Το Μαξίμου μέσω… Υπουργείου Υγείας ξαναχτυπά με νέα «λίστα Πέτσα» 18.500.000 ευρώ!

Μοιράζουν πάλι χρήμα στα ΜΜΕ με αδιαφανείς διαδικασίες!

Must Read

Νέα «λίστα Πέτσα» προς μέσα ενημέρωσης συνολικού ύψους 18.500.000 ευρώ βρίσκεται προ των πυλών, αυτή τη φορά με πρόφαση την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό.

Ενώ η χώρα εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της επισφάλειας, η κυβέρνηση επέλεξε ακόμη μια φορά να πριμοδοτήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (προφανώς μόνο τα φιλικά…), καθώς με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Βασίλης Κικίλιας παραμονή Χριστουγέννων θα διανεμηθούν στα μίντια συνολικά 18.500.000 ευρώ, με σκοπό την «παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας των πολιτών για τον έγκαιρο εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού Covid-19 και την προβολή μηνυμάτων και της εθνικής εκστρατείας κατά του κορoνοϊού Covid-19».

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τον έντυπο Τύπο, τα ηλεκτρονικά μέσα με χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και Internet, τον περιφερειακό Τύπο και τα ραδιοφωνικά μέσα.

Γενικόλογος ο σχεδιασμός

Στην απόφαση δεν είναι απόλυτα ξεκάθαροι οι κανόνες που θα ληφθούν υπόψη (όπως γίνεται συνήθως προκειμένου να ευνοηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα), καθώς αναφέρεται γενικόλογα ότι ο σχεδιασμός της τοποθέτησης στα ΜΜΕ θα γίνει «με κριτήρια την τηλεθέαση των τηλεοπτικών σταθμών, βάσει της διαθέσιμης μέτρησης από ανεξάρτητο φορέα, όπου αυτός υφίσταται, ή με κριτήρια δημοφιλίας, καθώς και με αναφορά στον βαθμό ανταπόκρισης και απήχησης σε κάθε ηλικιακή ομάδα, συμπράττοντα φορέα κ.ο.κ. ανωτέρω κατά τον αποτελεσματικότερο οικονομικά τρόπο».

Αντιδράσεις

Η νέα «λίστα Πέτσα» προκάλεσε την οξεία αντίδραση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με την Ελληνική Λύση να καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «μετά τα 20.000.000 ευρώ για καμπάνια τού “Μένουμε σπίτι” ενέκρινε νέο “γενναίο” πακέτο 18.500.000 ευρώ προς “επιλεγμένα” ΜΜΕ για να πείσουν τους Ελληνες πολίτες για την “ανάγκη του εμβολιασμού” κατά του κορωνοϊού». Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου μάλιστα σχολιάζει ότι «με πακτωλό δημοσίου χρήματος επιχειρούν να “εμβολιάσουν” τα κανάλια για να αντιμετωπίσουν τον ιό της αντικειμενικής δημοσιογραφίας».

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης δήλωσε: «Φαίνονται δυστυχώς για ακόμα μία φορά ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι το ΕΣΥ ούτε καν φυσικά το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό, είναι η παρασιτική ολιγαρχία και τα παχυλά της συμφέροντα».

Πυρά και προειδοποιήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η νέα «λίστα» του υπουργείου Υγείας για το μοίρασμα των  18.5000.000 ευρώ προκειμένου να προβληθούν οι ευεργετικές συνέπειες του εμβολίου το οποίο οι απλοί πολίτες θα αργήσουν πολύ ακόμα να δουν.      

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι οι επιχειρήσεις Τύπου χρειάζονται μεν ενίσχυση ως πληττόμενες, αλλά οριζόντια, με διαφάνεια και κριτήρια. Προειδοποιεί την ίδια στιγμή τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «μη διανοηθεί να μετατρέψει εκ νέου μία εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό σε μοχλό χειραγώγησης και εκβιασμού του Τύπου, να μην μοιράσει πάλι εκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα με κρυφές λίστες, αδιαφάνεια και μόνο στους αρεστούς, αλλά και να μην καταστρατηγήσει πάλι το νόμο που προβλέπει ότι το 30% της καμπάνιας οφείλει να πάει στο σύνολο του περιφερειακού Τύπου».

Η  Κουμουνδούρου σχολιάζει ότι  «Μετά τους σκανδαλώδεις χειρισμούς της κυβέρνησης με την πρώτη καμπάνια 20 εκατ. ευρώ ακόμα και σε ανύπαρκτα ΜΜΕ για την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε η χώρα μας να είναι δεύτερη σε αρνητές του κορωνοϊού μετά τη Νιγηρία, σύμφωνα με έρευνα που αποκάλυψε ο Guardian. Ελπίζουμε να μην κάνει πάλι τα ίδια αίσχη». Και επιμένοντας στην προσωπική κριτική κατά του πρωθυπουργού, προσθέτει:

«Ο κ. Μητσοτάκης, που αρνείται κονδύλια για συνταγογράφηση και αποζημίωση των διαγνωστικών τεστ για όλους τους πολίτες, για τις απλήρωτες εφημερίες των υγειονομικών, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, ετοιμάζεται τώρα να δώσει ακόμα 18,5 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ ως εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This