Ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης

Must Read

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες, Κυριακή, η χειροτονία σε αρχιμανδρίτη του εγγονού του Ανέστη Βλάχου, πατρός Αυγουστίνου Βλάχου.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Με τη λέξη «άξιος» που ακούστηκε απ’ άκρη σ’ άκρη στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Νέας Φιλαδέλφειας, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την αρχιερατική θεία λειτουργία.

Στιγμιότυπα από τη χειροτονία του εγγονού του αείμνηστου Ανέστη Βλάχου σε αρχιμανδρίτη

Πλήθος κληρικών, τόσο της τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, παρευρέθηκε στο ιερό μυστήριο, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του ιερού βήματος βρισκόταν και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος. Εκεί παρούσα ήταν και η οικογένεια του πατέρα τού Ηρακλή Βλάχου, που συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια παρακολουθούσε το ιερό μυστήριο.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο πατήρ Αυγουστίνος εξέφρασε, με εμφανή συγκίνηση, τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό για τις πλούσιες δωρεές στη ζωή του και ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Γαβριήλ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με τις οποίες τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, καθώς και τους παρισταμένους πνευματικούς πατέρες και τα μέλη της οικογένειάς του, που συνεχώς βρίσκονται πλάι του στην κατά Θεόν πορεία του.

Ομως, και ο μητροπολίτης Γαβριήλ, μιλώντας από του βήματος της εκκλησίας, απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στον νέο ιερέα, επισημαίνοντας τον ένθερμο ζήλο, τη βαθιά πίστη και την ειλικρινή αφοσίωσή του να υπηρετεί και να λειτουργεί τα άχραντα μυστήρια, καλώντας τον πατέρα Αυγουστίνο να είναι πάντοτε ειλικρινής και να διακονεί το ιερό θυσιαστήριο με πνεύμα ταπεινότητας και αυτοθυσίας, ώστε να καταστεί άξιος λειτουργός της Εκκλησίας. Παρόντες οι τοπικοί άρχοντες της Νέας Φιλαδέλφειας, πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών πολιτιστικών φορέων, καθώς και φίλοι αλλά και συγγενείς της οικογένειας του μεγάλου μας ηθοποιού Ανέστη Βλάχου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χειροθέτησε σε αρχιμανδρίτη τον πατέρα Αυγουστίνο, ο οποίος στη συνέχεια, κατόπιν παρότρυνσης του σεβασμιοτάτου, μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος. Να θυμίσουμε ότι ο πατήρ Αυγουστίνος Βλάχος εδώ και μερικά χρόνια αποφάσισε να αφήσει την κοσμική ζωή και να ταχθεί στους κόλπους της Εκκλησίας. Μάλιστα, ήταν εν ζωή ο αλησμόνητος παππούς του Ανέστης Βλάχος, όταν ο ίδιος πήρε τη μεγάλη απόφαση να κάνει στροφή στη ζωή του. Αφησε μακριά μαλλιά και γενειάδα, θέλοντας να δείξει πως πλέον η κοσμική ζωή δεν τον ενδιαφέρει, ενώ στα social media αφαίρεσε όλες τις παλιές αναρτήσεις που αφορούσαν την κοσμική ζωή και αναφερόταν μόνο στην εκκλησιαστική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This