Ξανά στο «σφυρί» το καταπράσινο νησί Ethereal στην Εύβοια, που συναγωνίστηκε σε λάμψη και ομορφιά τον Σκορπιό και τη Σπετσοπούλα!

Must Read

Η απίστευτη κρίση που βιώνει ο πλανήτης λέγεται ότι θα επιφέρει και μεγάλη αλλαγή στην αγορά του real estate, με την πατρίδα μας, πάντως, να εξακολουθεί να φαντάζει παράδεισος για ξένους επενδυτές, που αναζητούν ακίνητα-φιλέτα.

Κάπως έτσι, το διεθνές μεσιτικό γραφείο Sotheby’s International Realty αποφάσισε να επαναφέρει στη λίστα του το ιδιωτικό νησί Ethereal των 50.316 τ.μ., στην τιμή των 9.000.000 ευρώ, ποσό που, σύμφωνα με εκτιμητές, είναι αρκετά μειωμένο, σε σχέση με παλαιότερες δημοσιεύσεις, που κυμαίνονταν από 12.000.000 έως 15.000.000 ευρώ.

Το ιδιόκτητο νησί, που φημολογείται ότι ακόμα ανήκει στους κληρονόμους (τα παιδιά και τα εγγόνια) του Σοφοκλή Παπανικολάου, βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τις ακτές της Ερέτριας στην Εύβοια.

Το νησί, το οποίο, εκτός της κύριας κατοικίας, διαθέτει, μεταξύ άλλων, ιδιωτική μαρίνα, έναν βενετσιάνικο πύργο, μία εκκλησία και ξενώνες, ήταν γνωστό από τη δεκαετία του ’60 ως «Αγία Τριάδα» και συναγωνιζόταν σε «λάμψη» τόσο τον Σκορπιό του Ωνάση, όσο και τη Σπετσοπούλα του Νιάρχου.

ethereal νησι ευβοια

Flash back σε παλιές ένδοξες ημέρες

Η νήσος Ethereal αποτελεί έναν καταπράσινο παράδεισο με κρυστάλλινα νερά, που αγόρασε το 1958 ο Σοφοκλής Παπανικολάου, γενικός επιμελητής Βασιλικής Χορηγίας των Ελλήνων Βασιλέων Γεωργίου Β’, Παύλου και Κωνσταντίνου.

H οικογένεια Παπανικολάου μετέτρεψε το ιδιόκτητο νησί της, που παλαιότερα ονομαζόταν «Ψάρι», λόγω του σχήματός του, σε οικολογικό παράδεισο, καθώς ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος είχε μεγάλο πάθος και σεβασμό στη φύση, φύτεψε χιλιάδες δένδρα και το μετέτρεψε σε μια καταπράσινη νησίδα.

Οι εργασίες κατασκευής της εξοχικής κατοικίας της οικογένειας, της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας και της καμπάνας στην παραλία, όλα στα αρχιτεκτονικά πρότυπα των 60s, κράτησαν δύο χρόνια και ολοκληρώθηκαν το 1960.

Το νησί έζησε απίστευτες δόξες, με τη βασίλισσα Φρειδερίκη (η σύζυγος του ιδιοκτήτη, Λιλίκα Παπανικολάου, υπήρξε κυρία επί των τιμών των Ανακτόρων), και τα παιδιά της, Σοφία, Ειρήνη και Κωνσταντίνο, τον αυτοκράτορα της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ, αλλά και δεκάδες καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ακόμη και… Ρώσους αστροναύτες να συγκαταλέγονται στους συχνούς επισκέπτες του!

Εποχή, όμως, στο νησί άφησε η επίσκεψη του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος του Αριστοτέλη Ωνάση στην περίφημη κρουαζιέρα του με τη θαλαμηγό «Christina», που, κατά σύμπτωση, ύστερα από πολλά χρόνια, πέρασε στην ιδιοκτησία του αείμνηστου Τζώνη Παπανικολάου, γιου του Σοφοκλή.

Στο… στόχαστρο των Beatles

the beatles αλέξης μάρδας
ο Αλέξης Μάρδας με τον Τζον Λένον των Beatles

Το νησί επισκέφθηκαν το 1967, στην πιο δημιουργική στιγμή της καριέρας τους, και οι Beatles, χάρη στον στενό φίλο και συνεργάτη τους, τον αξέχαστο Αλέξη Μάρδα. Τα μέλη του συγκροτήματος επισκέφθηκαν τη χώρα μας, γιατί ήθελαν να αγοράσουν ένα νησί, όπου θα μπορούσαν να απομονωθούν, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Ο Αλέξης Μάρδας τους έφερε σε επαφή με την οικογένεια Παπανικολάου και οι Beatles ξετρελάθηκαν με το νησί που, κατά τους ίδιους, έχει σχήμα κιθάρας (το θεώρησαν, μάλιστα, καρμικό). Όμως, παρά τον ενθουσιασμό τους, το νησί δεν πέρασε ποτέ στα χέρια των πασίγνωστων Άγγλων μουσικών και παραμένει έως τις ημέρες μας στους κληρονόμους του Σοφοκλή Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Νεκρός 40χρονος μετά από καυγά

Φέρει βαριές κακώσεις σε όλο του το σώμα

More Articles Like This