«Έσβησε» ο Δημήτρης Κατσίμης – Η αγάπη του για την δημοσιογραφία και ο γάμος με την Έλλη Στάη

Διακρίθηκε στο δημοσιογραφικό στίβο

Must Read

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης.

Ο Δημήτρης Κατσίμης ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία τη δεκαετία του ’60 και έβαλε την υπογραφή του σε σημαντικές υποθέσεις όπως η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Μετά την δικτατορία εργάστηκε στην «Ελευθερία» και στην «Καθημερινή», ενώ αργότερα διευθυντής της εφημερίδας «Εθνος» και από το 1981 διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Η αγάπη του για την ενημέρωση και την δημοσιογραφία, επεκτάθηκε και στις περιοδικές εκδόσεις, αναλαμβάνοντας την διεύθυνση των περιοδικών «Γυναίκα» και «Penthouse». Ο Δημήτρης Κατσίμης ανήκε στον στενό κύκλο των φίλων του Ανδρέα Παπανδρέου και ήταν υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο γάμος με την Έλλη Στάη

Μεγάλος σταθμός στη ζωή του σημαντικού δημοσιογράφου, υπήρξε η Έλλη Στάη την οποία γνώρισε στην ΕΡΤ όταν εκείνος ήταν διευθυντής ενημέρωσης και εκείνη είχε χωρίσει πρόσφατα από τον πρώτο της σύζυγο, τον Νίκο Στάη.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν και απέκτησαν έναν γιο, τον Μάρκο Κατσίμη.

Η Έλλη Στάη στον γάμο του γιου της Μάρκου Κατσίμη

Ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕ έκανε γνωστή την είδηση θανάτου του Δημήτρη Κατσίμη:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Δημήτρη Κατσίμη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 85 ετών.
Ο Δημήτρης Κατσίμης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1935. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το 1962 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Συνέχισε στην επιμέλεια ύλης της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» έως το 1974, ενώ διετέλεσε υπεύθυνος ύλης της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» από το 1974 έως το 1980. Την περίοδο 1980-81 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στο «ΕΘΝΟΣ», ενώ αργότερα διευθυντής στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» και αρθρογράφος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και το «ΕΘΝΟΣ».

Άλλοι σταθμοί στην μακρά πορεία του ήταν τα περιοδικά «ΓΥΝΑΙΚΑ» και «PENTHOUSE» και οι εφημερίδες «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΕΞΟΡΜΗΣΗ». Λαμπρή ήταν και η πορεία του στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ως διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ1 από το 1981 έως το 1983, ενώ ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή την επόμενη χρονιά. Στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» παρουσίασε πολιτική εκπομπή το 1989 ενώ άφησε το στίγμα του και στα ερτζιανά ως σχολιαστής και αρχισυντάκτης του Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» και των «ΕΡΑ1» και «ΕΡΑ2» τη δεκαετία του 1990. Πολυπράγμων και πολυσχιδής, υπήρξε σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Λισαβώνα από το 1983 έως το 1986 και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέπειτα.

Ο Δημήτρης Κατσίμης υπήρξε ένας καθ’ όλα καταρτισμένος συνάδελφος, ο οποίος διακρίθηκε στο δημοσιογραφικό στίβο και ανέλαβε πλήθος διευθυντικών θέσεων. Ήταν ένας συνάδελφος ευγενής, πρόσχαρος, καλλιεργημένος, με παιδεία και πολιτισμό. Υπήρξε άνθρωπος ανώτερος με προοδευτικές ιδέες και ελεύθερο πνεύμα, που υπερπηδούσε τις μικρότητες και τις κακοήθειες με αρχές και σαφείς προσανατολισμούς.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τα παιδιά και τα εγγόνια και αποχαιρετά τον λαμπρό συνάδελφο, ο οποίος υπήρξε παράδειγμα και πρότυπο για τους νεότερους συναδέλφους.

Η κηδεία του Δημήτρη Κατσίμη θα τελεστεί εκτός Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκουτέρες: «Οι ευρωπαϊκές περιφέρειες και πόλεις στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων»

Όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής

More Articles Like This