Δευτέρα 17/5/2021

Εκτός από ταυτότητες ο Μένιος Φουρθιώτης πλαστογράφησε και… νούμερα τηλεθέασης;

Τι αναφέρει η Nielsen, έγγραφο της οποίας είχε παρουσιάσει ο Φουρθιώτης

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται δεν έμεινε μόνο στην πλαστογραφία με τη δημοσιογραφική ταυτότητα, αλλά φέρεται να «πείραξε» και έγγραφο της Nielsen, εταιρείας που καταγράφει την τηλεθέαση (ακροαματικότητα) των τηλεοπτικών σταθμών.

Στις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με το documentonews, ο παρουσιαστής του Epsilon έδειξε έγγραφο του τμήματος μάρκετινγκ της Nielsen, το οποίο, όπως υποστήριζε, έδινε νούμερα τηλεθέασης έως και 50% (σχεδόν 1,8εκ. τηλεθεατές για τουλάχιστον ένα τέταρτο δηλαδή) στην εκπομπή «Αποδείξεις Live» και σταθερούς 900.000 τηλεθεατές!

Σύμφωνα με την Nielsen, αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί σε καμία περίπτωση, καθώς το Epsilon εκπέμπει μόνο στην Αττική (είναι τοπικός σταθμός δηλαδή) και η εταιρεία δεν κάνει μετρήσεις σταθμών μη πανελλαδικής εμβέλειας!

«Ο σταθμός Epsilon δεν περιλαμβάνεται στην υπηρεσία μέτρησης τηλεθέασης της Nielsen που παρέχεται στην αγορά μας από  1/1/2020. Κατά συνέπεια, μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχουμε παράσχει οποιαδήποτε στοιχεία σε οποιονδήποτε για τον εν λόγω σταθμό», αναφέρει η απάντηση της Nielsen προς τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη.

Θα παρέμβουν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ