Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Τηλεσυνάντηση της Φώφης Γεννηματά με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Με το βλέμμα στη κατάρρευση του Τύπου στην Ελλάδα η οποία οφείλεται όχι μόνο στην πανδημία αλλά και στην διαχρονική αδιαφορία των κυβερνήσεων (των τελευταίων ετών αλλά και της σημερινής) η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ξεκίνησε κύκλο επαφών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να επισημάνει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο θέμα οικονομικής επιβίωσης αλλά και θέμα δημοκρατίας η οποία περνάει μέσα από την πολυφωνία και την υγιή ενημέρωση.

Έτσι την Τρίτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ κυρίας Φώφης Γεννηματά με το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Στην συνάντηση αυτή η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενημερώθηκε για τα μείζονα και επείγοντα θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες και που εκκρεμούν την τελευταία πενταετία.

Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη έμφαση-ιεράρχηση δόθηκε στα ακόλουθα θέματα :

  • α) Στην πολλάκις εξαγγελθείσα και νομοθετικά προβλεφθείσα οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων που ουδέποτε υλοποιήθηκε
  • β) Στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις του  Έντυπου Τύπου
  • γ) Στην ανάγκη θέσπισης μηδενικού ΦΠΑ στην τιμή πωλήσεως και στον κύκλο εργασιών της έκδοσης της εφημερίδας και
  • δ) Στην υποχρέωση της πολιτείας  να εντάξει στο εσωτερικό Δίκαιο την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την προστασία των Πνευματικών δικαιωμάτων των Εφημερίδων επί της ύλης τους.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με την δική της τοποθέτηση έδειξε ότι έχει γνώση αυτών των προβλημάτων, υποστήριξε την βασιμότητα της προβολής τους και υποσχέθηκε ότι το ΚΙΝΑΛ θα διεκδικήσει στη Βουλή την επίλυση τους.

Στα ίδια πλαίσια θα ακολουθήσουν συναντήσεις που ζήτησε η ΕΙΗΕΑ με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ