«Καψούρα μου» – Ο τραγουδιστής ∆ημήτρης Χρυσοχοΐδης μιλά για τη Θεσσαλονίκη

Must Read

Από σήμερα και κάθε Σάββατο η «Espresso Σαββατοκύριακο» θα τριγυρνά σε δρόμους και σημεία κατατεθέν της Θεσσαλονίκης παρέα με ανθρώπους από όλους τους χώρους, που ταυτίστηκαν με την πόλη!

  • Από τη Σούζη Στεφανίδη

Μαζί τους θα γυρνάμε όχι μόνο στο χθες, αναπολώντας στιγμές τους στην νύμφη του Θερμαϊκού, αλλά και για στο σήμερα και το αύριο μιας πόλης που αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε όσο καμία, ίσως, άλλη πόλη της χώρας.

Και μια και είπαμε ότι τραγουδήθηκε, τι καλύτερο από το να εγκαινιάσει τη στήλη ο τραγουδιστής Δημήτρης Χρυσοχοΐδης (αυτή την περίοδο εμφανίζεται στον Σκορπιό Studio, στα δυτικά του γνωστά λημέρια, στη Νεάπολη), ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός!

Δημήτρη, τι σημαίνει η Θεσσαλονίκη για σένα;

Θεσσαλονίκη σημαίνει η πόλη όπου γεννήθηκα και αγάπησα! Η πόλη όπου είναι όλοι οι φίλοι και οι κολλητοί! Η πόλη που είναι η καψούρα μου!

Τι θεωρείς ότι κάνει αυτή την πόλη ξεχωριστή;

Οι άνθρωποί της, η μαγική ενέργεια που εκπέμπει. Ο ερωτισμός της που τον συναντάς παντού. Στα βλέμματα των κατοίκων της, στις γειτονιές της, στα στενά της, πρωί βράδυ!

Τώρα που ανέφερες ότι η Θεσσαλονίκη αποκαλείται ερωτική πόλη, οι Θεσσαλονικιές είναι όντως οι πιο όμορφες;

Νομίζω πως ναι! Πάντα η γυναίκα στη Θεσσαλονίκη πρόσεχε πολύ την εμφάνισή της, είχε φλογερό ταμπεραμέντο. Ακόμα και στη νέα γενιά βλέπεις πόσο σημασία δίνει στην εμφάνισή της.

Εχεις ζήσει την πόλη στο κομμάτι της νυχτερινής ζωής και σε επαγγελματικό επίπεδο! Τι έχει αλλάξει στη διαδρομή του χρόνου;

Μετά την οικονομική κρίση και τα Μνημόνια, αλλά και μετά την πανδημία δυστυχώς τα πράγματα δεν επανήλθαν, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Ακόμα και η ψυχολογία του κόσμου δεν είναι όπως παλιά. Η παλιά Θεσσαλονίκη όμως ήταν το κάτι άλλο. Μακάρι να ξαναδούμε και στο μέλλον εικόνες που μας έχουν λείψει.

Θα άλλαζες κάτι στην πόλη;

Αν ήταν στο χέρι μου, θα την έχτιζα αλλιώς. Δυστυχώς, δεν φτιάχτηκαν τα πράγματα με σωστό τρόπο στην αρχή και η πόλη δεν είναι όσο όμορφη μπορούσε να είναι. Θα την ήθελα με ανακατασκευασμένα νεοκλασικά και όχι τόσο ψηλά κτίρια.

Θυμάσαι πού έδωσες το πρώτο σου φιλί με τη γυναίκα σου;

Μέσα στο αμάξι στον Κέδρινο Λόφο! Εκεί που πάνε όλα τα ζευγάρια για να έχουν ρομάντζο με θέα…

Εχεις ένα αγαπημένο μέρος στη Θεσσαλονίκη όπου, όταν θες να ηρεμήσεις, πηγαίνεις;

Ζω ούτως ή άλλως σε περιοχή που προσφέρει ηρεμία. Εδώ δίπλα στη θάλασσα στους Νέους Επιβάτες όπου ζω χρόνια τώρα βρίσκω τη γαλήνη και την ηρεμία. Κοιτώντας τη θάλασσα τα διώχνεις όλα!

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε λίγο και για τον Βασίλη Καρρά…

Τι να πρωτοθυμηθώ από τον Βασίλη! Τριάντα χρόνια αδερφός, όχι απλώς φίλος! Δάσκαλος μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού! Θυμάμαι τις παρέες μας, τα αστεία μας, τις συμβουλές του. Πληθωρικός σε όλα του και γενναιόδωρος. Κάποια στιγμή μού έβαλε να ακούσω τραγούδια που έγραφε για να τραγουδήσω ένα από αυτά και δεν μπορούσα να αποφασίσω. Μου λέει «μικρέ, μας έπρηξες» και μου βάζει να ακούσω ένα τελευταίο. Μόλις το ακούω, λέω κατευθείαν «αυτό!». Το «Ακόμα και στον ύπνο μου» είναι το νέο τραγούδι μου, το οποίο έγραψε ο Βασίλης λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Κυκλοφορεί από τη Minos και σε λίγες μέρες θα βγει και το βιντεοκλίπ. Οπως επίσης και ακόμα ένα τραγούδι, ένα δυνατό ζεϊμπέκικο, μια διασκευή με τίτλο «Θα ξαναπάς στη Σαλονίκη που αγαπάς»…

Αγαπάς τόσο πολύ τη Θεσσαλονίκη, που δεν κατέβηκες ποτέ στην Αθήνα να τραγουδήσεις!

Ο λόγος που δεν κατέβηκα στην Αθήνα ήταν ότι είχα θέμα με τα αεροπλάνα! Οταν άρχισε η καριέρα μου, ανέπτυξα κάποιες φοβίες, οι οποίες με κράτησαν πίσω σε κάποια πράγματα! Ομως εδώ με κρατούν και η μεγάλη αγάπη που έχω στη Θεσσαλονίκη, οι συνήθειές μου, οι παρέες μου, οι φίλοι μου. Ομως δεν αποκλείω να ήρθε πλέον η ώρα να κατέβω και στην Αθήνα! Το θεωρώ αρκετά πιθανό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This