Τρίτη 27/7/2021

Καταγγελία – «φωτιά» για λογοκρισία στην ΕΡΤ!

«Δεν παίζουμε φωτογραφίες του κ. Μητσοτάκη από το μπαλκόνι του σπιτιού Στεφανάδη» - Τι απαντά η ΕΡΤ

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης δίνει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με «οδηγίες» όπως αναφέρει από τους υπευθύνους της ΕΡΤ, η οποία προκάλεσε «σεισμό»!

Η οδηγία που όπως καταγγέλει ο δημοσιογράφος δόθηκε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ προκειμένου, να αποκρύψουν πλάνα τα οποία εκθέτουν τον πρωθουργό.

«Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο κ. Μητσοτάκη από το μπαλκόνι του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία» αναφέρει η οδηγία και λίγο πιο κάτω, συζητείται να θαφτούν πλάνα και φωτογραφίες του παραιτηθέντα καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη «με άλλους», προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια πολιτικά πρόσωπα.

Εάν λοιπόν, η καταγγελία του δημοσιογράφου είναι αληθινή, τότε όλα δείχνουν ότι το η κρατική τηλεόραση μετατρέπεται σε γαλάζιο παράρτημα…

Η απάντηση της ΕΡΤ

Ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, με ανακοίνωσή του διαψεύδει την καταγγελία: «Ως γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12.00, στις 15.00 το μεσημέρι -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00. Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9» αναφέρει στην απάντησή του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ