Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος: Σαλιγκάρι δίχως κέλυφος

Ο αριστερόστροφος εκδότης του περιοδικού Unfollow που έγινε υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη

Must Read

Εμπροσθοφυλακή του συγκροτήματος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη θεωρείται ο δημοσιογράφος και διευθυντής των ψηφιακών μέσων του in.gr, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος με αήθεις επιθέσεις του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη γνωστή δημοσιογράφο που δεν αρέσει στο «γαλάζιο κατεστημένο» Έλενα Ακρίτα, υπερασπιστή του εργοδότη του στις απολύσεις δεκάδων δημοσιογράφων από τα μέσα ενημέρωσης του αλλά και… μάρτυρα του αφεντικού του στην πολύκροτη υπόθεση της εμπλοκής του στο πλοίο Noor1 που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνη.

Κάποιοι θα τον χαρακτήριζαν «πληρωμένο πιστόλι» και δεν είναι διόλου τυχαίο πως πριν από λίγες ημέρες εκλήθη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) για την ανάρτηση του στο in.gr με την πλαστή φωτογραφία προϊόν επεξεργασίας μοντάζ που δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Λιγνάδη, εν μέσω των αποκαλύψεων για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον οποίο «κάλυπτε» επί εβδομάδες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι να εξαναγκαστεί να παραιτηθεί μετά τις καταγγελίες και μηνύσεις για τους βιασμούς αγοριών.

Λόγω των πολιτικών διαστάσεων που είχε λάβει η υπόθεση Λιγνάδη σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της υπουργού Πολιτισμού, ο Λ. Χαραλαμπόπουλος είχε χρησιμοποιήσει φωτομοντάζ, εμφανίζοντας ψευδώς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη με τίτλο: «Αποκάλυψη: Είσαι παιδεραστής, Αλέξη;».

Μέσα σε χρόνο dt το δημοσίευμα εμφανιζόταν πρώτο στις ειδήσεις της Google. Το φωτομοντάζ Τσίπρα-Λιγνάδη ήταν «λάσπη στον ανεμιστήρα» σε μια επιχείρηση συμψηφισμού με τις πραγματικές φωτογραφίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Λίνας Μενδώνη και άλλων κυβερνητικών στελεχών με τον προφυλακισμένο πλέον σκηνοθέτη-ηθοποιό…

Η ΕΣΗΕΑ έγινε δέκτης πλήθους καταγγελιών, τόσο από πολίτες που διαμαρτύρονταν όσο και από συναδέλφους δημοσιογράφους και για το λόγο αυτό παρέπεμψε την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την ΕΣΗΕΑ ο ΑΡΧΗΓΟΣ των ψηφιακών μέσων (ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ) του Βαγγέλη Μαρινάκη, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος. Που όπως αποκάλυψε το newsbreak.gr έχουν μια ανεξήγητη επισκεψιμότητα από χώρες όπως η …Λιθουανία όπου δεν μιλούν γρι ελληνικά!

Τον Οκτώβριο του 2018 όταν απολύθηκαν 29 δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» του Β. Μαρινάκη, ο εφοπλιστής-εκδότης βρήκε αυτόκλητο υπερασπιστή του, τον εργαζόμενό του, υπεύθυνο των ψηφιακών του μέσων, δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος συνηγόρησε υπέρ των μαζικών απολύσεων των συναδέλφων του, με ανάρτηση του στο site vima.gr, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα ως «αργόμισθους».

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ αντέδρασαν τότε με κοινή ανακοίνωση τους στην οποία ανέφεραν για τον Λ. Χαραλαμπόπουλο:

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο συνάδελφος – εργαζόμενος στον Όμιλο Μαρινάκη, έγινε αυτόκλητος υποστηρικτής της εργοδοσίας, παραβλέποντας ότι 29 συνάδελφοί του απολύθηκαν, πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ημέρα που προσλήφθηκαν, χωρίς αποζημίωση.

Υπενθυμίζουμε ότι, όταν η εργοδοσία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων του, αρνήθηκε τρεις φορές να προσέλθει στο Υπουργείο Εργασίας και την τελευταία φορά έστειλε ένα υπόμνημα, με το οποίο προκλητικότατα ισχυρίσθηκε ότι οι απολύσεις είναι νόμιμες.

Στη συνέχεια, ως εκ θαύματος, ο «συνάδελφος» ανέλαβε αυτόκλητος να υπερασπιστεί με νέα …«ρηξικέλευθα»… επιχειρήματα την εργοδοσία, χαρακτηρίζοντας «αργόμισθους» τους απολυμένους συναδέλφους. Κατέστη έτσι, εκτός από εθελοντής υπερασπιστής της εργοδοσίας, αυτόκλητος πάλι, και αξιολογητής των συναδέλφων του!

Του θυμίζουμε μολαταύτα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απολυθέντων ήταν συνάδελφοί μας που εργάστηκαν απλήρωτοι, όταν ο Οργανισμός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και τον κράτησαν όρθιο για να μην χαθούν οι ιστορικές εφημερίδες, ενώ ο ίδιος προσελήφθη στον Οργανισμό πρόσφατα.

Επίσης, ο «συνάδελφος» ξεχνά ότι οι Ενώσεις ήταν παρούσες σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στη νέα εταιρεία για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και μισθών και για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με όσο το δυνατό καλύτερους όρους για τους εργαζόμενους.

Ξεχνά, ότι είναι υποχρέωση της εργοδοσίας να πληρώνει τους μισθούς των εργαζόμενων στην ώρα τους και όχι οικειοθελής παροχή, όπως υποστηρίζει».

Χαραλαμπόπουλος

Συμβόλαιο “θανάτου” του Αλέξη Τσίπρα;

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα.

Τον Ιούλιο του 2018 όταν ήταν πρωθυπουργός είχε φτάσει στο σημείο να τον συγκρίνει με το Νικολάι Τσαουσέσκου τον οποίο εκτέλεσαν οι Ρουμάνοι στο τέλος της θητείας του.

Με αφορμή την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού στο Μάτι, ο Λ. Χαραλαμπόπουλος έγραψε άρθρο στο in.gr του Βαγγέλη Μαρινάκη με τίτλο «Αλέξη τον Τσαουσέσκου στο τέλος τον εκτέλεσαν», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Ρήγα να διερωτάται:

«Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος. Με άρθρο στο in.gr απειλεί τον πρωθυπουργό της χώρας με εκτέλεση αφού τον παρομοιάζει με Τσαουσέσκου. Η δικαιοσύνη χρειάζεται άμεσα να παρέμβει. Τι συμβόλαιο «θανάτου» εκτελεί και ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί αυτό το άρθρο;».

Από υβριστής του Μαρινάκη, υπάλληλος στα μαγαζιά του;

Όμως πώς ο αριστερόστροφος εκδότης του περιοδικού Unfollow Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος έγινε υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη;

Ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε πρόσφατα στο λογαριασμό του στο Twitter:

«Επειδή ρωτάτε ποιος είναι ο Χαραλαμπόπουλος του οποίου δεν θα βρείτε βιογραφικό. Ήταν κλητήρας στο Σκάι το 1990. Εμφανίστηκε ως Αριστερός το 2012 με το περιοδικό Unfollow στο οποίο συμμετείχαμε διάφοροι γράφοντας τζάμπα. Αποκαλούσε μαφιόζο το Μαρινάκη ώσπου ξαφνικά τον αγόρασε».

Δεν είναι τυχαίο, προφανώς, ότι στο Unfollow του Χαραλαμπόπουλου, είχαν παρουσιαστεί συνομιλίες του καταδικασθέντος για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το Noor 1 με λιμενικό που ήταν προανακριτικός υπάλληλος στην έρευνα που οδήγησε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Β. Μαρινάκη για την εμπλοκή του στο ναρκόπλοιο…

Με τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών ο δημοσιογράφος επιχείρησε να «δολοφονήσει» τον χαρακτήρα του στελέχους του Λιμενικού που έκανε την έρευνα για το αφεντικό του…

Ο παλιός συνεργάτης του στο Unfollow γνωστός blogger Pitsirikos είχε αναφέρει τότε σε ανάρτηση του για την μετεξέλιξη του Χαραλαμπόπουλου σε υπάλληλο του Μαρινάκη:

«Αυτό που μετριάζει την δημοσιογραφική επιτυχία -για κάποιους την ακυρώνει- είναι ότι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος εργάζεται σε ΜΜΕ που ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αν το ηχητικό απόσπασμα είχε αποκαλυφθεί από το Unfollow πριν υπάρξει συνεργασία κάποιων στελεχών του περιοδικού με τα ΜΜΕ του Μαρινάκη, όλα θα ήταν διαφορετικά. Βέβαια, δεν ξέρω αν θα υπήρχε πρόσβαση σε αυτό το ηχητικό απόσπασμα σε μια τέτοια περίπτωση, ενώ δεν γνωρίζω πως ηχογραφήθηκε η συνομιλία και πώς έφτασε στο Unfollow.

Όταν υπάρχει μια ηχογραφημένη συνομιλία, αν ο ένας από τους δυο το ξέρει, μπορεί να οδηγήσει τον άλλον να πει οτιδήποτε -ειδικά αν ο ένας από τους δυο είναι ισοβίτης-, ενώ υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να έχει γίνει μοντάζ στο ηχητικό που φτάνει στα χέρια σου».

Όμως ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος δεν περιορίστηκε στα γραπτά του για την υπόθεση Noor 1. Μαζί με τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, είχε καταθέσει και ως μάρτυρας του Βαγγέλη Μαρινάκη σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού και του λιμενικού που είχαν διενεργήσει την έρευνα για την εμπλοκή του εφοπλιστή-εκδότη στη μεταφορά των 2,1 τόνων του «λευκού θανάτου».

Δημοσιογράφος που φτάνει μέχρι τη “δολοφονία χαρακτήρων”;

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσε η απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» της, όπως τον κατήγγειλε η εμπειρότατη δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, μετά την αήθη επίθεση που δέχθηκε από το site του ομίλου Μαρινάκη, το in.gr όπου προΐσταται ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του site, η Έλενα Ακρίτα φέρεται να «έκοψε» την καριέρα από σκηνοθέτη για να πάρει την απάντηση της εμπειρότατης δημοσιογράφου και αρθρογράφου:

«Δολοφονία χαρακτήρα σε μένα ούτε που να την διανοηθείς. Θα φτύσεις το γάλα που βύζαξες… Θα περάσεις καλά με μένα που έμπλεξες, λασπολόγε σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης με εξώδικα και αγωγές.

Στο πρόσωπο της Έλενας Ακρίτα, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος θα βρει το… μάστορα του;

Ο χρόνος θα δείξει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This