Ομάδα Κύπριων πολιτών χαρακτήρισε το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη, “Οικογένεια είναι”, ως “ανήθικο” και “ανάρμοστο”: Οι λόγοι  

Ο εκδοτικός οίκος "Διόπτρα" απάντησε με ανακοίνωσή του στα social media

Must Read

Η Κατρίνα Τσάνταλη έχει γράψει ένα παιδικό βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα με τίτλο “Οικογένεια είναι”, το οποίο μια ομάδα Κύπριων πολιτών χαρακτήρισε ως ανήθικο” και “ανάρμοστο”.

Πιο συγκεκριμένα το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας το εν λόγω βιβλίο να αποσυρθεί από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου στη Λευκωσία της Κύπρου.

Ο εκδοτικός οίκος “Διόπτρα” απάντησε με ανακοίνωσή του στα social media:

«Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως μια ομάδα πολιτών στην Κύπρο χαρακτήρισε “ανήθικο” και “ανάρμοστο” το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη “Οικογένεια είναι…”, που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλάει για τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν παντού γύρω μας.

Η ομάδα αυτή (Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών) ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας την απόσυρση του βιβλίου από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου, καθώς όπως γράφουν στην επιστολή τους: “Αυτές οι εικόνες πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα”.

Με ακόμη μεγαλύτερη λύπη διαβάσαμε πως ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας έδωσε εντολή να αποσυρθεί το βιβλίο από το νηπιαγωγείο της Λευκωσίας καθώς, όπως δήλωσε, το βιβλίο “προκαλεί”.

Ναι, προκαλεί.

Προκαλεί να μην βιώσει κανένα παιδί την περιθωριοποίηση, την απόρριψη τον εκφοβισμό επειδή η οικογένειά του ίσως να μην μοιάζει με τις οικογένειες των υπολοίπων παιδιών. Μπορεί να είναι μια οικογένεια με δυο μαμάδες ή μπαμπάδες, με έναν γονιό, με τον παππού να το φροντίζει, με γονείς άλλης θρησκείας ή εθνικότητας.

Το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη και η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη έχουν ως επίκεντρο την αγάπη και την ασφάλεια που συνιστούν μια οικογένεια.

Και το μήνυμά του είναι απλό και δυνατό: Να μην αποκλείουμε κανέναν από την κοινωνία μας, αλλά να φροντίσουμε να υπάρχει συμπερίληψη για όλες και όλους»

Ενώ στη λεζάντα της ανάρτησης και των φωτογραφιών που περιέχουν δείγματα από το περιεχόμενο του βιβλίου γράφουν:

“Είχαμε ανεβάσει και νωρίτερα αυτήν την ανάρτηση. Την ανεβάζουμε και πάλι ώστε να είναι πιο ξεκάθαρο το τι συνέβη σχετικά με την απόσυρση του βιβλίου της Κατρίνας Τσάνταλη από σχολείο της Κύπρου, έπειτα από καταγγελία.

Όπως γράφουμε, είναι ένα βιβλίο που σκοπός του είναι να προκαλεί αγάπη προς όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αστερίσκους.”

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This