Διογκώνονται τα χρέη του ομίλου των Παραπολιτικών

Μοναδική διέξοδος μοιάζει η είσπραξη καμιάς δεκαριάς κυβερνητικών πριμοδοτήσεων τύπου «λίστας Πέτσα» !!

Must Read

Διογκώνονται τα χρέη του ομίλου των Παραπολιτικών και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που μάλλον δικαιώνονται όσοι μιλούν στην αγορά για ενδεχόμενη κατάρρευση έστω μέρους των δραστηριοτήτων του εάν όχι για συνολική.

Τα οικονομικά στοιχεία, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη δημοσιότητα είναι πράγματι ανησυχητικά και γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά από το γεγονός πως σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η χασούρα που θα έχει να αντιμετωπίσει το αφεντικό του… μαγαζιού, Γιάννης Κουρτάκης (φωτό) (και φίλος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη), λόγω της πανδημίας. Ήδη από το καλοκαίρι, δημοσιεύματα ανέφεραν πως οι υποχρεώσεις του ομίλου άγγιζαν το δυσθεώρητο και μη διαχειρίσιμο ποσό των 70.000.000 ευρώ. Σήμερα, όμως, το ποσό αυτό έχει αυξηθεί και μάλιστα σε βαθμό που ακόμη δεν μπορεί να υπολογίσει κανείς με ακρίβεια καθώς οι ισολογισμοί που δημοσιεύτηκαν (μόνο για τις δύο από τις τέσσερις βασικές του ομίλου) αφορούν τη χρήση 01/01/2019 έως 31/12/2019.

Ας δούμε, όμως, από που προέρχεται το μαμούθ ποσό των υποχρεώσεων που ξεπερνά πια τα 70.000.000 ευρώ.

·        Από την εταιρεία «Ελευθερία του Τύπου Α.Ε.»: Ιδρύθηκε, το 2017, από τον μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να εκδοθεί η ομότιτλη αλλά άχρωμη, άνευρη, απρόσωπη και μπερδεμένη, εφημερίδα, η οποία έκλεισε μόλις λίγους μήνες μετά την έναρξη της. Μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας, η ιδιοκτησία της εταιρίας μεταφέρθηκε στον Όμιλο (;) των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Και κάπως έτσι, πέρασε στην «Ελευθερία του Τύπου Α.Ε.», η εφημερίδα «Παραπολιτικά», προφανώς γιατί η εταιρία «Παραπολιτικά Α.Ε.», από την οποία εκδιδόταν αρχικά, είχε ήδη αρχίζει να βουλιάζει υπό το βάρος οικονομικών υποχρεώσεων πολλών εκατομμυρίων και βέβαια δεκάδων εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων.

Το 2018, το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας, έφτανε τα 4.575.374,44 ευρώ (!). Όμως, στον πρόσφατο ισολογισμό που δημοσιεύτηκε οι υποχρεώσεις, φτάνουν πλέον το ποσό 5.669.759 ευρώ. Δηλαδή η εφημερίδα, όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει τις υποχρεώσεις της αλλά τις αύξησε πάνω από 1.000.000 ευρώ (!). Η εταιρία είχε αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξης των 1.334.497 ευρώ, δηλαδή από 3.244.846 ευρώ το 2018 αυξήθηκε σε 4.579.344 ευρώ το 2019. Άρα σχεδόν όλη η αύξηση του τζίρου έγινε με ζημια!

·        Από την εταιρεία «Παραπολιτικά Α.Ε.»: Σε αυτή την εταιρία παραμένει η δραστηριότητα του σάιτ «parapolitika.gr» (όπως τουλάχιστον αναφέρεται στο ίδιο το σάιτ) που βρίσκεται στο νούμερο 108(!!) της κατάταξης των διαδικτυακών ιστοτόπων στην Ελλάδα! Το 2018 η εταιρία είχε σύνολο υποχρεώσεων 6.491.148,99 ευρώ! Στην οικονομική έκθεση του 2017, μάλιστα, οι ελεγκτές, μεταξύ άλλων, σημείωναν πως δεν είχαν λάβει καμία επιστολή από πέντε (!!) εκ των νομικών συμβούλων της εταιρείας για τυχόν αγωγές τρίτων κατά αυτής. Για το 2019 η εταιρία δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό.

·        Από την «ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ»: Πρόκειται για την εταιρεία μέσα από την οποία δραστηριοποιείται το ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM». Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας για το 2018, έφταναν τα 4.660.647,81(!!) ευρώ, ενώ, όπως επισημαίνεται στην έκθεση των ελεγκτών, η εταιρία είχε μείωση του κύκλου εργασιών της κατά 159.682,22 ευρώ, δηλαδή από 2.184.544,82 ευρώ το 2017 σε 2.024.862,60 ευρώ το 2018. Το 2019 οι υποχρεώσεις έφτασαν 5.259.175 ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν και πάλι περίπου κατά 1.000.000 ευρώ.Η κακή πορεία συνεχίζεται αφού η εταιρία φαίνεται να χρωστάει 2.5 φορές τον τζίρο της!

·      Από το πρακτορείο διανομής Τύπου, Άργος: Εκ των βασικών μετόχων του πρακτορείου, είναι εταιρίες του Ομίλου των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Το σύνολο των υποχρεώσεων του πρακτορείου για το έτος 2018 ήταν 54.467.324,98 ευρώ! Από αυτά, οι υποχρεώσεις προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, έφταναν στο δυσθεώρητο ποσό των 6.602.906,6 ευρώ.Όπως, χαρακτηριστικά, σημείωνε στην έκθεση της η εταιρία ορκωτών λογιστών Baker Tilly, που διενήργησε σχετική έρευνα, έπειτα από εντολή της προηγούμενης διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Άργος Α.Ε. από το 2015 εμφανίζει σημαντική αύξηση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, επειδή, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα, δεν αποδίδει τις εισφορές που παρακρατά από τους εκδότες εκ μέρους τους. Κανονική υπεξαίρεση δηλαδή. Για το 2019, η εταιρία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει ακόμη ισολογισμό.

Από τον υπολογισμό των υποχρεώσεων του Ομίλου λείπουν υποχρεώσεις μιας σειράς νομικών προσώπων (κυρίως ΙΚΕ), οι οποίες δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της μεγαλεπήβολης ανάπτυξης των δραστηριοτήτων, που την τελευταία διετία διακόπηκε απότομα. Να προσθέσουμε εδώ ότι η ΙΚΕ είναι μορφή εταιρίας που ενδείκνυται για νέους επιχειρηματίες αλλά και για επιχειρηματίες που έχουν πρόθεση να αφήσουν απλήρωτες τις υποψεεβσεις τους μιας και οι εταίροι ευθύνονται μόνο κατα το ποσόν της συμμετοχής τους(!).Επίσης, λείπουν και οι πραγματικές εκτιμήσεις αποζημιώσεων για τις δεκάδες εκκρεμείς αγωγές, κλπ.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που τα μέσα των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», εμφανίζονται τιμητές όλων, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων ευτράπελων και την οικονομική κατάσταση τηλεοπτικών σταθμών, ραδιοφώνων, εκτυπωτικών επιχειρήσεων κι άλλων εφημερίδων!

Πληρωμές με τα λεφτά… των άλλων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που είχαν επίσης δημοσιοποιηθεί, η συνθήκη που έχει δημιουργηθεί, είναι επικίνδυνη για το σύνολο του Τύπου, καθώς ακούγεται πως ο όμιλος των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, πληρώνει υποχρεώσεις του, με μεταχρονολογημένες επιταγές του πρακτορείου, Άργος(!)

Δεδομένου, πως οι πληρωμές των όποιων εισπράξεων μπορεί να έχει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, από την όποια εβδομαδιαία κυκλοφορία της, θα έπρεπε να γίνεται από το πρακτορείο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή αν είναι δεσμευμένοι από την πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί εναντίον των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (πληροφορίες τις ανεβάζουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) θα έπρεπε να της δίδονται επιταγές ημέρας. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πως είναι δυνατόν να έχει στα χέρια της ο όμιλος μεταχρονολογημένες επιταγές, της Άργος. Εάν παίρνει, για παράδειγμα, προκαταβολές για μελλοντικά έσοδα (τα οποία είναι αμφίβολο εάν θα έχει) αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει πως ο όμιλος, βάζει πλέον σε μεγαλύτερο κίνδυνο και το ταμείο της Άργος. Σηκώνει, δηλαδή, τα λεφτά όλων των εκδοτικών επιχειρήσεων της αγοράς. Υπάρχει περίπτωση, δηλαδή, να μην βάζει το χέρι στην τσέπη ο εφοπλιστής, εκδότης, καναλάρχης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης για να σώσει τον όμιλο… των φίλων του, αλλά να βάζουν το χέρι στην τσέπη όλοι οι υπόλοιποι εκδότες, χωρίς να το γνωρίζουν! Υπάρχει, πιθανότητα τα στελέχη της επιχείρησης να καλύπτουν τις υποχρεώσεις του ομίλου, με τα λεφτά των άλλων! Σίγουρα η κατάσταση σε κανένα Μ.Μ.Ε., δεν είναι ευχάριστη κι εύκολη. Αλλά αυτό απέχει πολύ από τις πρακτικές του να «μπαίνει» χέρι στις εισπράξεις του πρακτορείου!

Τα θεμέλια μπάζουν νερά… από παντού

Εκτός από τον όγκο των χρεών μία άλλη νάρκη, που στο παραμικρό ταρακούνημα μπορεί να εκραγεί και να καταστρέψει την επιχείρηση, είναι το γεγονός πως τραπεζικοί λογαριασμοί εταιριών του ομίλου έχουν κατασχεθεί.

Συγκεκριμένα, τραπεζικοί λογαριασμοί της «ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ» εταιρία στην οποία ανήκει εταιρικά το ραδιόφωνο του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM- έχουν κατασχεθεί εξαιτίας μεγάλων χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρίας, έχει επιβληθεί το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου από την ΔΟΥ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ, μέχρι του ποσού των 260.542,44 αλλά και από το ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ(τ. ΙΚΑ) μέχρι του ποσού των 327.786,89. Μιλάμε δηλαδή, συνολικά για ένα νέο χρέος που αγγίζει περίπου τα 600.000 ευρώ, ενώ όλοι οι λογαριασμοί τόσο αυτής της εταιρείας του Ομίλου όσο και των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Α.Ε., έχουν εκ νέου κατασχέσεις που έχουν προκύψει από δικαστικές περιπέτειες των στελεχών της. Το γεγονός προφανώς, θα στενέψει αβάσταχτα την οικονομική κατάσταση προς πάσα κατεύθυνση, δηλαδή προς προμηθευτές κι εργαζόμενους. Και το ερώτημα είναι: που και πως θα βρουν χρήματα τα στελέχη για τις βασικές υποχρεώσεις της εταιρίας ιδίως μετά από το διπλό χτύπημα στην οικονομία που επέφεραν τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση του Covid-19;

Αλλά και ο Παναγιώτης Τζένος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία “Ελευθερία του Τύπου”, από την οποία εκδίδεται πλέον η εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, ο οποίος είναι και πρόεδρος στο πρακτορείο, Άργος έχει και αυτός κατασχέσεις σε λογαριασμούς του για χρέη προς την ΔΟΥ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, μέχρι του ποσού των 69.865 ευρώ αλλά και από το ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (τ. ΙΚΑ) μέχρι του ποσού των 2.739,51 ευρώ και μέχρι του ποσού των 5.919,89 ευρώ(!), γεγονός που δείχνει την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη του ομίλου, από την δραστηριότητα τους. Σήμερα, μάλιστα, και ο κ. Τζένος, έχει πλέον κατασχέσεις σε λογαριασμούς του, επίσης για δικαστικές υποθέσεις του.

Μοναδική διέξοδος μοιάζει η είσπραξη καμιάς δεκαριάς κυβερνητικών πριμοδοτήσεων τύπου «λίστας Πέτσα» !!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This