Συνάντηση Τσίπρα με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών

Must Read

Συνάντηση είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την διοίκηση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών στην Κουμουνδούρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τους εκπροσώπους της ΕΙΗΕΑ για την κατάσταση που επικρατεί στον Τύπο, τα πλήγματα που είχε δεχθεί πριν καν την έλευση της πανδημίας και την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξής του.

Τόνισε ότι η ενίσχυση του Τύπου οφείλει να γίνει με διαφάνεια, κριτήρια για τους εργαζόμενους και κοινούς κανόνες για όλους και όχι μέσω εικονικών διαφημιστικών καμπανιών με πρόσχημα την πανδημία, κυβερνητική πρωτοβουλία που αποσκοπεί αποκλειστικά στον οικονομικό εκβιασμό και τον εκμαυλισμό του Τύπου και λειτουργεί σε βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και εν τέλει και των ίδιων των επιχειρήσεων του Τύπου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο αρνείται να υλοποιήσει το πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης του πανελλαδικού και περιφερειακού Τύπου, το οποίο είχε εκπονήσει και εκδώσει και τη σχετική ΚΥΑ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2019. Παράλληλα υπογράμμισε τις ευθύνες του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος απέσυρε το εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης το Δεκέμβριο του 2019 και παραμένει έκτοτε παγωμένο.

Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι εύλογο αίτημα και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα ο μηδενισμός του ΦΠΑ στις εφημερίδες για όσο διαρκεί η κρίση και περαιτέρω εξέτασή του μετά το πέρας της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This