Δημοσθένης Καρμοίρης για την απόλυσή του: «Δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο μου για τους Κορεάτες, έχω παιδί ΑΜΕΑ»

O δημοσιογράφος που απολύθηκε από την ΕΡΤ λέει ότι δεν μετανιώνει για το σχόλιο του

Must Read

Την πόρτα της εξόδου έδειξε η ΕΡΤ στον δημοσιογράφο Δημοσθένη Καρμοίρη μετά το σχόλιο του για του αθλητές Κορεάτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο δημοσιογράφος που νωρίτερα είχε απαξιώσει την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη για την 6η θέση, λέγοντας ότι τα «θαλάσσωσε», είχε πει χαρακτηριστικά για τους Κορεάτες αθλητές του πινγκ πονγκ: «Επειδή είναι σχιστά τα μάτια, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει κι έρχεται;». Το σχόλιο του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα η δημόσια τηλεόραση να ανακοινώσει ότι πλέον ο δημοσιογράφος είναι εκτός ΕΡΤ. 

Ο ίδιος μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ισχυρίστηκε ότι το σχόλιο του δεν ήταν ρατσιστικό, ενώ πρόβαλλε το γεγονός ότι έχει παιδί ΑΜΕΑ και ότι ο ίδιος έχει δεχτεί ρατσιστικά σχόλια (σ.σ. δεν γνωρίζουμε βέβαια γιατί ο δημοσιογράφος θεωρεί ότι το ένα θέμα αναιρεί το άλλο).

«Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα σχιστά μάτια να παρεξηγηθούν. Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών. Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το “Κορεάτης από την τρίτη φυλή”; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν τον λάθος άνθρωπο για να το πουν» δήλωσε ωστόσο η απόφαση της ΕΡΤ πιθανότατα δεν θα αλλάξει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This