Καίτη Φίνου και Μαρία Ψάλτη ξεσπούν κατά του δημοσιεύματος που στέλνει μαζικά «στον ψυχίατρο» ηθοποιούς της «βιντεοκασέτας»

Αφορμή στάθηκε η περιπέτεια του Σταμάτη Γαρδέλη.

Must Read

Ξέσπασε… εξέγερση στους κύκλους των σταρ της δεκαετίας του ’80 με αφορμή ένα δημοσίευμα που τους έστειλε (μαζικά!) «στον ψυχίατρο», μετά και την οικειοθελή νοσηλεία του Σταμάτη Γαρδέλη στο «Δαφνί».

Όπως έκανε γνωστό πριν από λίγες ημέρες ο ηθοποιός, ζήτησε βοήθεια επειδή παρουσίασε αυτοκτονικές τάσεις όταν η Εφορία τού έκανε απαιτητό ένα χρέος ύψους 80.000 ευρώ για μια αυθαίρετη δόμηση στο Πόρτο Γερμενό, με αποτέλεσμα να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι του στον Νέο Κόσμο και να κινδυνεύει πλέον να χάσει τα πάντα.

Μεταξύ εκείνων που έσπευσαν αμέσως να τον στηρίξουν δημόσια ήταν η συμπρωταγωνίστριά του σε πολλές ταινίες των 80s Καίτη Φίνου, η οποία αποκάλυψε, μάλιστα, ότι είχε ζητήσει κι εκείνη ψυχιατρική βοήθεια στο παρελθόν. Κάπου εκεί «πάτησε» το επίμαχο δημοσίευμα, συγκεντρώνοντας διάφορα αστέρια της εποχής που αντιμετώπισαν διάφορα θέματα.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» φιλοξένησε ένα αφιέρωμα στους καλλιτέχνες της «γενιάς της βιντεοταινίας», όπως τη χαρακτήρισε, και χρησιμοποιώντας ονόματα σαν του νοσηλευόμενου στο «Δαφνί» Σταμάτη Γαρδέλη, του Στάθη Ψάλτη, της Καίτης Φίνου, ακόμη και της Ρένας Παγκράτη, που αυτοκτόνησε, έκανε λόγο για «ινδάλματα της βιομηχανίας του θεάματος που κατέρρευσαν!»

Μας υποβιβάζετε

Βλέποντας το δημοσίευμα η Καίτη Φίνου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της. «Συγχαρητήρια! Μια “ομάδα” σαν εσάς μας φτάσατε στην απόγνωση… Βραβείο δημοσιογράφου αξίζει σε όλους εσάς που επί σειρά ετών μάς υποβιβάζατε στα μάτια του κόσμου, παρέα πάντα με κάποιους πολύ γνωστούς “συναδέλφους” μας» έγραψε σε σχετικό post στον λογαριασμό της στο Instagram, κάνοντας έτσι πολλούς συναδέλφους της να ταχθούν στο πλευρό της. «Η ηλιθιότητα δυστυχώς θριαμβεύει» σχολίασε ο Γιώργος Χρανιώτης κάτω από την ανάρτηση της ηθοποιού.

«Είναι αισχροί! Ντροπή τους!» έγραψε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. «Σήμερα αυτό που πουλάει έχει αξία… Ανεξαρτήτως ηθικής! Κανείς δεν ελέγχει και δεν φιλτράρει αυτά που θα πει ή αυτά που θα γράψει… ή μάλλον τα φιλτράρει για να τα κάνει λίγο πιο κίτρινα, ούτως ώστε να πουλάνε!» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Νανά Βενέτη. Η Καίτη Φίνου, ωστόσο, δεν σταμάτησε στο post. Βγήκε τηλεφωνικά και στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δηλώνοντας ότι σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

«Τη λέξη “ψυχίατρος” εγώ την έχω πει χρόνια πριν, και δεν είχε γίνει θέμα τότε. Το πέρασαν στο… ντούκου. Εγώ έχω πάει σε ψυχιατρείο όχι για να νοσηλευτώ, αλλά θα το ήθελα γιατί θα μου είχαν κόψει και τα χάπια. Είχα πάει στο Αιγινήτειο για να βρω τη γιατρειά μου, μίλησα με έναν γιατρό για να μου σταματήσουν οι κρίσεις πανικού που είχα 5-6 χρόνια. Ημουν σχεδόν καθημερινά στα επείγοντα. Δεν νευρίασα με τη λέξη “ψυχιατρεία”, η φράση “γενιά της βιντεοταινίας” με ενόχλησε» συμπλήρωσε.

Στην «Espresso» μίλησε για το θέμα και η κόρη του αξέχαστου Στάθη Ψάλτη, Μαρία. «Θα συμφωνήσω απολυτά με την Καίτη Φίνου, η οποία έζησε από πρώτο χέρι την εποχή εκείνη. Ο μπαμπάς μου, ο Σταθης Ψάλτης, έπαιξε σε ελάχιστες βιντεοκασέτες προκειμένου να επιβιώσει. Κυρίως ήταν κινηματογραφικές και εμπορικές οι επιτυχίες του.

Ωστόσο, το ίδιο το σύστημα ανάγκασε πολύ σπουδαίους ηθοποιούς να στραφούν σε πιο χαμηλού επιπέδου δουλειές, καθώς κανείς δεν τους δοκίμασε σε κάτι πιο ποιοτικό. Αρα, με κάποιον τρόπο έπρεπε να επιβιώσουν όλοι αυτοί οι ηθοποιοί. Επίσης, δεν ξέρω πόσο απαξιωτικό είναι κάποιος να ζητήσει ιατρική και ψυχιατρική περίθαλψη» ανέφερε αρχικά.

«Είναι λάθος να λέμε “εποχή της βιντεοκασέτας”, γιατί απλά τότε είχε λήξει ο γνήσιος κινηματογράφος. Και μεγάλοι καλλιτέχνες έπαιξαν στις βιντεοκασέτες, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Νίκος Ρίζος, ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Σωτήρης Μουστάκας. Δηλαδή, αυτοί δεν ήταν ογκόλιθοι της κωμωδίας όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και ξαφνικά χάθηκε το ταλέντο τους στην βιντεοκασέτα;

Μην τρελαθούμε! Στον πάτερα μου μόνο ο Νίκος Φώσκολος και κατόπιν ο Γιάννης Σμαραγδής αναγνώρισαν το δραματικό του στοιχείο, και σήμερα μιλούν όλοι και για έναν υπέροχο δραματικό ηθοποιό. Αρα, δεν πρέπει να τα… τσουβαλιάζουμε όλα και δεν πρέπει να υποτιμούμε όλα αυτά τα ιερά τέρατα που έπαιξαν και σε βιντεοκασέτες» πρόσθεσε η Μαρία Ψάλτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This