Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Εκτενές αφιέρωμα στα ρωσικά ΜΜΕ για το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας»!

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα έγραψε η εφημερίδα

Εκτενές ήταν το αφιέρωμα που έκανε το ρωσικό RIA Novosti στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», που προκάλεσε αίσθηση.

Γράφει αναλυτικά:

«Η Ελλάδα θα πρέπει αμέσως να λάβει το εμβόλιο ρωσικού Sputnik V, αυτή είναι η μόνη ελπίδα για να σώσει τον τουρισμό το καλοκαίρι, γράφει η επιρροή εφημερίδα δημοκρατία – μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία και κοινό στο Διαδίκτυο στη χώρα. «Αποκτήστε το Sputnik τώρα», γράφει ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας της Πέμπτης.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξυπνήσει και βιάζεται να δώσει έγκριση. Οι Γερμανοί τρέχουν ήδη και κοιμόμαστε”, γράφει η εφημερίδα. Η δημοσίευση αναφέρει ότι, σύμφωνα με ειδικούς, το ρωσικό εμβόλιο είναι “πολύ ασφαλέστερο, πιο αποτελεσματικό και πιο εύκολο στη χρήση.” Δεν απαιτεί εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες αποθήκευσης.

“Όλοι θέλουν (τώρα) Σπούτνικ. Το ένα μετά το άλλο, οι ευρωπαϊκές χώρες στρέφουν τα μάτια τους προς την Ανατολή μετά την αναταραχή που προκάλεσε η Ευρώπη στα προγράμματα εμβολιασμού χωρών με κακές συμβάσεις που υπέγραψε”, γράφει η εφημερίδα. Οι Γερμανοί, Γάλλοι και Ισπανοί υπουργοί υποστηρίζουν το ρωσικό εμβόλιο, αναφέρει το άρθρο.
“Αυτή είναι η μόνη ελπίδα να σώσουμε το καλοκαίρι και να αποφύγουμε ένα φιάσκο”, γράφει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι από τις χώρες της ΕΕ μόνο η Ουγγαρία έχει ήδη ξεκινήσει τις παραδόσεις του Sputnik V, χωρίς να περιμένει την έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών.

Η Ελλάδα ελπίζει να εμβολιάσει σημαντικό μέρος του πληθυσμού μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου για να κάνει τον τουρισμό ασφαλή. Λόγω της καραντίνας, η χώρα έχει χάσει εισόδημα από τον τουρισμό, που ονομάζεται «βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας» λόγω της σημασίας της.
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν εάν η κυβέρνηση διερευνά τη δυνατότητα παροχής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
“Όσον αφορά το εμβόλιο Sputnik, εμείς, ως κυβέρνηση, κινούμαστε εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, όπως γνωρίζετε, η προμήθεια εμβολίων. Πιστεύω ότι το θέμα του ρωσικού εμβολίου Sputnik δεν είναι πολύ σχετικό, από την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) “, είπε ο Ταραντίλης.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προτεραιότητα «σε κάθε περίπτωση» είναι «η διασφάλιση της ασφάλειας της δημόσιας υγείας».
Η Ελλάδα λαμβάνει εμβόλια Pfizer / BioNTech και Moderna. Το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσει τη μεταφορά, το οποίο εγκρίθηκε στις 29 Ιανουαρίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Νωρίτερα, όλα τα κορυφαία ελληνικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν για τη δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό Lancet δεδομένων σχετικά με την τρίτη φάση δοκιμών του ρωσικού εμβολίου κατά του COVID-19 Sputnik V».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ