Ιάκωβος Γκόγκουα: Περιπέτεια «πέρα από την Αφρική» για τον sexy γιατρό της Eurovision!

Σοκαριστική ληστεία και άγρια καταδίωξη στη Νότια Αφρική

Must Read

Σοκαριστική ληστεία και άγρια καταδίωξη με αντίστροφη μέτρηση για τον Ιάκωβο Γκόγκουα στη Νότια Αφρική. Ο δημοφιλής γιατρός, ο οποίος στο μακρινό παρελθόν είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό και το τραγούδι, φτάνοντας το 2010 μέχρι τη σκηνή της Eurovision όπου συνόδευσε τον Γιώργο Αλκαίο στην παρουσίαση του τραγουδιού «Οπα!», πήγε διακοπές στη μαύρη ήπειρο με εξαμελή παρέα φίλων.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Εκεί έμελλε να βιώσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει εγκληματικότητα επί αφρικανικού εδάφους. Μετά το Κέιπ Τάουν, όπου ταξίδεψαν αρχικά τα μέλη της συντροφιάς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο συνάδελφος του Ιάκωβου στην κλινική GM Χρήστος Μεγαπάνος, πήραν όλοι μαζί το αεροπλάνο για το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου είχαν προγραμματίσει να καταλύσουν σε πολυτελές ξενοδοχείο εντός του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ. Ομως, προτού φτάσουν στο κατάλυμά τους, βίωσαν ένα σκηνικό που θα μπορούσε να είχε βγει από σενάριο αστυνομικής ταινίας δράσης.

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα σε επαγγελματική εκτός γραφείου φωτογράφιση

Φτάνοντας στην πόλη, ο Ιάκωβος και η παρέα του νοίκιασαν ένα μικρό βαν, και σε κάποιο φανάρι, όπου ήταν σταματημένοι και ο γιατρός κρατούσε το κινητό του ψάχνοντας να βρει ένα τραγούδι στο Spotify, ένας κακοποιός έβαλε το χέρι του από το παράθυρο μέσα στο όχημα, του άρπαξε το τηλέφωνο και άρχισε να τρέχει! «Ηταν σοκαριστικό! Ο τύπος με κοίταξε στα μάτια, μου πήρε το κινητό και το έβαλε στο πόδια! Αισθάνθηκα παραβίαση στον προσωπικό μου χώρο όταν συνέβη. Ηταν ένα πολύ δυσάρεστο συναίσθημα. Ετσι, αντέδρασα ενστικτωδώς και τον κυνήγησα, αφήνοντας άφωνους τους φίλους μου που δεν περίμεναν ότι θα λειτουργούσα έτσι».

Το σκηνικό

«Εκ των υστέρων, βέβαια, συνειδητοποίησα πως ήταν βλακεία μου, ίσως και η μεγαλύτερη που έχω κάνει στη ζωή μου, γιατί το σκηνικό θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα για μένα. Ηταν μεγάλο το ρίσκο που πήρα, αλλά εκείνη τη στιγμή αντέδρασα εν θερμώ» περιγράφει ο Ιάκωβος Γκόγκουα αποκλειστικά στην «Espresso».

Ο Ιάκωβος Γκόγκου με τη στολή του γιατρού

Η καταδίωξη αποδείχτηκε ανταγωνιστική, αφού ο γιατρός, ο οποίος υπήρξε και αθλητής του στίβου παλιότερα, λίγο έλειψε να φτάσει τον κλέφτη. Ομως η τύχη δεν τον ευνόησε. «Λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχα αναπτύξει, δεν υπολόγισα σωστά όταν πήγα να πηδήξω από ένα διάζωμα, που ήταν λίγο ψηλότερο του ενός μέτρου, με αποτέλεσμα να… βρει το δεξί μου πόδι, στο σημείο της κνήμης, και κατά την πτώση που είχα να χτυπήσω άσχημα και στα πλευρά μου» συνεχίζει ο γιατρός, ο οποίος επέστρεψε άπραγος στο όχημα όπου τον περίμεναν ανήσυχοι οι φίλοι του.

Ατρόμητος και επίμονος

Παρά την πρώτη ήττα, δεν το έβαλε κάτω, αποφασίζοντας να συνεχίσει την καταδίωξη με άλλο τρόπο. «Οι έξι της παρέας μοιραζόμασταν ένα location μέσω WhatsApp, που το ενεργοποιούσαμε κάθε φορά που αλλάζαμε μέρος για να βρίσκουμε ο ένας τον άλλον και να μη χανόμαστε. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, λίγη ώρα πριν από την κλοπή, το είχαμε ενεργοποιήσει τελευταία φορά και από τα κινητά των υπολοίπων φαινόταν η τοποθεσία του κακοποιού με το κινητό. Βρισκόταν μάλιστα και σε σχετικά κοντινή απόσταση. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι εκείνη τη στιγμή είχαμε στη διάθεσή μας μόνο 25 λεπτά μέχρι την απενεργοποίηση της τοποθεσίας του κινητού» αναφέρει ο Ιάκωβος.

Η συνδρομή των αστυνομικών

Εκείνη τη στιγμή βρέθηκε στον δρόμο τους ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς, από τους οποίους ζήτησαν βοήθεια, αφού πρώτα τους εξήγησαν τι είχε συμβεί. Οι δύο από τους έξι μπήκαν στο αυτοκίνητο των αστυνομικών και οι άλλοι ακολούθησαν με το νοικιασμένο βαν, αρχίζοντας εκ νέου την καταδίωξη μαζί με αντίστροφη μέτρηση αυτή τη φορά, αφού έπρεπε να βρουν τον κλέφτη προτού τελειώσει ο χρόνος. Ολοι μαζί κατέληξαν σε ένα μαγαζί με κινητά σε μια περιοχή γκέτο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κακοποιό την ώρα που ετοιμαζόταν να πουλήσει το τηλέφωνο.

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα συνομιλεί με αστυνομικούς

Μάλιστα, αφού πήραν τη συσκευή στα χέρια τους, άρχισαν να χτυπούν τόσο τον κλέφτη όσο και τον κλεπταποδόχο. Προκειμένου όμως να επιστρέψουν το κινητό στον Ιάκωβο, του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα μαζί με τους συλληφθέντες. Καθώς όμως εκείνος κατάλαβε πως ήθελαν αντάλλαγμα για την… εξυπηρέτηση κι επειδή είχε αρχίσει πλέον να πονάει πολύ λόγω του τραυματισμού του, πρότεινε στους αστυνομικούς να τους δώσει κάποια χρήματα ώστε να αποφευχθεί η διαδικασία του τμήματος και να πάρει πίσω το κινητό του. Ετσι κι έγινε!

Η στιγμή που αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον ληστή

Η συνέχεια δόθηκε σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου ο Ιάκωβος Γκόγκουα έκανε εξετάσεις, φοβούμενος για κάταγμα στο πόδι αλλά πιο πολύ την πιθανότητα κάποιας εσωτερικής αιμορραγίας από την πτώση του. Για καλή του τύχη, οι αξονικές έδειξαν σοβαρή θλάση στα πλευρά και διάστρεμμα πρώτου βαθμού στην κνήμη. «Αντιμετώπισα τον πόνο με ισχυρά παυσίπονα και τις επόμενες τρεις ημέρες χαλάρωσα στο ξενοδοχείο μέσα στο Εθνικό Πάρκο, βλέποντας τους ελέφαντες να περνούν σε κοντινή απόσταση.

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα μεταφέρεται σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ

Και πέρασα και πολύ καλά, γιατί αποφάσισα να το δω όλο αυτό που συνέβη σαν μια επέκταση της εμπειρίας μου παρά σαν ατυχία. Διότι η αλήθεια είναι πως φάνηκα τυχερός μέσα στην ατυχία μου. Θα μπορούσε το στόρι να είχε άσχημη εξέλιξη. Θα μπορούσε, ας πούμε, ο τύπος που κυνήγησα να είχε βγάλει όπλο ή να είχαμε πέσει σε πολύ διεφθαρμένους αστυνομικούς…» καταλήγει ο ταξιδευτής γιατρός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This