H ΕΡΤ θα δώσει πάνω από 500.000€ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, για να δείξει τα φιλικά της!

Με κυβερνητική εντολή το deal

Must Read

Η ΕΡΤ θα δώσει 400.000€ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός με κυβερνητική εντολή, ώστε να μεταδώσει δέκα φιλικά σε ΕΡΤ3 και ΕΡΤflix, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η «Διαύγεια». 

Επιπλέον, η ΕΡΤ θα δώσει 50.000€ για δυο φιλικά ακόμα, συν τα έξοδα παραγωγής, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε νωρίτερα πως υλοποιεί το πρόγραμμα δέκα φιλικών αγώνων με τίτλο «Monday’s Night Game against COVID-19». Ανάμεσα στις ομάδες που θα αντιμετωπίσει θα είναι αυτές της ελληνικής Α1 και Α2, ενώ είναι πιθανές οι φιλικές αναμετρήσεις και με δυο ξένες ομάδες, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της προσεχούς Δευτέρας (30/11) κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, στο ΣΕΦ.

Οι αγώνες, που έχουν «φιλανθρωπικό χαρακτήρα», θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ εντός της Ελληνικής επικράτειας, καθώς και από το ΕΡΤflix και το δορυφορικό κανάλι της, την ΕΡΤ World, παγκοσμίως, με τα δικαιώματα, μάλιστα, να ανήκουν εκτός Ελλάδος στον Ολυμπιακό.

Το θέμα που προκύπτει από το deal για τα φιλικά των Πειραιωτών, είναι τα χρήματα που εκταμίευσε η κρατική τηλεόραση για να πάρει τα δικαιώματα των αγώνων της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Όπως έγινε γνωστό, μέσω του προγράμματος «Διαύγεια», η συμφωνία έκλεισε «έναντι του ποσού των 250.000€ πλέον ΦΠΑ σε μετρητά και του ποσού των 150.000€ πλέον ΦΠΑ σε διαφημιστικό χρόνο. Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020 κατά 25.000€ πλέον ΦΠΑ σε μετρητά και κατά 15.000€ πλέον ΦΠΑ σε διαφημιστικό χρόνο και του οικονομικού έτους 2021 κατά 225.000 πλέον ΦΠΑ σε μετρητά και κατά 135.000€ πλέον ΦΠΑ σε διαφημιστικό χρόνο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. 2/2176/ΔΠΓΚ/9/1/2018 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί πολυετών υποχρεώσεων».

«Παράθυρο» και για δύο ακόμα φιλικά

Επιπλέον, στην ίδια συμφωνία υπάρχει «παράθυρο» και για δύο ακόμα φιλικά παιχνίδια. Σε αυτή την περίπτωση «το αντάλλαγμα θα αυξηθεί κατά 50.000€ πλέον ΦΠΑ σε διαφημιστικό χρόνο, που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. 2/2176/ΔΠΓΚ/9/1/2018 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί πολυετών υποχρεώσεων. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 12 αγώνες, η ΕΡΤ θα αποκτήσει το δικαίωμα μετάδοσης αυτών χωρίς να καταβάλλει κανένα επιπλέον ποσό», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η ΕΡΤ θα βγάλει από τα ταμεία της συνολικά το ποσό των 400.000 ευρώ, για να μεταδώσει τα 10 φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού, την ίδια στιγμή που το ποσό ενδέχεται να αυξηθεί κατά 50.000 ευρώ και να ξεπεράσει συνολικά το μισό εκατομμύριο, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστεί στο παραπάνω ποσό τα έξτρα έξοδα της τηλεοπτικής παραγωγής των 10-12 αγώνων.

Μια συμφωνία, βέβαια, που αποτελεί κυβερνητική εντολή, την οποία εκτέλεσαν οι επικεφαλής της ΕΡΤ (πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος), με σκοπό την ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Basket League και του Ολυμπιακού που απέχει.

(πηγή: www.sdna.gr)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επίδραση του «sailing ship effect» στη σύγχρονη κοινωνία

Η βιομηχανία, η πολιτική και οι κοινωνικές δομές

More Articles Like This