Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο Παναθηναϊκός, η σχέση του με τον Παύλο και οι απόψεις του στην πολιτική (video)

Must Read

Ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Tik Talk» και εκμυστηρεύτηκε πολιτικές απόψεις, σημαντικά σημεία της προσωπικής του ζωή αλλά και τις αποφάσεις του για ομάδα του τριφυλλιού.

Η αποχώρησή του και το μέλλον του Παναθηναϊκού

Ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε για την αποχώρηση του από τον Παναθηναικό χαρακτηρίζοντας την πορεία του ως έναν μεγάλο κύκλο που έκλεισε ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις για την πώληση των μετοχών της ομάδας μπάσκετ.

«Πάνω από όλα το γεγονός ότι στον Παναθηναϊκό ένιωθα μόνος. Το να βάζεις αυτή τη στιγμή, σε τέτοιες εποχές 8, 10, 12 εκατ. το χρόνο, είναι κάτι το οποίο είναι δύσκολο, είναι κάτι το οποίο ενδεχομένως μπορεί να μην μπορούσα κιόλας να βάζω αυτά τα χρήματα με τέτοια ευκολία σε αυτές τις εποχές και ήταν μία απόφαση που είπα ότι έτσι και δεν μπορέσει να έρθει και άλλος κόσμος δίπλα, δεν μπορέσει ο Παναθηναϊκός να χτίσει μία δική του πολιτεία, ένα δικό του γήπεδο ώστε να μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος, αυτόνομος, αυτοδύναμος, θα πρέπει και εγώ κάποια στιγμή να αποχωρήσω. Ήταν περισσότερο ότι ένιωθα μόνος, πολεμούσα με όλους. Με την Ευρωλίγκα, με τη διαιτησία, με τον Ολυμπιακό, με τον κόσμο, με όλα μόνος μου και ένιωθα ότι δεν υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον και λέω εντάξει, κάποια στιγμή πρέπει αυτό το πράγμα να το σταματήσω» τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και πρόσθεσε ότι γίνονται πάρα πολλές συζητήσεις και ότι ενδεχομένως να υπάρξει αλλαγή μέσα στο 2020 ή το 2021. Επιπλέον, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασχοληθεί ξανά με την ομάδα στο μέλλον.

Ο κορωνοϊός και το εμβόλιο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε την άποψή του για την πανδημία και τους αρνητές της μάσκας, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για το εμβόλιο: «Βεβαίως και φοβάμαι. Θα ήμουν κουτός να μην φοβάμαι. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Εδώ υπάρχουν κινήματα που λένε μην εμβολιάζεις τα παιδιά σου και ξαφνικά έχουμε δει ασθένειες οι οποίες είχαν εξαφανιστεί για δεκαετίες, να επανέρχονται. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει ένα εμβόλιο, θα εμβολιαστούμε όλοι και θα μπορέσει να εξαφανιστεί, όπως εξαφανίστηκαν και άλλες ασθένειες στο παρελθόν».

Η γνώμη του για την πολιτική σκηνή

Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι τα τελευταία χρόνια απείχε από την εκλογική διαδικασία και ότι ο άνθρωπος που τον ενέπνευσε να ψηφίσει στις εκλογές ήταν ο Πάνος Καμμένος, επιλογή για την οποία μετάνιωσε στην πορεία: «Δεν ντρέπομαι να σας πω ότι τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια, τις τελευταίες εκλογές δεν είχα ψηφίσει. Η μοναδική φορά που ψήφισα ήταν το 2015, γιατί υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος οτιδήποτε είχε εξαγγείλει με έβρισκε απόλυτα σύμφωνο, αυτός ήταν ο Πάνος ο Καμμένος που δυστυχώς αποδείχθηκε πως ήταν πολύ κατώτερος των περιστάσεων και από αυτά που περιμέναμε».

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γιαννακόπουλος τον χαρακτήρισε «χαρισματικό ηγέτη» ενώ για τα έργα του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύει ότι δείχνει να τα πηγαίνει καλά, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που το αποδείξει: «Ο Τσίπρας είναι ένας χαρισματικός ηγέτης ο οποίος ήταν εντελώς μόνος του. Δυστυχώς ο περίγυρός του δεν ήταν τέτοιος που να τον αφήσουν να παράξει ένα έργο. Από την άλλη ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πάρα πολύ δυνατά στελέχη δίπλα του, ειδικότερα οι στενοί του συνεργάτες είναι εξαίρετοι. Ο ίδιος έχει επιλέξει ένα μοντέλο διακυβέρνησης του επιτελικού κράτους το οποίο θεωρώ ότι μόνο έτσι θα μπορούσε η Ελλάδα να προχωρήσει και να διορθώσει κάποια πράγματα. Βέβαια ο λογαριασμός είναι πάντα στο τέλος, αλλά πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα έχει πάει πάρα πάρα πολύ καλά».

Οσο για το αν ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ θα τολμούσε να ασχοληθεί με την πολιτική, ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι απόψεις του είναι ακραίες και ότι δεν θα τον άφηναν να φτιάξει δικό του κόμμα: «Οι δικές μου οι απόψεις είναι τέτοιες που θα με είχαν φάει προτού καν ανακοινώσω ότι κάνω κόμμα».

Η σχέση με τον πατέρα του Παύλο Γιαννακόπουλο

Δύο χρόνια μετά  τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ο γιος του Δημήτρης τον μνημονεύει κάθε μέρα που περνάει και προσπαθεί όπως είπε, να λέει πάντα την αλήθεια, μια από τις σημαντικότερες συμβουλές του Παύλου: «Η σχέση με τον πατέρα μου ήταν μία σχέση λατρείας και από τις δύο πλευρές μέχρι την τελευταία μέρα που “έφυγε”. Ήταν μια σχέση λατρείας, είναι το είδωλό μου».

Μαλιστα, όπως αποκάλυψε, ο πατέρας του ήταν φανατικός αντικαπνιστής και η απόφασή του να ξεκινήσει το τσιγάρο σε ηλικία 13 ετών, ήταν η αίτια για τσακωμούς μεταξύ του: «Ο πιο φανατικός αντικαπνιστής. Θυμάμαι ο πατέρας μου πάντα πήγαινε στο γραφείο πρώτος από όλους. Κάθε πρωί έβρισκα ένα αυτοκόλλητο απαγορεύεται το ”κάπνισμα” έξω από το γραφείο μου. Το κατέβαζα εγώ, κάθε πρωί το κατέβαζα και το επόμενο πρωί ήταν πάλι στη θέση του».

Τα media και η λατρεία του για τις ειδήσεις

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την ενασχόλησή του με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αποκάλυψε ότι του αρέσει πολύ ο χώρος τον ειδήσεων παρότι δεν έχει καμία σχέση με την δημοσιογραφία: «Ότι μαθαίνεις ειδήσεις πρώτος, είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι καμιά φορά μπορείς και μαθαίνεις τα πράγματα πώς είναι, παρά με το πώς τα παρουσιάζουν. Γιατί πολλές φορές δεν παρουσιάζονται τα πράγματα όπως θα έπρεπε ή όπως είναι η πραγματικότητα. Θα κάνω μία γύρα από όλα τα μεγάλα και σοβαρά sites το πρωί, θα δω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και θα προσπαθήσω και εγώ να καταλάβω το τι γίνεται στο γίγνεσθαι της χώρας».

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, αν και του έχει ζητηθεί πολλές φορές να κατέβουν άρθρα και ειδήσεις, ο ίδιος δεν ανακατεύεται και ούτε καν μπαίνει στην διαδικασία να απαντήσει στα τηλεφωνα όσων θέλουν να ζητήσουν τέτοιες χάρες.

Η φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα

Τέλος, μιλώντας για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση μετά τα μέτρα των κυβερνήσεων:

«Η φαρμακοβιομηχανία έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολη δεκαετία. Κυβερνήσεις πήρανε όλα τα αντίμετρα τα οποία υπήρχαν στην Ευρώπη, τα πετάξανε αν μου επιτρέπεται η έκφραση σε μία κατσαρόλα μέσα και μας τα σερβίρανε. Τώρα τελευταία έχουν καταλάβει την ανάγκη του να υπάρχει εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου, αλλά στην ερώτησή σας για το αν η πανδημία έχει παίξει κάποιο ρόλο, δεν έχει παίξει κανένα ρόλο. Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα της φαρμακοβιομηχανίας, μας έχουνε βάλει clawback, μας έχουν βάλει rebate αυτή τη στιγμή έχουμε το κράτος ως μεγαλομέτοχο της εταιρείας μας. Από το 100% το 55 – 60% γυρίζει στο κράτος μέσα από τα αντίμετρα τα οποία σας είπα. Και αν κάποιος προσθέσει και την εφορία φτάνουμε να δίνουμε το 90% της κερδοφορίας πίσω στο κράτος. Ανέφερα και νωρίτερα έχουμε υποστεί μειώσεις τιμών αλλεπάλληλες όλα αυτά τα χρόνια, όλα αυτά τα αντίμετρα, η χρονιά ρεκόρ της «ΒΙΑΝΕΞ» ήταν το 2009 όπου είχαμε φτάσει να έχουμε 380 εκατομμύρια ευρώ πωλήσεις, το 2017-18 ήταν η χειρότερη χρονιά είχαμε φτάσει το 212 εκατ., φέτος το 2019 κλείσαμε με 303 εκατομμύρια και ελπίζω πως, όπως όλα δείχνουν, το 2020 θα είμαστε πρώτη ελληνική εταιρεία που θα σπάσει το φράγμα των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Άρα είμαστε πραγματικά απόλυτα ικανοποιημένοι και πιστεύουμε ότι τα καλύτερα έρχονται». 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This