Έμιλυ Παπαπαναγιώτου: «Θέλουμε να γίνουμε η αιτία να χαμογελάσουν οι ακροατές, ακούγοντας τις “Blondies”»

Must Read

Η Έμιλυ Παπαπαναγιώτου και η Νάντια Ρηγάτου είναι οι «Blondies» και ομορφαίνουν τα απογεύματά μας καθημερινά, 17.00-19.00, μέσα από τη συχνότητα του Ellada 94,3. Το κέφι τους, τα σχόλια, το χιούμορ και τα πειράγματα θα γίνουν η αγαπημένη σας συνήθεια!

Εμιλυ, από πού να αρχίσω… Είσαι αυτό που λέει η νέα γενιά, «πολυεργαλείο»! Διευθύντρια ειδικών εκδόσεων του ομίλου ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.: από το δικό μας, εβδομαδιαίο «Enjoy», το περιοδικό ποικίλης ύλης που κυκλοφορεί με την «κυριακάτικη δημοκρατία», στο «ΕΣΤΙΑΖΩ», που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», αλλά και στα ταξιδιωτικά «SUMMER» και «WINTER» και άλλα εξειδικευμένα περιοδικά που κυκλοφορούν με την «Espresso». Δημιουργός περιοδικών με αισθητική και άποψη, με τη δική σου, προσωπική υπογραφή και ταυτότητα… Πώς αποφάσισες από τον μαγικό κόσμου του χαρτιού και της έντυπης δημοσιογραφίας να περάσεις στα ερτζιανά;

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω χρειάζεται σίγουρα εξαιρετική οργάνωση, σκληρή δουλειά και, πάνω απ’ όλα, να είσαι ερωτευμένη με αυτό που κάνεις. Εγώ είχα τη χαρά και την τύχη να κάνω ένα επάγγελμα που αγαπώ πολύ και το κάνω με την ίδια διάθεση όλα τα χρόνια, για κάθε έντυπο. Η πρόταση για το ραδιόφωνο ήρθε πολύ ξαφνικά και νιώθω έπειτα από περίπου τρεις μήνες ότι ήταν ένα υπέροχο δώρο στην καθημερινότητά μου. Είναι το μέσο για να βγάλω την πιο χαρούμενη και παιχνιδιάρικη πλευρά του χαρακτήρα μου.

Πώς είναι να συνεργάζονται δύο γυναίκες, καθεμιά από τις οποίες είναι επιτυχημένη στον χώρο της;

Δηλώνω η πιο φανατική θαυμάστρια της Νάντιας! Είναι ένα υπερταλαντούχο, φωτεινό πλάσμα, σαν να έχει μονίμως έναν προβολέα στραμμένο πάνω της. Με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, εξαφάνισε όλο το άγχος μου, νιώθω εμπιστοσύνη δίπλα της, μαθαίνω καθημερινά από εκείνη. Επιπλέον, δίνει όλο της το είναι σε κάθε δουλειά που αναλαμβάνει, είναι ερωτευμένη με τη δουλειά της και στόχος είναι μόνο η κορυφή. Αυτά είναι στοιχεία που αντιπροσωπεύουν κι εμένα επαγγελματικά, οπότε η συνεργασία μας μόνο ιδανική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ξέρετε τι λένε για τις ξανθιές αλλά και τα περίφημα ανέκδοτα… Γιατί επιλέξατε επί τούτου το «Blondies» για τη ραδιοφωνική εκπομπή σας στον Εllada 94,3;

Αρκεί να σου πω ότι από τα ονόματα που σκέφτηκε καθεμιά μόνη της συμπέσαμε στο «Blondies». Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Υποστηρίζουμε την ανάλαφρη, φωτεινή πλευρά της ζωής και, επίσης, έχει πλάκα που φίλοι και γνωστοί που ακούν πια φανατικά την εκπομπή μάς φωνάζουν: «Γεια σας, Blondies»!

Τι θέλετε να δώσετε στον κόσμο που σας ακούει από τις 17.00 έως τις 19.00 μέσα από τη συχνότητα του Ellada 94,3; Γιατί να σας ακούσουν οι ακροατές και να σας κάνουν καθημερινή συνήθεια;

Θέλουμε να είμαστε το πιο ευχάριστο δίωρο της μέρας τους. Να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς, να αλλάξουμε τη διάθεσή τους, να γίνουμε η αιτία να χαμογελάσουν ακούγοντας εμάς. Αυτός είναι ο στόχος και, όταν αυτό συμβαίνει, ξέρουμε ότι τα έχουμε καταφέρει. Επίσης, είναι εξαιρετικά τα σχόλια για την επιλογή των τραγουδιών από τον μουσικό επιμελητή μας, τον Γιάννη Οικονόμου. Εχουμε πάντα πρώτες όλα τα «φρέσκα» τηλεοπτικά νέα χάρη σ’ εσένα, Μαρία μου και, φυσικά, φροντίζουμε να ενημερώνουμε καθημερινά τους φίλους της εκπομπής πώς θα είναι η επόμενη μέρα, με τις προβλέψεις της Δήμητρας Παπανικολοπούλου.

Αν και είστε στην αρχή του μαραθωνίου, βλέπεις να σας έχει αγκαλιάσει το κοινό; Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά;

Συγκινούμαι με τους ακροατές μας και τα σχόλια που μας στέλνουν. Γίνονται όλοι μια παρέα μαζί μας. Από μικρά παιδιά που ζητούν από τους δικούς τους να έρθουν στο στούντιο για να γνωρίσουν από κοντά τις «Blondies» έως μεγαλύτερους ανθρώπους, που έχουμε γίνει η καθημερινή, απογευματινή συνήθειά τους. Οπως μας έγραψε ένας ακροατής μας, «ευχαριστούμε που μας ξυπνάτε από τον απογευματινό λήθαργο!» (γέλια)

Στη ραδιοφωνική εκπομπή σας μοιράζεστε καθημερινά με τους ακροατές σας ρεπορτάζ της «Εspresso». Πιστεύεις στη δυναμική αυτής της εφημερίδας;

Φυσικά. Γνωρίζω πόσο σκληρή δουλειά γίνεται από όλη τη συντακτική ομάδα προκειμένου να είναι πάντα πρώτη στην είδηση. Είναι μια εφημερίδα με φανατικό κοινό. Πολλοί προσπάθησαν να την αντιγράψουν, κανείς όμως δεν κατάφερε να την ξεπεράσει. Για την εκπομπή μας, βέβαια, επιλέγουμε τη λίγο πιο ανάλαφρη επικαιρότητα και θέματα που θα τα σχολιάσουμε πάντα με χιούμορ και καλή διάθεση.

Ξέρω ότι δεν συμπαθείς γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλήθεια, γιατί απέχεις; Δεν σου αρέσει η προσωπική έκθεση, νιώθεις ότι σε ελέγχουν ή θέλεις την άμεση, προσωπική επικοινωνία;

Είναι μεγάλη πολυτέλεια για μένα να μπορώ να είμαι offline μόλις φεύγω από το γραφείο και επιστρέφω σπίτι μου. Οταν θα βγω να διασκεδάσω ή θα πάω κάπου για φαγητό, αυτές οι στιγμές είναι για μένα και την παρέα μου. Δεν νιώθω την ανάγκη να τις μοιραστώ με κόσμο που δεν γνωρίζω προσωπικά. Επίσης, δεν νιώθω την ανάγκη να ικανοποιήσω τον εγωισμό μου με βάση τα likes που θα πάρω για κάθε φωτογραφία που θα ανεβάσω στα social media.

Εχεις ταλέντο στο στήσιμο περιοδικών, φαντασία. «Παίζεις» με τις μεγάλες φωτογραφίες, τα πρόσωπα, τα χρώματα… Τι θες να δώσεις μέσα από την επιλογή μιας μεγάλης φωτογραφίας;

Έχω δουλέψει πολλά χρόνια σε περιοδικά μόδας, αναλαμβάνοντας σημαντικές παραγωγές φωτογραφίσεων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και γνωρίζω πολύ καλά εκ των έσω πώς λειτουργούν φωτογράφοι, στιλίστες, μοντέλα για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα μιας άρτιας φωτογράφισης. Με τη ίδια λογική πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια για τη δημιουργία περιοδικών, δίνοντας πάντα μεγάλη σημασία στην εικόνα. Για μένα η εφημερίδα είναι είδηση και το περιοδικό εικόνα. Ενα «καθαρό» layout, με ενδιαφέρουσες γραμματοσειρές και ωραίες εικόνες, δεν κουράζει το μάτι του αναγνώστη και μπορεί να πάρει όλη την πληροφορία που δίνει το θέμα. Η εικόνα είναι αυτή που θα σε μαγέψει και θα σε οδηγήσει στο ταξίδι της ανάγνωσης και της γνώσης.

Εμιλυ, παρακολουθείς φανατικά το «GNTM». Αγαπάς τον χώρο του μόντελινγκ. Τι σου αρέσει σε αυτή την παραγωγή; Ποιος ή ποια θες να νικήσει; Υπάρχει σοβαρή βιομηχανία ελληνικών μοντέλων και μόδας στη χώρα μας;

Υπάρχει μόδα στην Ελλάδα και Έλληνες σχεδιαστές που αξίζουν την προσοχή μας. Στις μέρες μας, βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Θεωρώ ότι πλέον είναι σημαντικό τα μοντέλα να έχουν μεγάλο αριθμό followers. Οι πελάτες το υπολογίζουν πολύ. Μου αρέσει η Παρασκευή -έχει ιδιαίτερη ομορφιά- και ο Αντρέας. Στο «GNTM» σίγουρα βλέπουμε κάποιες υπερβολές, καθώς πρόκειται για τηλεοπτικό προϊόν, αλλά είναι ένα ριάλιτι που βλέπω πολύ ευχάριστα. Και κάθε φορά που περνά σε τηλεθέαση τις «Αγριες μέλισσες», τις οποίες η Νάντια παρακολουθεί φανατικά, γίνεται «πάρτι» στον σταθμό και την πειράζω συνέχεια!

Απόλυτο χόμπι σου είναι να μαθαίνεις ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί στις τάσεις της μόδας. Είσαι πάντα πολύ περιποιημένη και κομψή. Θεωρείς ότι είναι στοιχείο της προσωπικότητας κάποιου ανθρώπου τι θα επιλέξει καθημερινά για να φορέσει;

Αυτό που ζούμε, αυτό που βλέπουμε, αυτό που αισθανόμαστε αποτυπώνεται στο ντύσιμό μας. Θεωρώ ότι αυτό που θα επιλέξουμε να φορέσουμε πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε καλά, άνετα και όμορφες, καθεμία με το στιλ της.

Φαίνεται ότι διασκεδάζεις πολύ στην εκπομπή, σαν να πηγαίνεις βόλτες τον Αλφι, το πανέμορφο γιόρκι σου, ή σαν να παίζεις με την κατάλευκη γάτα σου, τη Μαλλού… Γιατί αγαπάς τόσο πολύ τα ζώα;

Κάθε στιγμή μαζί τους είναι ένα χαμόγελο. Η αγάπη τους δεν περιγράφεται με λόγια. Τα κατοικίδια δεν είναι πολυτέλεια, είναι μια βαθιά και ολοκληρωμένη αγάπη, είναι οικογένεια.

Από πού αντλείς δύναμη στη δύσκολη καθημερινότητα; Από την οικογένεια, τους φίλους;

Κάθε μέρα για μένα είναι μια καινούργια μέρα. Είμαι ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος που γνωρίζω! Απεχθάνομαι τη μιζέρια, την γκρίνια, οτιδήποτε μπορεί να μου χαλάσει τη διάθεση. Οι άνθρωποι που έχω επιλέξει να είναι δίπλα μου είναι τσεκαρισμένοι στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα. Θέλω να χαίρονται με τη χαρά μου και να στέκονται ουσιαστικά δίπλα μου στα δύσκολα, όπως κάνω κι εγώ. Το μεγαλύτερο στήριγμά μου είναι πάντα η μανούλα μου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This