Τετάρτη 23/6/2021

«Σφάζονται» στο δικαστήριο οι κόρες της Λάσκαρη για την βίλα στο Πόρτο Ράφτη – Τι κατέθεσε ο Λυκουρέζος

«Βόμβα» στα θεμέλια της οικογένειας, που πάσχιζε να κρατήσει ενωμένη η Ζωή Λάσκαρη, έβαλαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας οι δύο κόρες της, Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου, ανταλλάσσοντας βαριές κατηγορίες με φόντο την περιουσία που τους άφησε η μητέρα τους. Δεν λέει να κοπάσει η άσβεστη έχθρα ανάμεσα στα δύο παιδιά της αξέχαστης ηθοποιού, που υπέβοσκε και πριν από τον θάνατό της, αλλά γιγαντώθηκε όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή, όπως αποκαλύφθηκε χθες στο δικαστήριο.

Η μεγαλύτερη κόρη Μάρθα Κουτουμάνου και η μικρότερη Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, μιλούν μόνο μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους καθώς δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για την πώληση της πολυτελούς βίλας 500 τ.μ. ι στο Πόρτο Ράφτη ,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους τα οποία απειλούν ακόμα και το ακίνητο με πλειστηριασμό.

Σήμερα συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαρία Ελενη Λυκουρέζου σε βάρος της αδελφής της Μάρθας Κουτουμάνου, ενώ άκαρπες υπήρξαν οι προσπάθειες της προέδρου του δικαστηρίου για να τα βρουν οι δύο αδερφές.

Ως μάρτυρας κατέθεσε από την πλευρά της αιτούσας κόρης ο πατέρας της γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος όπως είπε δεν έχει και ο ίδιος καμία επαφή με την κόρη της Ζωίτσας από το πρώτο της γάμο, Μάρθα.

«Είμαι ο πατέρας της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου. Υπάρχει μια περιουσία από τη μητέρα τους. Υπάρχει ένα σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, μια μεζονέτα που μέναμε εκεί μαζί. το αντικείμενο της αίτησης είναι το οίκημα και μια θυρίδα τραπέζης στην Πειραιώς. Υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από χρέη, έπρεπε να γίνει μια σωστή αξιοποίηση της περιουσίας. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Το δικαστήριο όρισε διαχειρίστρια την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου», κατέθεσε ο γνωστός ποινικολόγος και πρόσθεσε: « Σε αυτή τη μεζονέτα μένει η Μάρθα χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της. Ανήκει και στα δυο παιδιά το σπίτι. Υπάρχει θέμα συνεννόησης και πρέπει να γίνει αξιοποίηση»

Πρόεδρος: Πρέπει να φύγει από το σπίτι;

Λυκουρέζος: Πρέπει να δέχεται μεσίτες για να πωληθεί το σπίτι

Πρόεδρος: Είναι λυπηρό να βρίσκονται οι δυο αδελφές στα δικαστήρια.

Λυκουρέζος: Δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας. Αλλάζουν συνεχώς Δικηγόρος.

Πρόεδρος: Είχαν προβλήματα και πριν το θάνατο της μητέρας τους;

Λυκουρέζος: Όχι σημαντικά, τα παραδοσιακά….Η συμφωνία ήταν στην αρχή να μένει προσωρινά η Μάρθα μέχρι να πουληθεί. Όσες προσπάθειες έκανε η Μαρία Ελένη για να πάει μεσίτης τα τελευταία δυο χρόνια δεν μπορούσε να την βρει. Οι δικηγόροι της μου έλεγαν ότι δεν απαντάει στα τηλέφωνα. Το σπίτι θα κατασχεθεί αν δεν πληρωθούν τα χρέη της μητέρας τους, τα οποία κληρονόμησαν. Πιέζουν οι τράπεζες. Για την θυρίδα έχει γίνει προσπάθεια να συναντηθούν για να μοιράσουν τα πράγματα και η Μαρθα, απ ότι λέει η Μαρία Ελένη, δεν εμφανίζεται ποτέ» ανέφερε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σχετικά με τα κλειδιά που φέρεται να παρέδωσε η Μάρθα Κουτουμάνου στην Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, ο πατέρας της τελευταίας ανέφερε ότι «παρουσία αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι έχουν αλλάξει κλειδαριές, δεν μπορούσαν να ανοίξουν. Η Μαρία Ελένη αυτό που θέλει να αξιοποιηθεί η περιουσία γιατί αλλιώς μιλάμε για οικονομική καταστροφή και για τα δυο παιδιά».

Ο γνωστός ποινικολόγος εξήγησε επίσης ότι σε άλλο ακίνητο στο Κολωνάκι, έπειτα από παραχώρηση της Μαρίας Ελένης, μένει η κόρη της Μάρθας Κουτουμάνου, Ζένια. «Η Μαρία Ελενη έχει κάθε διάθεση να τα βρουν. Το είχε πάρει η Ζωίτσα το ακίνητο για Γραφείο, είναι ένα ημιυπόγειο 30 – 40 τμ το οποίο αποφάσισαν να μείνει η Ζένια».

Η απάντηση της Μάρθας Κουτρουμάνου ήταν άμεση. «Μου είχε στείλει μήνυμα ότι πλέον θα μιλάω με τον δικηγόρο της. Το έχω κρατήσει», είπε, αναφερόμενη στην αδελφή της.

Πρόεδρος: Μαλώνατε;

Κουτρουμάνου: Απλώς δεν είχαμε σχέσεις φοβερές. Είχε στείλει πριν το θάνατο της μητέρας μου μήνυμα στην κόρη μου και της έγραφε «όταν πεθάνουν οι γονείς μου θα δεις τι θα πάθεις».

Πρόεδρος: Η μητέρα σας δεν θα ήθελε να είστε έτσι.

Κουτρουμάνου: Όχι δεν θα ήθελε. Εγώ πάντως θέλω να πουληθεί το σπίτι. Κάποια στιγμή ένας μεσίτης που είχε έρθει το είπε στην τηλεόραση ότι ξεπουλάμε τα πράγματα της μητέρας μας. Εγώ δεν το ήθελα αυτό. Σταμάτησε για λίγο να κάτσει ο θόρυβος.

Πρόεδρος: Από το φθινόπωρο του 2017 που σας έστειλε το μήνυμα που λέτε δεν έχετε μιλήσει, ούτε ήρθε στο Πόρτο Ράφτη.

Κουτρουμάνου: Όχι, ποτέ. Και άλλαξα κλειδαριές γιατί μας έκλεψαν.

Πρόεδρος: Με τα κλειδιά τι γίνεται;

Κουτρουμάνου: Δεν άλλαξα όλες τις κλειδαριές γιατί δεν είχα την οικονομική δυνατότητα. Μόνο της εξωτερικής πόρτας και της κουζίνας. Είχα δώσει κλειδιά από τις αποθήκες και πήγε και πήρε όλα τα πράγματα. Ρούχα, έπιπλα, κουστούμια! Δεν είχα εμπιστοσύνη πια.

Στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου γιατί υπάρχει η κόντρα, η Μάρθα Κουτουμάνου απάντησε: «Εγώ θέλω να πουληθεί πρώτη απ όλους, αλλά δεν υπάρχει συνεννόηση. Είναι 500 τμ και έχω αλλά τα βάρη μόνη μου. Κανείς δεν βοηθάει. Εγώ θέλω να πουληθεί και μακάρι να βρεθεί, αλλά είναι δύσκολο, είναι μεγάλο σπίτι».

Δείτε επίσης: Σπάνια κοσμική έξοδος για τη σικ (ακόμη και στα 88 της) Ρίκα Διαλυνά

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ