που δεν έζησα», «Απών») και μεγαλύτερη όλων το «Νησί», η σεναριογράφος επιστρέφει για να προσαρμόσει την ιστορία του βιβλίου που αναφέρεται στο μεγαλύτερο μαζικό έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Κύθηρα το 1909, όταν σε ένα χωριό του νησιού δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 15 άνθρωποι.

Αποδοχή

Η σειρά επιχειρεί μια συναρπαστική κατάδυση στον ψυχισμό ενός ανθρώπου που είχε όσα ήθελε στη ζωή του, που βασιζόταν στην αποδοχή των γύρω του και τους το ανταπέδιδε απλόχερα. Ομως η ξαφνική απόρριψη, η συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει γύρω του τον στρέφουν ενάντια σε όλους και τον οδηγούν στο πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Ο σημαντικός ηθοποιός Πάνος Βλάχος θα υποδυθεί τον φονιά Καστελάνη.

Ο Μάρκος Σεφερλής, από την άλλη μεριά, θα μεταφέρει ξανά στη μικρή οθόνη τη θρυλική κωμική δικαστική σειρά «Ορκιστείτε παρακαλώ», αλλά αυτή τη φορά από τον Σκάι! Το «Ορκιστείτε παρακαλώ» ήταν μια παραγωγή αυτοτελών επεισοδίων που προβλήθηκε κατά τις τηλεοπτικές περιόδους 1982-1987 από την ΕΡΤ2. Η σειρά έχει ως κεντρικό θέμα τις υποθέσεις που εκδικάζονται επί καθημερινής βάσης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Μάρκος Σεφερλής

Οι μόνιμοι πρωταγωνιστές της σειράς ήταν ο εξαιρετικός Γιάννης Μιχαλόπουλος (δικαστής του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών) και η Ελένη Φιλίνη (δικηγόρος πολιτικής υπεράσπισης), ενώ ενίοτε εμφανιζόταν και η Βίνα Παπαδοπούλου (εισαγγελεύς) με διαφορετικά μέλη νομικών υποθέσεων κάθε φορά. Θεωρείται από τις πιο πετυχημένες ελληνικές σειρές, τόσο της δεκαετίας του 1980 όσο και της ελληνικής τηλεόρασης γενικότερα, καθώς χάριζε άφθονο γέλιο με τις τρελές δικαστικές αντιπαραθέσεις.

Αλλά και ο Γιάννης Τσορτέκης επανέρχεται στο γυαλί ως πρωταγωνιστής. Συγκλονιστική σειρά δράσης καταφθάνει στον Alpha, που θα έχει αγωνία και κασκαντέρ. Πρόκειται για μια νέα σύγχρονη σειρά που θα κάνει μπαμ στο δεύτερο μισό της σεζόν και η οποία θα έχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του σήμερα, τον Γιάννη Τσορτέκη που αγαπήσαμε στο σίριαλ «Αυτή η νύχτα μένει» ως ρομαντικό Γιώργη. Η σειρά θα ονομάζεται «Σκαραβαίος» και θα είναι αστυνομική, μυστηρίου, ένα είδος που σίγουρα λείπει πολύ από την ελληνική τηλεόραση αυτή τη στιγμή.

Γιάννης Τσορτέκης

Ο «Σκαραβαίος» θα πάρει τη θέση του «Γιατρού» στο πρόγραμμα του Alpha, καθώς η σειρά με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη θα ολοκληρωθεί σε μόλις 16 επεισόδια, προβάλλοντας το τελευταίο τον Δεκέμβριο. Για τη σειρά «Σκαραβαίος» έχει επιστρατευτεί από το εξωτερικό ειδική σκηνοθετική ομάδα με εξειδίκευση στις σκηνές δράσης. Κασκαντέρ θα χρησιμοποιηθούν στις πιο επικίνδυνες σκηνές. Στη σειρά θα συμμετάσχουν ακόμη η Νικολέτα Καρρά, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και η Ράνια Οικονομίδη. Το σενάριο υπογράφει η Ευτυχία Γιαννάκη, ενώ τη σκηνοθεσία ο Σταύρος Στάγκος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This