Ετοιμάζουν τον Άδωνι για το Υπουργείο Εξωτερικών; Περίεργη αναφορά στον Αυτιά

Must Read

Ο Σκάι περνά την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Η αναφορά λοιπόν του Γιώργου Αυτιά, που προσπάθησε μετά να την μαζέψει, κάτι προαναγγέλει.

Σχολιάζει ο κύριος Μάξιμος

Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις του μεγάρου Μαξίμου με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια, είναι τεταμένες. Ο Νίκος Δένδιας σε πολλές περιπτώσεις έχει αυτονομηθεί και αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός δεν θα έβλεπε ο άσχημη εξέλιξη ενδεχόμενη αντικατάσταση του στον ανασχηματισμό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το μέγαρο Μαξίμου έχει αδειάσει τον Νίκο Δένδια σε πολύ σημαντικές επιλογές και αντιστρόφως. Άτομο που απομακρύνθηκε από το υπουργείο εξωτερικών με εντολή Δένδια, προσελήφθη πάραυτα στο μέγαρο Μαξίμου, ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού! Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος, πως είναι δυνατόν ένα στέλεχος να θεωρείται ακατάλληλο για το υπουργείο εξωτερικών, αλλά να αποτελεί επιλογή για την θέση συμβούλου του πρωθυπουργού και μάλιστα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής;

Η περίπτωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο είναι ενδεικτική. Ο Νίκος Δένδιας δεν έπιασε στον ύπνο μόνο την Τουρκία, αλλά και το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου! Την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε την Γερμανία ότι δεν πρόκειται να προβεί την συγκεκριμένη στιγμή σε μία τέτοια πράξη, ο Νίκος Δένδιας με μία κίνηση αστραπή υπέγραψε τη συμφωνία.

Ποιος θα ξεχάσει το σκληρό άρθρο του Σπίγκελ που ενώ αποθέωνε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως μετριοπαθή και οπαδό του διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας, την ίδια στιγμή χαρακτήριζε τον Νίκο Δένδια περίπου ως πολεμοκάπηλο! Αναφορά που μάλιστα δεν αποδοκίμασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, παρά το ότι προκλήθηκε ευθέως να το πράξει.

Εκτενής αναφορά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από τον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την πάσα του Γιώργου Αυτιά

Η σιβυλλική αναφορά του Γιώργου Αυτιά

Ο Σκάι και ο Γιώργος Αυτιάς έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά έγκυροι όσον αφορά την προαναγγελία ενεργειών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση ως εκπρόσωποι τύπου της κυβέρνησης, διότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, η προαναγγελίες κυβερνητικών ενεργειών μέσω ρεπορτάζ, έγιναν πράξη, γεγονός που θεωρήθηκε εσωτερική ενημέρωση απευθείας από το μέγαρο Μαξίμου.

Όταν λοιπόν ο Γιώργος Αυτιάς απευθυνόμενος στον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη του λέει στον αέρα ότι τον βλέπει για επόμενο υπουργό εξωτερικών, άσχετα εάν μετά προσπαθεί να το μαζέψει σημειώνοντας ότι «όμως μάλλον εκεί θα μείνεις», έχει το νόημα του.

Ειδικά όταν αυτή η αναφορά αμέσως μετά συμπληρώνεται από το χαλί ώστε ο Άδωνις Γεωργιάδης να αποκωδικοποιήσει τι σημαίνει η εκλογή Μπάιντεν για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας! Και κάνει μάλιστα μία μακροσκελή ανάλυση υπό τις καταφατικές εκφράσεις του παρουσιαστή.
Κάποιοι στο Μαξίμου σίγουρα βλέπουν με θετικό μάτι μία τέτοια αλλαγή, διότι θεωρούν ότι με μία τέτοια κίνηση θα έσπαγε το άβατο του υπουργείου εξωτερικών, το οποίο έχει δημιουργήσει ο Νίκος Δένδιας, στα αυστηρά πλαίσια όμως του θεσμικού του ρόλου! Θεωρούν ότι με έναν άνθρωπο σαν τον άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο εξωτερικών, θα έπεφτε και το τελευταίο άβατο, φέρνοντας όλες τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της εξωτερικής πολιτικής, απευθείας στο μέγαρο Μαξίμου. Ενισχύοντας έτσι το λεγόμενο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ποτέ δεν έκρυψε ότι θέλει να δημιουργήσει.

Απομένει μόνο να δούμε εάν η αναφορά του Γιώργου Αυτιά ήταν συμπτωματική, άτυχης ή εάν υποκρύπτει κάτι παραπάνω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This