«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη φύση, ισονομία ζητάμε» η δήλωση Καπουτζίδη για τον γάμο των ομόφυλων

Ζήτησε να ψηφίσει και το ΚΚΕ, γιατί η σημαία των ΛΟΑΤΚΙ είναι πολύχρωμη και συμπεριλαμβάνει τους πάντες

Must Read

Για το επίμαχο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του, μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δεν το θέλουν οι άνθρωποι οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι τον γάμο γιατί ντε και καλά θέλουν όλοι να πάνε να παντρευτούν. Την ισονομία θέλουμε» δήλωσε και αναφέρθηκε στο παράδειγμα για το οποίο μίλησε ο Μητσοτάκης για το ομόφυλο ζευγάρι με παιδί, το οποίο κινδυνεύει να μεταφερθεί σε ίδρυμα εάν η μητέρα του που πάσχει από καρκίνο, φύγει από τη ζωή, γιατί νομικά η σύντροφός της δεν είναι γονιός του παιδιού.

«Υπάρχουν οικογένειες – γιατί ξεκίνησε από αυτές τις οικογένειες – οι οποίες ειλικρινά ταλαιπωρούνται 15, 16, 17, 18 χρόνια περιμένοντας ένα χαρτί το οποίο να μπορεί να καλύψει το παιδί τους. Και να καλύπτει και τους ίδιους. Και αυτή τη στιγμή αυτό το χαρτί φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ποτέ. Αυτό είναι η νούμερο ένα είδηση και το πιο σημαντικό από αυτά που συνέβησαν χθες» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Στο τέλος της μέρας, δηλαδή, αυτό μετράει. Μπορεί να περίμενα να ακούσω κάτι παραπάνω ή κάτι καλύτερο ή έναν λόγο πιο υποστηρικτικό για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και έχουμε ακούσει πολλές χυδαιολογίες, πολλές βρισιές, πολλά υποτιμητικά, πολλά προσβλητικά και πολλά μειωτικά σχόλια από πολύ κόσμο το τελευταίο διάστημα και ήλπιζα λίγο να βοηθήσει στο να μπει ένα τέλος σε αυτό. Ίσως βέβαια επειδή ήταν κάπως μετριοπαθής και ήρεμος, ίσως να βοηθήσει τελικά και να θέλησε να ρίξει τους τόνους και είπε κιόλας ότι σκοπός είναι να συνεννοηθούμε. Άρα, μπορεί και τελικά με μια δεύτερη ανάγνωση να το πετύχουμε και αυτό».

«Και να πούμε και κάτι άλλο, επειδή ακούμε πολλές φορές η φύση λέει αυτό, λέει το άλλο. Εδώ δεν πάμε να αλλάξουμε τη φύση, δεν θα πάει κανένας με τον σύντροφό του και θα πει γεια σας, έχουμε δύο σπερματοζωάρια, θέλω να κάνουμε παιδί. Με ένα σπερματοζωάριο και ένα ωάριο γίνεται πάντα το παιδί. Αυτό δεν θα αλλάξει. Αυτό ορίζει η φύση και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται. Η φύση όμως δεν δημιούργησε τον γάμο. Ο γάμος είναι ένα κατασκεύασμα το οποίο το έφτιαξε ο άνθρωπος και φτιάχνοντάς το αποφάσισε κάποιους ανθρώπους να τους αποκλείσει από αυτό» επισήμανε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν το θέλουν οι άνθρωποι οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι τον γάμο γιατί ντε και καλά θέλουν όλοι να πάνε να παντρευτούν. Την ισονομία θέλουμε. Όταν με αντιμετωπίζεις, όταν μου δίνεις λιγότερα δικαιώματα ως άνθρωπο, πάει να πει ότι με αντιμετωπίζεις ως έναν κατώτερο πολίτη. Και αν με αντιμετωπίζεις εσύ ως κράτος ως κατώτερο πολίτη, δίνεις το οκέι και στους πολίτες σου να με αντιμετωπίζουν ως κατώτερο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Βρισιές, χυδαιότητες, επιθέσεις, δολοφονικές επιθέσεις, όλα αυτά προκύπτουν επειδή το ίδιο το κράτος μας έχει τοποθετήσει στη βήτα κατηγορία πολιτών».

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο προοδευτικά κόμματα τελικά να μην υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, σχολίασε:

«Δεν είναι σωστό αυτό καθόλου και πρέπει να βοηθήσουμε τον Πρωθυπουργό. Και όντως ο Πρωθυπουργός έχει πρόβλημα μέσα στο κόμμα του και το μπράβο που του αξίζει είναι, μπορεί εγώ να φάνηκα λίγο λιγότερο ενθουσιώδης στην αρχή για αυτά που άκουσα, ότι μολονότι γνωρίζει ότι έχει πρόβλημα μέσα στο κόμμα του, ωστόσο το προχωράει. Όλοι πρέπει να το ψηφίσουν. Πρέπει να συνεργαστούν τα κόμματα και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτό. Και είναι πολύ σημαντικό να το ψηφίσουν όλοι και θα συμπεριλάβω και το ΚΚΕ.

Υπάρχουν τρία ακροδεξιά κόμματα, δεν τα χρειαζόμαστε. Εγώ ειδικά δεν θέλω καθόλου την ψήφο τους. Πραγματικά καθόλου, να πούνε όχι, δεν με αφορά καθόλου. Θα ντραπώ αν γυρίσει κάποιος και πει ναι. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να συνεργαστούν. Πρέπει να κατανοήσουν ότι πάνω από μικροπολιτικά συμφέροντα, πάνω από ποσοστά, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, μιλάμε για την αξιοπρέπεια. Μιλάμε για τα πράγματα τα οποία έχουν στερηθεί, σημαντικά πράγματα, ουσιώδη, οξυγόνο για έναν άνθρωπο και που στερείται ο ΛΟΑΤΚΙ Έλληνας πολίτης αυτά τα πράγματα και πρέπει να ψηφίσουν Ναι. Ούτως ή άλλως, όπως συνηθίζω να λέω, η σημαία μας είναι πολύχρωμη, η ΛΟΑΤΚΙ σημαία που έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, οπότε χρειαζόμαστε όλα τα χρώματα και το πράσινο και το μπλε και το κόκκινο, το πορτοκαλί και όλα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This