Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Καλή Καλό

Την άσχημη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Must Read

Η γυναίκα-θρύλος του ελληνικού θεάτρου Καλή Καλό έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, στο Γηροκομείο Αθηνών όπου φιλοξενούνταν τους τελευταίους μήνες. Η

Το παιδί-θαύμα, που ξεκίνησε από τη «Μάντρα του Αττίκ» παίζοντας ακόμα και με τον κορυφαίο όλων Βασίλη Λογοθετίδη σε ηλικία μόλις 6 ετών, ο άνθρωπος που έβγαλε στη σκηνή τον Κώστα Βουτσά και τη Μαρινέλλα και έδωσε δουλειά σε εκατοντάδες ηθοποιούς όλα τα χρόνια, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο με ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας: Όπως έγραψε σε ανάρτησή του: «Έφυγε πριν λίγο, από κοντά μας, σήμερα που είναι η μέρα της γυναίκας,  η υπέροχη Καλή Καλό η πρωταγωνίστρια της επιθεώρησης των δεκαετιών 40 50 60 με την τόσο πολυτάραχη ζωή σημαδεμένη από συγκλονιστικά γεγονότα όπως η ίδια αναφέρει στην αυτοβιογραφία της “όσα πήρε ο άνεμος”, με κοινωνικούς αγώνες, με έντονη συνδικαλιστική δράση στο σωματείο των  ηθοποιών και στο Τασεη.. Το τελευταίο δεκάμηνο με ενέργειες του ΤΑΣΕΗ κι εμου προσωπικά που με τίμησε με την φιλία της μεταφέρθηκε στο γηροκομείο αθηνών όπου ολο το  προσωπικό την περιποιήθηκε από την πρώτη στιγμή  με  πολλή αγάπη και φροντίδα και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδιά μας για όλο το κοινωνικό έργο που επιτελούν με τόση ευθύνη.. Καλό ταξίδι γλυκειά Καλή μου…». 

 

Η τελευταία της συνέντευξη – Τι είχε πει για τα οστά του γιου της που βρέθηκαν στο σπίτι της

Η δραματική ιστορία της θρυλικής θιασσάρχισσας Καλής Καλό, η οποία φιλοξενούνταν σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, επειδή κανείς δεν είχε βρεθεί να υπογράψει το εξιτήριό της, τον περασμένο Ιούνιο έλαβε τέλος μετά από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της  και την έκκληση του προέδρου του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα.

Η σπουδαία ηθοποιός που παραλίγο να μείνει στον δρόμο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, βρήκε τελικά καταφύγιο στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί την συνάντησε ο δημοσιογράφος της Espresso Νίκος Νικόλιζας, με την ηθοποιό να εξομολογείται στην τελευταία της συνέντευξη: «Λάθη κάνουμε όλοι στη ζωή μας, αρκεί να μπορούμε να τα διορθώσουμε. Εγώ έκανα μεγάλους θιάσους και αυτό το πλήρωσα ακριβά με τα χρήματα που έχασα. Ηθελα να μείνει το όνομά μου μέσα από τη δουλειά μου. Και, νομίζω, αυτό έμεινε πλέον και είμαι περήφανη. Χρήματα από το θέατρο δεν έβγαλα. Οποιος θιασάρχης θεωρεί ότι θα κάνει χρήματα από το θέατρο γελιέται».

Η ίδια μίλησε και για το μακάβριο εύρημα των οστών του γιου της που βρέθηκαν κάτω από το κρεβάτι της, με την είδηση να γίνεται πρώτο θέμα στα ΜΜΕ: «Αυτά ήταν τα οστά του γιου μου. Της μεγάλης μου λατρείας. Αυτό το παιδί ήταν όλη μου η ζωή. Και πού δεν το πήγα για να το γιατρέψω. Πάνω από δέκα χρόνια γύρισα όλο τον κόσμο για να το κάνω καλά. Δεν τα κατάφερα. Οταν έγινε η εκταφή, δεν μπορούσα να βάλω τα οστά του στο οστεοφυλάκιο μαζί με τα άλλα. Το θεωρούσα σαν να τα πετούσα. Κι εμείς οι Κρητικοί τιμούμε τους νεκρούς μας. Τα πήρα με ευλάβεια, τα έπλυνα και τα τοποθέτησα σε ένα λευκό σεντόνι και τα έβαλα σε ένα μικρό ξύλινο κουτάκι. Ηθελα να νιώθω ότι ο γιος μου είναι κοντά μου. Και τα είχα εκεί 45 χρόνια. Δεν έκανα κανένα έγκλημα. Τα οστά του γιου μου είχα και για μένα ήταν ιερό πράγμα» είχε δηλώσει η Καλή Καλό.

Υπενθυμίζεται ότι σε ηλικία 13 χρόνων ο γιος της πρωταγωνίστριας του θεάτρου, καρπός του έρωτά της με τον πλοίαρχο Κώστα Καρανικόλα, τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη σε πείραμα χημείας και, παρότι η Καλή Καλό ξόδεψε όλη της την περιουσία για να θεραπευτεί, απεβίωσε το 1988, σε ηλικία 27 χρόνων. Για πολλά χρόνια μετά την απώλεια του Χρήστου η ηθοποιός δεν μπορούσε να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ο μοναχογιός της ήταν νεκρός και, έτσι, είχε αποτραβηχτεί στην Αστυπάλαια. Γι’ αυτό και σε ορισμένους δεν προκάλεσε έκπληξη ότι επέλεξε να κρατήσει στο σπίτι της ό,τι απέμεινε από εκείνον, πιστεύοντας προφανώς ότι με αυτόν τον τρόπο θα τον έχει κοντά της!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This