Πάνος Γαληνός: «Ήταν ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον συνάνθρωπο»

Must Read

Ο Πάνος Γαληνός είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα καλλιτέχνη που αγαπά τον τόπο του και προσφέρει συμμετέχοντας για καλό σκοπό κάθε φορά που θα του ζητηθεί από κάποιο Φορέα. Αν και έχει στο βιογραφικό του εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, δεν «ξελογιάστηκε» από τις ομορφιές και τις δυνατότητες της πρωτεύουσας. Παραμένει στο νησί του, τη Μυτιλήνη την οποία αναδεικνύει μέσα από video που συνοδεύει σχεδόν κάθε νέο του ηχογράφημα! Όντας πάντα ευαισθητοποιημένος, έμεινε σπίτι και….. το έκανε και τραγούδι!

Πάνο, μίλησέ μας για το καλλιτεχνικό μέρος αυτής της παραμονής στο σπίτι.

Ομολογώ ότι ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, όχι μόνο για μένα άλλα για όλο τον κόσμο. Παρόλ΄αυτά όμως βρήκα άπειρο χρόνο να μελετήσω κιθάρα, να γράψω καινούργια τραγούδια, να φτιάξω demos για επερχόμενες κυκλοφορίες τραγουδιών μου. Γενικά η παραμονή στο σπίτι αναφορικά με το καλλιτεχνικό της μέρος ήταν ιδιαίτερα δημιουργική.

Έχεις οικογένεια, όπως πολλοί άλλοι και ένα μικρό παιδί. Σε ανησυχεί που η κανονικότητα που ξέραμε, θα είναι πλέον διαφορετική και για το δικό σου παιδί;

Θεωρώ ότι όλα αλλάζουν γύρω μας εδώ και πολύ καιρό. Όποιος μπόρεσε και το είχε αντιληφθεί νωρίτερα, στα σίγουρα δεν ανησυχεί μόνο από την όποια διαφορετικότητα εμφανίζει πια η νέα μας καθημερινότητα. Όσο για τον μικρό γιό μου, είμαι σίγουρος ότι έχει να ζήσει πολλές αλλαγές στη ζωή του και επειδή είμαι φύση αισιόδοξος άνθρωπος θέλω να πιστεύω ότι θα ζήσει και ευχάριστες αλλαγές στο μέλλον.

Πιστεύεις ότι γίναμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από αυτή τη δοκιμασία; Σε φοβίζει το μέλλον;

Ήταν μια ευκαιρία για όλους μας να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον συνάνθρωπο. Είναι μια ευκαιρία όλη αυτή η δοκιμασία για να βελτιωθούμε. Το μέλλον δεν με φοβίζει όπως σας είπα, ίσα ίσα αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για δημιουργία και ευκαιρίες.

Ένας καλλιτέχνης μακριά από την Αθήνα είναι μια δύσκολη εξίσωση. Κι όμως. Όλα είναι δυνατά. Θαύμαζες τον Χρήστο Δάντη κι αργότερα σου εμπιστεύθηκε τραγούδι του, εμφανίστηκες μαζί του σε live και σήμερα είστε και συγγενείς!

Ένα από τα όνειρα μου ως έφηβος ήταν να γνωρίσω το ίνδαλμα μου. Τον άνθρωπο με τον οποίο μεγάλωσα ακούγοντας τη φωνή του και τα τραγούδια του. Μέσα στα χρόνια ως θαυμαστής του τον πλησίασα κι εκείνος πάντα ευγενής και γλυκός άνθρωπος δεν αρνήθηκε ούτε τη φιλία ούτε τη συνεργασία αλλά ούτε και να με παντρέψει. Αποτελεί τεράστια τιμή για μένα αυτή η σχέση μου με τον Χρήστο Δάντη. Σχέση ζωής…

Ξέρουμε την αδυναμία σου στον Γιάννη Πάριο. Πως ένιωσες όταν ο κορυφαίος Γιάννης Πάριος και ο Χάρης Βαρθακούρης σου εμπιστεύθηκαν τραγούδι τους;

Αυτό πάλι δεν ήταν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Από παιδάκι άκουγα στο σπίτι μέσω των γονιών μου που μου έμαθαν να ακούω και αυτό το είδος μουσικής, Γιάννη Πάριο. Μέσα στα χρόνια, μέσω του facebook γνώρισα τον Χάρη ο οποίος ερχόμενος στη Μυτιλήνη για συναυλία δεν αρνήθηκε να πιούμε έναν καφέ όπου και του εκμυστηρεύτηκα, δειλά, το ότι θα ήθελα να τραγουδούσα τραγούδι σε στίχους του μπαμπά του. Κάπως έτσι βρέθηκα στο στούντιο να τραγουδώ το «Ρούχο στην πλάτη» …

Είσαι και μέλος κάποιας χορωδίας στη Μυτιλήνη.

Βεβαίως, είμαι μέλος της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Μυτιλήνης Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος με πληθώρα φιλανθρωπικών δράσεων και συναυλιών πλουσίων σε θεματολογία.

Και η φωνή του ύμνου της ομάδας.

Και όχι μόνο μίας ομάδας. Έχω γράψει και τραγουδήσει 6 ύμνους ποδοσφαιρικών ομάδων του νησιού μας. Μάλιστα ο ένας από αυτούς ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ύμνος πανελλαδικά από αθλητικό ραδιόφωνο πανελλήνιας εμβέλειας το 2017.

Πριν να μείνουμε σπίτι είχες κυκλοφορήσει ένα ακόμη τραγούδι σου. Μίλησέ μας γι αυτό.

Πρόκειται για το «Συμπτωματικά» όπου έχω γράψει στίχους και μουσική. Μια άκρως ερωτική μπαλάντα η οποία θεωρώ αποτελεί ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που έχω γράψει.

Επόμενα καλλιτεχνικά σχέδια;

Μέσα στο καλοκαίρι έρχονται δύο ντουέτα έκπληξη, μη ανακοινώσιμα προς το παρόν. Υγεία να έχουμε μόνο και όλα μας τα όνειρα θα πραγματοποιηθούν.

Πάνο, σ ευχαριστούμε πολύ.

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ, καλό καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This