Τρικυμία λογοκρισίας στα μέσα Μαρινάκη! Ασφυκτικές πιέσεις από το Μαξίμου «παραίτησαν» την Δήμητρα Κρουστάλλη 

Φίμωτρο στη δημοσιογραφία

Must Read

Η νέα εποχή στη δημοσιογραφία, θέλει στροφή στο σκοτεινό παρελθόν. Η λογοκρισία φέρνει την σταδιακή κατάρρευση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και πνίγει μέσα σε ένα νέφος απολυταρχισμού την ελευθερία του λόγου. 

Με διαφορά λίγων ωρών, μια νέα παραίτηση στον ΔΟΜ σκάει σαν «βόμβα» στην δημοσιογραφική κοινότητα. Ο δημοσιογραφικός όμιλος του Βαγγέλη Μαρινάκη σήκωσε την σημαία της λογοκρισίας και «κόβει» δημοσιεύματα που εκθέτουν την κυβέρνηση. Μετά την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα από «ΤΑ ΝΕΑ» επειδή το κείμενο της εκτός από το για το εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα άφηνε ερωτήματα για τα ακίνητα και τα δάνεια του Κυριάκου Μητσοτάκη «κόπηκε», σειρά πήρε η πολιτική συντάκτρια Δήμητρα Κρουστάλλη.

Η κα. Κρουστάλλη υπέβαλε την παραίτησή της από την εφημερίδα που ανήκει στον ΔΟΜ, «Το Βήμα», καταγγέλοντας ασφυκτικές πιέσεις από το Μαξίμου, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, για τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ, ρεπορτάζ που ανέδειξε την ίδια μέρα και η  εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία».

Ολόκληρη η ανάρτησή της

«Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ ότι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση.

Στο Βήμα πέρασα 30 καταπληκτικά χρόνια, την περίοδο Λαμπράκη-Ψυχάρη, επί Ψυχάρη και τελευταία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ξαφνική στροφή μου υπενθύμισε πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας. Όμως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This